reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Co do pościeli: Ja dla Szymona kupowałam od takiego sprzedawcy przejrzyj sobie inne jego propozycje(dalej wystawia)
ARUŚ 5 EL. ŚLICZNA POŚCIEL DO KOŁYSKI -SUPER MODEL (1839720864) - Aukcje internetowe Allegro
ma takie same i podobne wzory jak te, które pokazałaś - bardzo mi odpowiadały, świetnie się prały, nie kurczyły
prześcieradła: wypróbowałam różne ale dla mnie najlepsze są w IKEA (niedrogie, dobrze się piorą, z gumką, miękkie), nie cierpię prześcieradeł frotte
Podusia: najlepiej sprawdza mi się kupiona w JYSKu (specjalna dla dzieci, prałam w pralce i nic się z nią nie dzieje)
Materac:mamy Kokos-pianka-gryka kupowany na allego, dobra jakość tylko trochę szeleści ale one tak mają
Ochraniacz: tym razem dokupię jeszcze jeden w IKEA taki dookoła łóżeczka a nie tylko na połowę

Ostatnia edycja:
reklama
Co do pościeli: Ja dla Szymona kupowałam od takiego sprzedawcy przejrzyj sobie inne jego propozycje(dalej wystawia)
ARUŚ 5 EL. ŚLICZNA POŚCIEL DO KOŁYSKI -SUPER MODEL (1839720864) - Aukcje internetowe Allegro
ma takie same i podobne wzory jak te, które pokazałaś - bardzo mi odpowiadały, świetnie się prały, nie kurczyły
prześcieradła: wypróbowałam różne ale dla mnie najlepsze są w IKEA (niedrogie, dobrze się piorą, z gumką, miękkie), nie cierpię prześcieradeł frotte
Podusia: najlepiej sprawdza mi się kupiona w JYSKu (specjalna dla dzieci, prałam w pralce i nic się z nią nie dzieje)
Materac:mamy Kokos-pianka-gryka kupowany na allego, dobra jakość tylko trochę szeleści ale one tak mają
:-)

Dziekuje za podpowiedzi. Ogladalam tez wlasnie zestawy firmy "Arus". W tych zestawach jest juz wypelnienie do kolderki i podusi (czy to bedzie dobre?). Wlasnie materace ogladalam na Allegro kokos-pianka-gryka. Czy polecisz jakas firme?

Ostatnia edycja:
dorotka koc myślę ze będzie dobry w sensie cieplutki. ja mam podobny tylko ze u mnie to jest po prostu obcięta cześć całości wielkiego koca :)

co do prześcieradeł. i aj strasznie nie lubię tych frote. one po kilku praniach robią sie takie szorstkie nieprzyjemne. ja później kupowałam z jerseyu.

ja za materac płaciłam ok 130zl i to w najdroższym sklepie u nas w mieście i jest ok. bo musiał byc teraz natychmiast a nie mieliśmy czasu latać szukać.

Ostatnia edycja:
reklama
A niby jaki ma to zwiazek? Nie wydaje Wam sie to glupie?
Wiem, ze na podusi na poczatku raczej nie spi, bo to niewygodne, ale lekka kolderka do przykrycia... ? Przeciez pod poscielka spi sie najlepiej, jest mieciutka i milutka, chyba lepsza niz kocyk. Jak myslicie?

Ostatnia edycja:
Do góry