reklama
tiramisu1976
Fanka BB :)
Jezuuu jak dobrze, że jesteście
Alinko mój mały przez pierwsze miesiące przeleżał w domciu w pampersikach koszulce lub bodziaku zawinięty w rożek i wystarczyło... a urodził się 2 stycznia
jeśli dziecko jest ciepłe na ramionkach karczku to znaczy że mu ciepło...
ewelina26k
ja raczej zawsze będę zimą tylko długi zakładała, mi tam nie jest aż na tyle gorąco zimą, żeby chodzić w domu w krótkim rękawku, tym bardziej, że w domu temp powinna wynosić ok 21-23 CJa tez narazie kupilam wszystko z dlugim rekawkiem, myslalam ze zima, to krotki sie nie nada. Ale moze faktycznie kupie jakies 2 z krotkim pod cos :-)
ale ogólnie zamierzam dziecko ubierać albo w body i półspiochy to najczęściej, albo pajace i nic pod spód, albo sporadycznie kaftanik i spioch
No u nas z temperaturą będzie problem, bo rzadko odkręcaliśmy kaloryfery... Zawsze woleliśmy z M. założyć dres niż zrobić upał w domu - oboje lubimy rześkie powietrze, a teraz pewnie będzie trzeba grzać - dzidziolkowi będzie ciepło, a my się będziemy męczyć
tiramisu1976
trzeba brać pod uwagę że dziecko ma wyższą temperaturę ciała niż dorosły więc jest mu cieplej...więc ubierać trzeba go lżej niż siebie
tiramisu1976
No u nas z temperaturą będzie problem, bo rzadko odkręcaliśmy kaloryfery... Zawsze woleliśmy z M. założyć dres niż zrobić upał w domu - oboje lubimy rześkie powietrze, a teraz pewnie będzie trzeba grzać - dzidziolkowi będzie ciepło, a my się będziemy męczyć
żeby tylko były 21-22 stopnie.. i to dzidziusiowi wystarczy... będzie sie zdrowo chował...
ewelina26k
a ja dziś zakupiłam lampke scienna do pokoju Bartusia lampka na ściane-duże słońce +GRATIS! WYPRZEDAŻ! (1828763831) - Aukcje internetowe Allegro
aco do temp - nie może być za gorąco, do kapieli tylko powinno być o 3-4 stopnie więcej
aco do temp - nie może być za gorąco, do kapieli tylko powinno być o 3-4 stopnie więcej
reklama
marys16
aspirator to właśnie takiMam takie pytanie, czy ten aspirator do noska to jest cos takiego? To jest ten co polecacie?
Frida aspirator do noska dla niemowląt Promocja (1836779986) - Aukcje internetowe Allegro
To nie kupuje sie takiej gruszki?
gruszka guzik co ściąga. ta frida o wile lepsza.
nie zginieszDziewczyny, mam kolejne pytanie z typu idiotycznych ....
Układając ciuszki w szafie dzielicie tylko na rodzaje typu body, śpiochy, pajace ... czy na rodzaje i rozmiary, czy na same rozmiary ....
Kurde... mam wrażenie, że jak to małe już się wykluje to zginę PPPPPPP
ja układam ciuszki na jednej polce rozmiarami i typami. zebym mogla szybko wyjac to co właśnie jest mi potrzebne.
i nie szykuj jak na razie więcej rozmiarów. jak przyszykujesz te 56, 62,68 to resztę ciuszków schowaj i poczekaj.
na spod koc kładłam, a na wierzch to ja polecam jak na zimę kupić śpiworek dla dziecka do wózka lub porządny koc (wełna jest dobra jak na wierzch bo sie tak nie ochładza, poszukajcie w szafach u rodziców na pewno jakiś kawałek koca maja) polar akryl itp to zaraz lodowate będzie. .A ja mam takie pytanko:
Co sie kupuje do wozka? :-)
Jakis kocyk, koderke, czy co? I co sie daje na spod wozka?
z 56 i 62 to mi sie zdaje sie ci wystarczy. używane to tez dobre. tylko wypierz porządnie za pierwszym razem. za to z 68 to dokup se body z krótkim rękawkiem z 3-4 szt. i na razie poluj tylko na jakieś super cenowe okazje. zresztą ci ludziska poprzynoszą jeszcze ubranek zobaczysz.Gdyby się którejś chciało wpisać ilościowo ile mam dokupić body, kaftaników, śpiochów, długie czy krótkie rękawy .... chodzi mi szczególnie o te rozmiary i 56, 62 i 68 ...
zależy jak masz w domuA jak zakładam body i np dresik to body długi czy krótki rękaw????????????
ale ci powiem dla ułatwienia zasadę która ja sie zawsze kieruje. jak dziecko jest lezące i jest chłodno czyli zima itp. to sie ubiera go tak samo jak siebie + jedna warstwę na wierzch.
tłumacze w domu chodzisz w długich dresach i koszulce z długim rękawem. tak samo ubierz dziecko i nałóż mu na wierzch jeszcze jedna bluzeczkę z długim rękawem lub otul kocem.
koc koldra itp to tez jest warstwa wierzchnia.
jak jest lato i jest ciepło słonecznie to sie ubiera dziecko tak samo jak siebie.
trzeba pamiętać ze dziecko tak malutkie mało sie porusza i o wiele szybciej sie wychładza. nie można go przegrzewać ale trzeba sprawdzać by nie bylo mu za chłodno.
czy temp ciałka jest w sam raz sprawdzamy przez dotykanie karczku. ma być letni. nie zimny nie gorący. nie sugeruj sie temperatura nóg czy raczek. ma chłodne nóżki załóż skarpetki nie trzeba go od razu w kołdrę otulać.
oj myślę ze lepiej by było jakbyście pozostali przy swoich przyzwyczajeniach i po prostu małego otuliła dodatkowo. lepiej będzie mu sie spało oddychało jak będzie chłodniej.No u nas z temperaturą będzie problem, bo rzadko odkręcaliśmy kaloryfery... Zawsze woleliśmy z M. założyć dres niż zrobić upał w domu - oboje lubimy rześkie powietrze, a teraz pewnie będzie trzeba grzać - dzidziolkowi będzie ciepło, a my się będziemy męczyć
u mnie zawsze jest chloadniej. bo ja sie mecze jak jest za gorąco. i Marcelka w pierwsze miesiące ubierałam tak jak wcześniej pisałam w body z długim rękawem na to pajacyk i skarpetki do tego. jak szedł lulu zdejmowałam skarpetki i przykrywałam kołderką i już. nigdy nie miał potówek.