reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Fiona-super ciuszki, no i ten rozek-nie do przebicia ;) Tez taki chce!
Liv-mam nadzieje, ze moje misie z kocyka nie zmienia kolorku ;) A Lindex ma super ciuszki, normalnie wariuje jak tam wchodze.

rozek to ciekawy patent Fiona, ladne ubranka

Donia, w sumie na sam moment porodu to najlepsza jest koszula rozpinana z przodu od dolu do gory. Ja w gruncie rzeczy od partych nie mialam nic na sobie procz skarpetek, jak urodzilam od razu zalozylam taka wlasnie rozpinana i corunia wyladowala na moim brzuchu. Potem paradowalam w dresie na porodowce.

tak, imienniczka Anisia:-)

anielkaa
no zycze, by nic sie nie stalo, pralam w 20 stopniach, ja zawsze wariuje jak tam wchodze:-D

o rany dziewczyny ile wy już macie zapasów;-) Ja jestem z zasady przesądna i jakoś odwagi nie mam za wcześnie kupować nic ;] Jakaś wkręta, że zapeszę.
Ale już mam łóżeczko, pościel, kocyki i kilka ciuszków po maluszku kuzynki:)
Planuję za miesiąc się przekonać i zacząć kompletować coś dla mojej dzidzi:)

Zostanę dziś chyba złotym klientem allegro :)
Oto moje wirtualne zakupy: teraz tylko wyglądać kurierów...

1823058530.jpg1823058814.jpg1835117131.jpgpajac.jpgpajac2.jpgpolspioch2.jpgpolspioch10.jpg

co do koszuli do porodu to wiecie ze szptala ze taka jest wam potrzebna? bo mi na porodu dali koszule taka kopertowa co by bylo latwo sie do mnie dostać w każdej i do każdego miejsca pozycji :)
ja do karmienia ja miałam podobne koszule takie z rozpięciami na przodzie, ale to żadna wygoda. ja lubię spać w portkach i o wiele wygodniej mi było mieć koszulkę i spodenki i po prostu zadzierać bluzkę niz w tych koszulach z guziczkami. no tylko ze w szpitalu pewnie w pl każą wam miec koszule.
Alka to zalezy jak masz w domu zima. Jesli sama siedzisz w krotkim to dzieciak tez sie zagotuje jak jest zapakowany w bety plus grube ubrania. Mnie jest ciezko doradzic, u mnie bylo cieplo, mala byla w krotkich ciuchach a ja i tak walczyłam z potowkami i cieplym karczkiem
o masz całkowita racje. u mej szwagierki mimo iz okna wiecznie pootwierane w domu nawet w zimę jest strasznie gorąco i dzieciaczki wiecznie przegrzane były.
ja za to bardzo lubię jak jest chłodniej i dopływ świeżego powietrza wiec u nas sie chodzi w zimę w długich rękawach. a ze maluszki lezące wiec ja na te pierwsze miesiące zimowe mam przygotowane body z długim rękawkiem i na to pajacyk.

na 62 mam
7 bodów
6 kompletów spioch i kaftanik(jeszcze dokupię)
6 pajaców
dużo wszystkiego masz :) ja jak mam komplet kaftanik i śpioch to już zamiast body i pajaca. i na odwrot. mysle ze 7 zestawów body+pajac lub kaftanik+śpioch wystarcza.

śliczne sa wasze ubranka. ja tez uwielbiam patrzeć na te maluśkie cudeńka.
ale dziewczyny nie kupujcie za dużo bo naprawdę te maluszki tak szybko rosną ze nie zdążycie tego pozakładać wszystkiego.

reklama
bodow lepiej miec wiecej...dzieci lubia sobie ulewac mleczkiem :)
ja na 56 mam kaftaniki 1 komplecik spodenki i bluzka, dwie pary portasi, body ale tego mam z 10 sztuk jak niewiecej. Tylko skarpetki dokupie...patrzcie na gumki w skarpetkach bo niektore sa takie mocne ze mocno cisna te male tuptusie :)

ja kupilam z minimundo komplecik z ta krowko co Wam wklejalam...na 56! i załuje moglam odeslac ale siostra juz mowi daj spokoj bo bedziesz placic za przesylke 2 razy. Ten komplecik i spodenki tez na 56 sa takie malusie ze na 3 tyg mi moze starczy...zla jak osa bylam. Lepiej na 62 kupowc i wywijac rekawki

co do koszuli naaaaajlepsze sa te wiazane po boku. Z guzikami cholery idzie dostac

Ostatnia edycja:
Do góry