reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Teraz nie mamy żadnego Coccodrillo na tapecie - 50 szpitalna została już jakiś czas temu spakowana. :-DPrzekonuję się za to jak pajacyki z Mothercaru mogą być różne w rozmiarze mimo teoretycznie tej samej wielkości. Wogóle zabawa jest niezła bo mam b. dużo rzeczy po tych co metki wycinają, wszystkie jak leci .:baffled: Poza tym zauważyłam, że Młoda ma takie proporcje, iż góra pajaca jeszcze dobra natomiast na nóżki za mało miejsca.:eek:

reklama
Forever, z pajacami mamy to samo- znaczy się długonogie bestie:-) Dlatego u nas pajace się nie sprawdziły - Młody śpi w rampersie lub body + spodenki piżamkowe, ewentualnie półśpiochy.
A mi metki namiętnie mama wycinała ( bo absolutnie nie mogę Mieszka uwierać) jak jeszcze w ciąży byłam i 3/4 ubranek nie ma metek!!!:baffled: Ile ciuchów przez nią przegapiłam:no:

Ten sam problem miałam z pajacami, więc w ogóle pajaców nie zakładam, w nocy śpi w bodziaku i półśpiochach, w dzień śmiga w bodziaku i rajstopach z coccodrillo oceplanych frottą. Miałam wrażenie, że pajac i śpiochy jakoś ograniczają jej ruchy
Przed chwilą z Mamą rozmawiałam, mierzyłyśmy rękawy i długość bodziaków z Mariquity i coccodrillo - tak dla porównania, 74 z Mariquity jest większe niż 86 z coccodrillo:szok:

Edi śpi w pajacach. A co do ciuszków bez metek - co miesiąc przetrząsam torby z ubrankami ;) Wcześniej posegregowałam je mniej-więcej, a teraz już do małego przykładam i sprawdzam, czy pasują. Edgar rośnie w takim tempie, że nam się już zapasy kończą i teraz mówię wszystkim, że nie chcemy już więcej zabawek, grzechotek, gryzaków itp. pierdółek, a jak ktoś bardzo chce, to może mu właśnie ciuszek jakiś sprawić na 80cm i więcej ;-)

Mateusz już też wchodzi w rozmiar 80 powoli, choć tylko w bodziaki, inne rzeczy, np spodnie dresowe czy rajstopy ma dobre jeszcze na 68 !!!- ale kilka sztuk i bądź tu mądry człowieku;-)
coccodrillo fakt małe to 74

Kati, u nas bodziaki 74 lub 80 są ok, ale z kolei bluzy czy kombinezon 68 dopiero teraz zaczynają być za małe... A jeden bodziak 50/56 jeszcze tydzień temu był dobry:szok: Jakiś rozciągliwy.

reklama
Do góry