reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Anisia- jakie słodziachne- ale ten Twój maluch będzie wystrojony:tak:
Marcia- z danonowych rewelacji to np danonki nie mają konserwantów ale sa konsewrowane wodą utlenioną:szok: To akurat wiemy od jednego z prowadzących. A składy czyta małżowina- ja w sklepie zajmuję się chemią;-) Szukam żeli i mydełek bez SLS,parabenów i z w miarę krótkim składem
Niepowinno się podawać maluchom do3 rż ze względu na duże dawki wapnia- danonki i bakusie chyba też mają to z resztą na etykiecie- "nie nadaje się dla dzieci poniżej 3 r. ż."

Ewelina- składasz tak jak Ci pasuje- niektórzy w prostokat, inni w kwadrat a widzialam tez wersję w trójkąt i zawijało się malucha.Ja skłądałam na trzy- najpierw wdłuż na 3 części a potem końce do środka- chyba musze fotę cyknąć żeby Ci wytlumaczyć....;-) Ale wydaje mi się że nie ma to znaczenoia- tetra to wkłąd chłonny a włożyćgotrzeba tak zeby było szybko i wygodnie maluszkowi
obejrzyj, możecośCi pomoże-
http://www.youtube.com/watch?v=ZsjbAnfWyns&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=ZsjbAnfWyns&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=J_7-JeyPDwQ&feature=related
Podstawowe systemy pieluszkowe - YouTube

itti bitti Snap-In-One oraz All-in-One - YouTube

Ostatnia edycja:
tak czytam o tych pieluchach zamiast pampersów i muszę napisać, że ja pomimo że pampersy kupiłam i raczej będę stosować - ze względu na wygodę to spróbuję skorzystać z tetry i majteczek, dostałam od znajomej 3pary nowych majteczek (wyglądają jak zwykłe tylko środek mają ślizgi i zapinane są na zatrzaski mi akurat trafiły pary na 6kg - więc pewnie będą troszkę za duże) tetrę się kładzie na te majteczki rozpięte, na to maluszka zapina - zobaczymy czy się sprawdzą - w domu można próbować ale na wyjścia raczej pampersiki - dość szczelnie to wygląda ale dla wiercącego się malca może być niezbyt szczelne ;)

IMG_0092.JPGIMG_0093.JPG i

Bakalia- Wy mnie tu ubijecie ale to w środku przepuszcza powietrze? Bo jesli nie to masz gwarantowane odparzenie pupy i kilka nieprzespanych nocy w pakiecie. Przez te otulacze z PUL możnaoddychać- tzn np mozna przez nie wydmuchac powietrze jak przyłożysz usta.

wiesz co lajtway właśnie nie jestem pewna czy to przepuszcza powietrze, bo nie mam nawet kogo sie zapytać ja to dostałam nowe bo znajoma kupiła ale nie zdążyła wypróbować i oddała mi.. i tak jak was czytałam pomyślałam że może warto wypróbować ale poczytam gdzieś może producent coś o tym pisze.. bo nie zamierzam narażać dziecka na nieprzyjemności...

napisałam o tych majtkach, a właściwie nie pomyślałam o przepuszczalności ale już się poprawiam i szukam informacji - dziękuje za zwrócenie na ten aspekt uwagi ;)

EDIT (po znalezieniu informacji)

• To wygodne rozwiązanie do podtrzymywania pieluszek z tetry oraz jednorazowych wkładów pieluszkowych.
  • Pieluszkę należy umieścić w majteczkach
  • Są praktyczne i wygodne.
  • Zapięcia na zatrzaski uniemożliwiają zsunięcie sie majteczek.
  • Wykonane ze 100% bawełny i foli PEVA
  • Skuteczne zabezpieczają dziecięcą pupę przed wilgocią i zawsze pozostają suche.
  • Nie odparzają.
  • Oddychają.
  • Zapinane na zatrzaski.
  • Wielokrotnego użytku - mozna je prać.
  • Posiadaja wszelkie zniezbędne atesty.
teraz już sama nie wiem, bo nie ma jako takich opini na forach..

Ostatnia edycja:
Po prostu spróbuj przez to dmuchnąć;-) Kiedys teściowa dała mi dla Lidki takie majtaski i była MASAKRA! Mimo że młoda miała je na sobie krótko. Było to nasze jedyne odparzenie ale zapadło mi w pamięć. Ale w sumie wrażliwe dzieci mogą odparzać nawet najlepsze pampki- kilka dni z naszymi maluszkami i każda będie ekspertm od pupusi swojego malca;-)
Bakalia- jak nie spróbujesz to się nie przekonasz- po prostu trzeba cześciej sprawdzac

masz rację, po narodzinach to każda będzie wiedziała co się u niej sprawdza a co nie ;)
co do dmuchania przez majtki to - niestety ale powietrze nie przechodzi na drugą stronę ta ceratka to zatrzymuje.. na razie majtki leżą może kiedyś ich użyje i przekonam się jak to w praktyce wygląda..

mam pytanie już do mam, które maja dzieciaczki czy podwijałyście pampersiki żeby nie zakrywały pępka jeśli tak to czy nie uwierały nigdzie maleństwa? tak się ostatnio zastanawiałam nad tym

reklama
lajtawy a jeszcze pytanie tetra nie przesiąknie na otulaczka od środka? bo ten otulaczek też nie przesiąka? powiem szczerze że nawet mam ochotę na te ekologiczne ale w tej wersji co Ty podałaś nie takie typowe ekologiczne bo one są dość drogie

Do góry