reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

U nas kremik na słonko na razie tez niepotrzebny, smaruje tylko po kąpanku oilatum soft i już.
Co do kosmetyków Bubchen teraz też mi siostra przywiozła cały zestaw i będzie na później, ale widziałam je też w SuperPharm więc nie trzeba z Niemiec zwozić ;-)

Póki co u mnie sprawdzają się najlepiej pampersy, używamy też dadę zamiennie.
Chusteczki też pampersa nam podeszły, huggies może być ale jakieś te listki są mniejsze (mam serie pure), z dada bardzo nasączone są- ale też może być. Emolium do kąpania rewelacja i olejek ze słodkich migdałów na ciałko też daje radę bez problemów.

reklama
zdecydowanie polecam
chusteczki mokre nivea baby dream
pampersidła pampers i dada
mleczydło nan pro H.A. -- mała doskonale toleruje !! i łatwo się je przyrządza i rozmieszowuje :)

zdecydowanie odradzam
wkładki do staników canpol -- lipa !! Małe i takie jakieś niefajne !! Ale mają mocny klej !! i się trzymają zajebiaszczo stanika !
pampersidla bella -- ostatnio byłam u koleżanki i mała się zbombiła a my zostawiliśmy pieluszki w domu (miał byc króki spacer ale nie wyszło :p) i założyliśmy jej pampercha balla 2 i mała w drodze do domku znów się skasztaniła (ale taka mała kupka była nie jakaś wielka taka, bardiej kleksik kupkowy) i co... i pampers przeciekł !! Wchłania zajebiaszczo ale zajebiaszczo przepuszcza tez :/ (jestem pewna ze przeciekły bo był kleksik na samym srodeczku pampersa i nie było opcji zeby bokiem wyleciało)

Ostatnia edycja:
Dady nie próbowałam - mam kupione dopiero 2 ale teraz zamiast Huggiesów uzywam Rossmanowych - prawda, że sztywn,e ale za to się trzymają elegancko i nic bokami nie wyłazi... :no: Za to zmartwiłaś mnie Doggi z Bellą, bo mam 1 jeszcze nie ruszone w znacznej ilości... Ja spacerowo - wizytowo i nocnie używam Pampersów, a na pozostałe okazje jakiś pośledniejszych... A tak swoją drogą to ja mam zawsze w torbie wózkowej spakowanych kilka na wszelki wypadek i Paklanki do pakowania.

u nas bella sprawdza sie doskonale.. :) moze za duze były bo dójeczki sa znacznie wieksze niż jedyneczki :-)

zastanawiam sie nad tymi dada skoro polecacie :-)

My używamy tylko Pampersów. Huggiesy i Bella Happy przeciekają przy udach, bo mała chude nóżki ma.
Poza tym polecam:
-chusteczki nivea
- laktator medela mini electric
- smoczki i butelki MAM
- monitor oddechu z nianią Angelcare

u nas pampersy Pampers na noc i na wyjścia np. do lek., a na codzień w rossmanowskich "śmiga" szkrab; na razie jeszcze nr 2 kupuję, ale mały taki tłuścioch, że przy udach ciasno!!!
ha ha, forever - uwielbiam Paklanki - i wiem, że można je zastąpić zwykłymi foliówkami (nawet te worki śniadaniowe się sprawdzają, a taniej), ale podoba mi się ten zapach:) to taka odrobina luksusu, zwł. jak cięższy kaliber szkrab wytoczy;)

co do wkł. laktacyjnych, to byłam wierna tym z Bella Mama, ale już drugi raz trafiłam na jakieś felerne (albo się skiepścili po prostu od czasu mojego karmienia Ninki) - tzn. powykręcane jakieś takie nie w tą stronę co trzeba, do tego wciąż mi przeciekają!); niezłe są nawet Johnsons baby za to, mimo, że dość małe średnicowo;

Ostatnia edycja:
jak tak czytam o tych wkładkach laktacyjnych to nie wiem które dobre...

przy Filipie zadowolona byłam z Jonhson'a ( a ktoś juz je tu zganił), teraz kupiłam dla odmiany Tommee Tippee i mniej mi sie podobają, są ogromne, słabo klej trzyma, są takie rozdwajające się (w środku mają wkład a na zewnątrz taka jakby obwoluta)

U nas sprawdza/sprawdziło się:
pieluchy: pampers
chusteczki: nivea soft&crem
mycie: poki co mydełko w zelu i duuużo oliwki Nivea - mała ma dość suchą skórę i zastanawiam się, czy nie przerzucic się na oilatum
do pępka: spirytus polecam jednak...

rożek był przydatny tylko w szpitalu
teraz używamy kocyka do przykrycia, bo Julia sie denerwuje jak ją opatulam za mocno...lubi wolność - buntowniczka

reklama
Do góry