reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

ironia już stoją pod drzwiami:-D
ja sterylizować zamierzam conajmniej do końca roku(ale pewnie dłużej), wcześniej robiłam to gotując butelki, ale u mnie woda strasznie twarda i kamień się osadza...dlatego kupiłam sterylizator

reklama
ironia :-D

ja butelki myję wodą ciepłą zaraz po zjedzeniu mlecia i raz w tygodniu wyparzam wrzątkiem(nie gotuję w garnku) bo tak jak moon mam strasznie twardą wodę.

Ironia, dlaczego nie otwierasz drzwi? Udajesz, że Cię nie ma??? ;)

Ja przed każdym użyciem przelewam wrzątkiem kubeczek (jak używałam butelki, to butelkę i smoczek), no i codziennie smoczek uspokajający. Nie stanowi to dla mnie problemu i pewnie jeszcze długo będe tak robić, bo weszło mi to w krew :)

Ironia, ja nie smaruję pupy nawet po kupie - wyrodna matka ze mnie ;) 2 razy (od urodzenia) Bartek miał zaczerwienioną pupę i psiknełam wtedy nanozinem i przy kolejnej zmianie pieluchy było juz ok, więc to jedno opakowanie starczy mi pewnie do końca okresu pieluchowania :)

zebra - zabarykadowalam se na calego haha :))) ide zaraz moje spiace dziecko kapac... :) o wyrodna ja... :rofl2: a dalej stosujecie emolienty czy juz zwykle plyny? :-)

dziewczyny doradźcie, bo nie moge się zdecydować który śpiworek zamówić, a musze szybko bo idą mrozy a ja spaceruje do późna i ciągnie strasznie, zatem
Śpiworek do wózka z polarem-śpiworki KOMBI Miś (1850144598) - Aukcje internetowe Allegro lub
BabyLux K11 ŚPIWOREK DO WÓZKA OWCZA WEŁNA 105 cm (1867758597) - Aukcje internetowe Allegro

Dodam, że będzie to jedyny spiworek na wszelkie chłody, bo nie zamierzam kupować na razie kolejnego, a że nie ma ideałów boje się że w owcy przegrzeje w ciepłe dni, a w polarze zmarznie w mroźne :eek: i jakaś strasznie niezdecydowana jestem i w dodatku kolory pasujące do wózka...

spiworek+wozek.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Ironia to witaj w klubie, ja też butelek nie sterylizowałam od początku, raz wygotowałam jak były nowe... myje tylko samą wodą... mam taką specjalną szmatke, wszytskie naczynia tak myje, ręcznik piore raz w tyg. Mops to nam raczej nie grozi... moja teściowa jest kierownikiem w gopsie no i niestety nie jesteśmy intersującym "materiałem" dla nich :-D:-D:-D:-D

Do góry