reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Melisa kolderka jest sila rzeczy ciezsza/grubsza niz kocyk lub kocyk szydelkowany

powiem tak, w cokolwiek moje dziecko bylo opatulone i tak z tego wypelzla, i robi tak do tej pory

nie czytaj za duzo o smierci lozeczkowej

ortopeda zakaze Ci rozkow, kolderek i bedzie mowic, ze ma spac na brzuszku
pediatra Ci powie, ze ma spac na pleckach, bez kolderek i poduszek w obawie o smierc lozeczkowa

a dziecko i tak bedzie spac po swojemu i bedziesz toczyc walke o to by bylo przykryte i by glowka byla w roznych pozycjach

to jest fajne i cieple i przewiewne, nie wiem, jak po polsku na to sie mowi
http://www.barnashus.no/nettbutikk/detaljer/barnerom/tepper/pia-helseteppe.html

Ostatnia edycja:
reklama
Nie, nie ja nie czytam, bo bez sensu, tylko sie potem czlowiek denerwuje. Mi sie bardzo podobaja takie cale kompleciki kolderka, poscielka z ochraniaczem na szczebelki i mysle, ze sobie takie sprawie. Bedzie zima, otworze okno- bedzie chlodno, to wole przykryc Maluszka kolderka. A jak bedzie za cieplo to lekkim kocykiem bawelnianym. Mysle, ze wszystko sie wykorzysta. Moj Bratanek od poczatku mial taki zestaw i sie bardzo dobrze sprawowal. Przeciez jak Dziecko spi, to za duzo nie macha, i tak jak mowie- ma sie przeciez Maluszka caly czas na oku, wiec ja bym nie przesadzala z tymi obawami, ze to niebezpieczna. Jakby czlowiek tak czytal i myslal, to za chwile by grzechotki nie dal, bo sie pacnie w oko, kocyka, bo sie udusi, karuzeli, bo urwie itp. :-)

Spiworek do spania tez kupie.
A spanie w rozku nie wydaje mi sie dobrym pomyslem... przeciez to byloby dla Maluszka niewygodne, nawet by sie nie mogl poruszyc, pomachac nozkami... Rozek to tak raczej do noszenia albo karmienia :-)

Czekam na opinie wszystkich przyszlych Mam :-)

Ostatnia edycja:
dla bezpieczeństwa można kuić monitor oddechu, ja na pewno kupię, bo niestety bezdechu się nie usłyszy. Ostatnio mojemu koledze córeczce monitor uratowal życie a wcześniej nie miała problemów z oddychaniem.

śmierć łóżeczkowa....matkoboskaprzenajświętsza

ja kupuje ze dwa śpiworki w Ikei. I prześcieradła też tam i ochraniacz i w ogóle łóżeczko i przewijak i wanienkę też tam załatwię. To już postanowione.

A i byliśmy dziś w parku i przyglądałam się wózkom i mam jeszcze jeden typ: Jedo Fyn.

A spanie w rozku nie wydaje mi sie dobrym pomyslem... przeciez to byloby dla Maluszka niewygodne, nawet by sie nie mogl poruszyc, pomachac nozkami... Rozek to tak raczej do noszenia albo karmienia :-)

wlasnie jak dziecko lubi sobie pomachac nozkami to rozek jest tragedia, ja w sumie rozki uzywalam jako podklady na przewijak
ale ja w ogole mam dziecko antywszystko, wszystko jej przeszkadza, pewnie ma to po mnie;-)

jak ktos czuje sie bezpiecznie z monitorem to czemu nie, wszystko jest dla ludzi, maz mnie na to namawial, ale ja nie kupilam, bo mala spala obok mnie, jak sie zaczela obracac z brzucha na plecki i spac na brzuszku to w ogole przestalam myslec o tym, ze cos sie moze stac. Z reszta, jak bylam mala mamie kazali klasc na brzuszku by wszystkie gazy wychodzily, mnie powiedzieli "na pleckach, na pleckach". Od 7/8 miesiaca spi jak zaba z pupa w gorze, bez niczego, bo wszystko wyrzuca z lozeczka.

co do spania w śpiworku właśnie wiele dzieci na początku zwykle lubi tak spać bo maja ciasno jak u mamy w brzuszku ale pewnie max miesiąc i do śpiworka przejdzie. na wszelki wypadek jak nie bedzzie chciał spać w beciku to mam śpiworek

reklama
Do góry