reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

My tez kremu z filtrem nie uzywamy, a jesli juz bedziemy to ziajka sie u nas sprawdza (Amela uzywa co roku). Malemu sparuje buziola kremem ziajki takim pielegnacyjnym.
Co do mleka to nie pomoge bo nigdy nie odciagałam. Jak już musiałam wyjsc po 3 miesiacu zycia Ameli to modyfikowane dostawala.

reklama
Aestima mnie położna powiedziała, ze jeśli dziecko jest zdrowe to w zamrażarce mozna przetrzymywać mleko do roku, w lodówce do tygodnia a w temp. pokojowej do 24 h

Misialina a jakich używasz konkretnie kosmetyków z Bubchen? płynu do kąpieli oliwki czy co? napisz prosze, bo chciałabym sie zaopatrzyć a po niemiecku ni w 5 ni w 10 :-)

kati pytalas nie mnie, ale odpowiem bo tez uzywam. Mam z Bübchen krem na odparznia (wundschutz creme) i do kapieli (Creme Pflege Bad), teraz tez jest nowa seria dla niemowlat z wrazliwa skora pur&sensitiv, ponoc bardzo dobra, ale jeszcze nie probowlam.

Odradzam
1. pieluchy Huggies - rzepy nie trzymają, masakrycznie przeciekają
2. chusteczki Bambino - jakoś za mało "mokre" jak dla mnie
3. chusteczki Johnson&Johnason - sklejają się ze sobą, trudno jest wyciągnąć jedną
4. herbatkę laktacyjną Bocianek - bóle brzucha
5. wkładki laktacyjne Bella Mama - nie trzymają się, nie wyprofilowane

Polecam
1.krem Musteli z filtrem - ładnie się rozsmarowuje na buzi
2.Octenisept w sprayu - psikasz na pępek i nic więcej nie trzeba robić
3.Butelki DrBrown's - z odpowietrzeniem
4.laktator ręczny Medela - łatwy w użyciu, umyciu, skuteczny
5.bezkofeinową mrożoną latte z Coffe Heaven - dla wielbicielek kawy
6.Linomag zielony - grubo na wszystko co pod pieluszką
7. leżaczek kąpielowy - duuużo wygodniejszy niż wanienka
8. ręcznik kąpielowy zapinany na szyi i w pasie jak fartuch - nie brakuje rąk
9. majtki siateczkowe jednorazowe - tak naprawdę wielo, szybko schną, łatwo się piora
10. nianię elektroniczną z funkcją głosu oraz dodatkowo znakami świetlnymi - wreszcie nie muszę koczować na łóżku w sypialni...

ja polecam :

laktator ręczny medela i minielectric - bomba.. :D
zamiast linomagu linoderm zielony to samo ale w pudełeczku i wygodniej sie używa
butelki dr brown - naprawde dobre i wcale nie ma wiecej mycia przez dodatkowe części :)
potwierdzam sdiateczkowe majtki sa super i nie smierdzą jak te flizelinowe :-)

odradzam
mleko nan 1 - nie mozna go dokladnie rozmieszac i zawsze taka gluta zostaje, w pudełku nie ma belki do odmierzania

Odradzam

2. chusteczki Bambino - jakoś za mało "mokre" jak dla mnie

Polecam
1.krem Musteli z filtrem - ładnie się rozsmarowuje na buzi

chusteczki bambino dla mnie wlasnie rewelka ;-)
malo ich urzywam , bo jade na zwyklej wodzie w domu i wacikach duzych w domu, tylko na wyjscia mam te mokre i ja zachwalam wlasnie je ;-)

co do kremu, to nie moge nigdzie na allegro go znalesc, pokaz jak wyglada opakowanie jak mozesz... albo na allegro ja gapa nie umiem znalesc :sorry2:

dzieki

reklama
chciałam coś napisać odnośnie karuzelek do łożek naszych bąbli, bo wybór ogromny i rozstrzał cenowy również; no ja przynajmniej miałam problem co wybrać dla małego...

na wczorajszej wizycie u dobrej neurolożki spytałam o jej zdanie na ten temat; dr powiedziała, że po 1. żywe kolory, po 2. jeśli karuzela ma różne opcje, to istotne, by można było ich używać oddzielnie, tj. jeśli karuzelka kręci się i gra, to już nie dokładać efektów świetlnych itp. - bo dziecko zgłupieje, po 3. korzystać z niej "z głową" i w konkretnym celu, cz. inne opcje do usypiania, do uspokajania, inne do pobudzania zmysłów itp. Kakafonia dźwięków i bajerów może tylko zaszkodzić;

co do kremu to my na razie nie używamy na wyjścia żadnego, bo i tak malca na słońce nie wystawiam;
a w domu po kąpieli smaruję delikatnie buźkę kremem Emolium, bo Ninka akurat używa;

co do chusteczek nawilżających to podobnie jak larvunia preferuję bieżącą wodę i duże płatki kosmet., a jak już muszę użyć chusteczek, są to albo pampers, albo bambino, albo nivea soft&cream (bo mi się zapach podoba;-));

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry