reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Polecam
-linomag do pupy, stosuję przy każdej zmianie pieluszki i pupcia piekna:)
- pieluchy pampers bardzo delikatne nie odparzają, mięciutkie, pieluchy dada biedronkowe też niezłe ale nieco twardsze
- chusteczki dada naturalne, bardzo dobre i tanie

Zdecydowanie odradzam wkładki laktacyjne jonsons baby syf!

reklama
Wychodzi na to, że cycuszki mleczne są tak zaprogramowane, że leci z obu ;-) a już myślałam że moje jakieś dziwne :-D

Jeszcze mi sie przypomniało w temacie butelek też mamy TT tą małą 150ml i jest ok. Smoczków wiele wypróbowaliśmy, zaakceptowany został jedynie avent 0+.
Płyn do prania lovella - na razie zero problemów.
Na pupę bepanthen w razie potrzeby, dobrze się rozsmarowuje i zmywa.

Obiekcje mam co do termometru laserowego - za każdym razem pokazuje inną temperaturę, nierzadko poniżej 36, więc jak przyjdzie co do czego to chyba mu nie zaufam

czy któraś z Was mogłaby polecić jakiś fajny leżaczek-bujaczek?? (a jak to z nimi jest - od kiedy można maluszka kłaść do takiego leżaczka, 3 tyg. to chyba trochę za wcześnie ale moja mała jest bardzo ciekawska i strasznie szybko się denerwuje jak musi w sufit patrzeć - chyba, że póki co zainwestuje w matę edukacyjną, żeby jej obraz sufitu zmienić :-) )

na pupę od wczoraj stosujemy przepisaną przez pediatrę maść pośladkową - alantan się nie sprawdził, mała miała zaczerwienioną pupę i pojawiły się krostki, a wcale nie było za ciepło i pieluszkę też często zmieniałam, zobaczymy jak ta nowa maść zadziała
do nawilżania - parafina ciekła, nawilża lepiej niż oliwka bambino, choć nie pachnie rewelacyjnie, jak już małej przestanie się skóra łuszczyć to pewnie wrócę do oliwki
chusteczki do pupy stosuję tylko w nocy albo jak gdzieś jestem poza domem, w ciągu dnia waciki i przegotowana woda, ale odnośnie chusteczek... dada z biedronki generalnie ok, ale albo mi się coś źle trafiło, albo nie wiem co, ale strasznie się je wyciąga z opakowania, wyciągają się po dwie na raz, a trzecia już się nie wyciąga i muszę otwierać całe pudełko (takie plastikowe) żeby dostać się po kolejną, co przy zmianie pieluszki jest dość uciążliwe, chusteczki pampersa mogą być, choć czasem wydawały mi się za suche
pieluszek do tej pory używałam tylko pampersa i nie mogę narzekać, wytrzymują naprawdę dużo (mała potrafi :-) )
wkładki laktacyjne bella - nie polecam, wzięłam, bo okazały się najtańsze, ale to nie był udany zakup, nie dość że dziwnie wyglądają w staniku, to jeszcze się przyklejają do brodawki i zostawiają na niej takie kłaczki, o ile w domu mogę sobie pozwolić na to żeby brodawka całkiem wyschła, to w innym miejscu jest to nie możliwe i wtedy niestety wszystko się przykleja :-(

Ostatnia edycja:
To ja jeszcze dodam, że pieluszki dada dla nas świetne! Dziękujemy e-ciociom, które je polecały. Zobaczymy jak się beda sprawdzać kiedy pupa podrośnie, a wraz z nią kupi ;-)

ja również polecam pieluszki dada bo happy z wycięciem na pępucha są sztywne i niefajne, mam chusteczki pampers sensitiv ale wydaje mi się że są za mokre, może możecie polecieć jakieś inne mniej nasączone - będę wdzięczna ;)

Dla mnie też chusteczki Pampersa są zbyt mokre i przez to wydają się bardzo zimne. Szymek ich nie lubi. Poleam Nivea albo Bambino:)

acha - co do wkładek laktacyjnych - polecam firmy Lansiloh - są takie cienkie, że ich nie widać pod bluzką czy stanikiem, delikatne i mega chłonne i nieprzeciekające:)

tylko nie w każdej aptece są niestety:/

reklama
czy dada są miękksze niz bella happy?
wg mnie tak, niewiele, ale zawsze :)
U nas Dada rządzi :) najlepsze pieluszki jak dla mnie, teraz używamy "mini 3-6kg" bo "newborn" są już ciasnawe a poza tym mam wrażenie że te mini lepiej wchłaniają bo przy newbornach jak Mała zrobiła siku to od razu był płacz że mokro i wybudzała się nawet z najmocniejszego snu a teraz sika do woli i śpi bez problemu :)

Do góry