reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
a dlaczego emolienty nie? bo tez myślałam, żeby kupić jakiś jeden dobry płyn do kąpieli zamiast smarować maluszka milionem kosmetyków
one są dla skóry z problemami a jak dziecko ich nie ma po co stosować,Skóra sie przyzwyczaja i jest bardziej wrażliwa. jak nie chcesz smarować dziecka po kapieli mozesz np oliwkę wlewać do mycia lub np min. ziajka ma płyn natłuszczający do kapieli

tiramisu zawsze moze okazać się że parę dni przenosisz, kurczę dziewczyny od grudnia może będziemy po kolei się rozpakowywać

aaa... właśnie odnośnie Sudocremu, rozumiem że po każdorazowej zmianie pieluszki należy smarować pupkę maluszka tym kremem tak ??? czy Sudocrem używamy w przypadku gdy coś się już dzieje ???
ja słyszłam, żeby używać tylko w przypadku odparzenia, w innym przypadku nie, bo skóra dziecka się przyzwyczai do tego i później nie będzie działał jak będzie potrzebny ...

POMOCY
chcę zamówić wózek :) już wszystko ustalone itp. znalazłam stronę www.dzieciecawyspa.pl i teraz pytanie do Was ekspertek :) czy to jest wierzytelna strona? nie wycyckają mnie? zamówiłybyście z tej strony? rozmawiałam z kobietą z tej strony na gg obniży mi 30zł i dostanę parasolkę gratis.. ale kurcze cholernie się boję że coś nie tak że fałszywa strona :(
wczoraj się pytałam czy muszę rejestrować się na ich stronie żeby zamówić wózek czy mogę tu przez gg to pani powiedziała że nie ma problemu mogę na gg wszystkie dane itp podać.. co o tym myślicie??

Ostatnia edycja:
super że macie szansę na styczniową dzidzię bo ja z terminem na 2 stycznia już mniejszą...
a ja na 1 stycznia!
a patrząc na to ze pierwsza ciąża zakończyła sie porodem w 37tc to juz w głowie mam wizje świąt w szpitalu.

co do sudocremu. niektórzy smarują po każdej zmianie pieluchy. ale to strasznie silne jest cholerstwo. ja bym kupiła lepiej na początek bephanten czy linomag i tym smarowała. te specyfiki silne zostawiła juz jak na prawdę będzie potrzeba.

Ostatnia edycja:
wlasnie zrobilam zakupy higieniczne na allegro

kupiłam niespełnia 700sztuk scierek pampers baby fresh za 59pln
podklady 1 opakowanie
podpaski belli 1 opakowanie
50sztuk wkladek laktacyjnych johnsona
platki kosmetyczne 1 opakowanie 50sztuk
termometr do wody
szczoteczka i grzebien
pojemniczki na mleko 4szt baby ono
patyczki do uszu
filtry do fridy
i dalam 114pln :) chyba niezle co

reklama
Nieźle, nieźle Marcia. A u jednego sprzedawcy wszystko? Podeślesz linka jak tak? Ja też planuję kupić na allegro takie pierdułki - na łażenie po sklepach nie mam szans, a jak M wysyłam to nie wiem kto się bardziej denerwuje - on w sklepie jak nie może czegoś znaleźć, czy ja jak do mnie wydzwania co pół minuty z pytaniami ;p

Do góry