reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Aestima ja już pisałam o tym dużo wcześnej, moja pediatra i położna kategorycznie zabroniły przechowywać pokarm w pojemniczkach na mocz, materiał z jakiego są wykonane jakos tam reaguje z mlekiem i poza tym nie są aż tak jałowe jak orginalne pojemniki na mleko...tak mi powiedział lekarz więc chyba coś w tym jest

reklama
mrmoon - ziajka niby tez od 1 dni życia, ale połozna mowi ze bez sensu dawac takim małym w ogole takie kremy bo i tak nie wystawia sie maluchów na słońce i wg niej wystarczy zwykly krem ..

a mnie opierdzieliła pediatra , ze posmarowany był 30 a nie 50... ehh...

Misia- dobrze, ze mówisz- jeszcze nie stosowałam:) Na innych forach dziewczyny b. polecały ten sposób, tylko żeby stosować ten pojemniczek tylko raz. W takim razie kupie jakieś specjalnie na to- mam jeden i póki co starcza , bo nie odciągam jakoś specjalnie. Na pon. muszę, bo ta nieszczęsna obrona... ile mogę trzymać mleko w lodówce??

eh z tymi lekarzami to nigdy nie wiadomo kazdy mowi co innego... z drugiej strony my nie bylismy smarowani nie wiadomo czym a na pewno bardziej bylismy na slonce wystawiani i żyjemy :-) ja młodego pieluszka przykrywam (w sensie gondolke) wiec nawet jak nie bedzie miec kremu z filtrem takim a takim to looz :-) nie mozna tez tak schizować bo bysmy zwariowały :D a z dzieci nie ma co cipoków od urodzenia robić takie jest moje zdanie :-)

Ironia, ale teraz jest wyjątkowo mało ozonu- diura wieelka, nie to co jak my byłyśmy małe... Wtedy słońce było zdrowsze.

Ja póki co też nie smaruję, bo wysypka (ma się wietrzyć, żadnych kremów) ale mam parasolkę w wóziu, więc spoko:) Jednak jestem zdania, że
ta 30 raczej musi być, nawet w cieniu, ale 50 to już przesada... Bo czym będę smarować za rok, jak mały będzie normalnie na słońcu?? setką??:)

Aestima wiem że mleko w lodówce (nie na drzwiczkach) przechowujemy 24 h a w zamrażarce do 3 miesięcy
Co do tych cholerstw co się łąpia naszych dzieci niestety nie mamy na to wpływu...tylko musimy dzielnie z tym walczyć...ale wykończyć się można
Moja dopiero teraz zasnęłą...ostatnio do południa albo do 14 tej nie śpi od 9tej...a na początku non stop spała...skończyły się dobre czasy :)

Beni po nocy tez nie bardzo śpiący i balował od 8 30 do 11 30..teraz jeszcze smacznie śpi ale cos czuje ze niedługo sie obudzi na jedzonko :-)

Mleko w lodówce do 24h jak dziecko jest chore i ma problemy z biegunkami !! !! Tak może nawet do 5dni !! Słowa mojej położnej nie mój wymysł !! a w zamrazarce fakt do 3 meisięcy może lezec ale jak juz sie wyjmie musi na raz byc wypite ni emoze byc odgrzewane (lodówkowe moze)

Ironia uważam tak jak ty, nie ma co ciapciaków robic z dzieciorrów... ja np już nie prasuje ciuszków małej... pierwsze 2 prania prasowałam, ale juz przestałam, staram sie nie trzymac jej w sterylnym środowisku bo wystarczy mała bakteryjka i dzieciak fiksuje !! I mi położna też mówiła, że poki co nie ma co smarowac jakimis kremamy, bo dziecko w tych gondolach ma zero kontaktu ze słońcem, a nawet jak sie wkradnie to parasolką się zasłoni i hadziaaaa i wystarczy tak jak mówisz zwykł bambino :)

reklama
doggi - z tym prasowaniem to niezłe jaja.. ja w ogóle ich nie prasuje bo bym tylko siedziała przy żelazku.. nie mamy za dużo takich malutkich na 51 cm wiec na bieząco piore i ze sznurka na małego wkładam :-) nam tez połozna mowila zeby nie prasować.. :)

Do góry