reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Hej dziewczyny!

Jestem mamą 14 miesięcznej Mai. Jeśli któraś z Was jest z Koszalina lub z okolic to mam do sprzedania mnóstwo ślicznych ubranek po mojej córeczce (głównie z firm H&M, cocodrillo, 5-10-15, next) w cenach 5-10-15 zł od urodzenia do roczku :)))
Moja przyjaciółka ma również do sprzedania ubranka dla chłopca w tym samym przedziale wiekowym. Mam rówież do sprzedania matę i karuzelę fisher price i mnóstwo innych niezniszczonych zabawek :)

Jeśli któraś byłaby zainteresowana proszę o kontakt na maila.

reklama
Ja jestem bardzo zadowolona z butelek TT i smoczka.

Jeśli chodzi o pieluchy i chusteczki to używam firmy Bella- Happy i też jest ok.

Wkładki laktacyjne mam Johnson'a i są masakryczne- tak jak pisałyście; brudzą piersi ;-)

Do pupy
używamy Sudocremu i jest ok.

Do pępka mieliśmy Octanisept, ale moja położna powiedziała, że po fiolecie się lepiej goi, więc od wczoraj używam go i za bardzo wypowiedzieć się nie mogę- no poza tym że brudzi ciuszki :wściekła/y:

Myjemy Antosia w Emolium i już nawet oliwka nie jest potrzebna- natłuszczamy u tylko główkę po kąpieli :-)

Gorąco polecam Nosefridę do czyszczenia oska- u Nas rewelacja!!!!!!!

Wtrace swoje piec groszy.
Sudokrem bardzo ładnie wysusza skore bo jest na bazie cynku, ale po dłuższym stosowaniu na tak delikatnej pupci doprowadzisz do podraznienia skory, a wtedy już kremy z cynkiem nie bedą działały, i zacznie się problem.

Nosofrida- ja ja polecam ale tylko w przypadku kataru. Używając siły ssacej w przypadku tak małego czlowieczka można mu tylko zaszkodzić.(np zapalenie ucha,); odsysajac przez nos podrazniamy blone sluzowa od przelyku do nosa; u takich maluszkow nos czyscimy tylko w przypadku konieczności; trzeba bardzo uważać żeby nie odciagnac pokarmu z żołądka, bo u takich maluszkow żołądek z nosem łączy prosta rurka, która jeszcze nie jest pofaldowana i jest wiotka,; miedzy innymi dlatego naszym maluchom się ulewa, mogą chrapac i furczec; polecam na sobie wypróbować FRIDE; zapewne po takiej próbie nie będziecie chciały jej używać.

Ostatnia edycja:
Ja moge goraco polecic smoczki i butelke MAM - butelke mozna calkiem rozkrecic i wymyc bez uzywania szczotki (my podajemy herbatke od czasu do czasu).
Odradzam chusteczki Hipp - sa tak cienkie, ze kupka zostaje na rekach :szok:
Polecam parasolke Hauck - swietnie sie trzyma wozka, chroni przed sloncem i deszczem nawet jak bardzo wieje.

agatkaR - ja polecam ci linoderm to samo co linomag tylko w pudełeczku lepiej sie aplikuje i na dłużej starcza :) my tylko tego używamy do pupci smaruje za kazdym razem, czasami tylko w nocy odpuszczam jak było małe siku i chce szybko go przebrac :)

ja tez bym uwazala z kremami ktore maja cynk, na nich chyba w ogole pisze ze leczniczo sie je stosuje :)

odradzam natomiast oliwke w żelu johnsona - chyba jak kazdy produkt tej firmy uczula...syf i tyle.. :wściekła/y:

wg mnie w ogóle najlepsze kosmetyki to te najprostsze np bambino :-)

reklama
Ja jestem bardzo zadowolona z butelek TT i smoczka.

Jeśli chodzi o pieluchy i chusteczki to używam firmy Bella- Happy i też jest ok.

Wkładki laktacyjne mam Johnson'a i są masakryczne- tak jak pisałyście; brudzą piersi ;-)

Do pupy
używamy Sudocremu i jest ok.

Do pępka mieliśmy Octanisept, ale moja położna powiedziała, że po fiolecie się lepiej goi, więc od wczoraj używam go i za bardzo wypowiedzieć się nie mogę- no poza tym że brudzi ciuszki :wściekła/y:

Myjemy Antosia w Emolium i już nawet oliwka nie jest potrzebna- natłuszczamy u tylko główkę po kąpieli :-)

Gorąco polecam Nosefridę do czyszczenia oska- u Nas rewelacja!!!!!!!

Ja tez używam butelek TT, bo czasami odciągam pokarm i np. w nocy karmię z butli. Żadnych problemów...raz cycuś raz butla, jedno drugiemu zupełnie nie przeszkadza. No a smoczek TT niestety Małemu nie pasuje i mamy avet 0+. Chusteczki też bella, ale do pępka jednak octanisept-kikutek odpadł nam po 10 dniach i nie ma :) Nosek również czyścimy Nosefridą, a kąpiemy w oilatum..no i czasem w nadmanganianie potasu bo przypałętał nam się rumień noworodkowy :/ No a do pupy polecam gorąco Linomag...świetna maść Ziołoleku za ok 10 zł w aptece- sudokrem dla mnie zbyt paściasty i ciężko go zmyć...fuuuuu...cała pupa obklejona.

Do góry