reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

ironia to mamy tak samo,ja tez mam pierwsze dziecko i butelki wyparzałam tylko raz.Tak to po każdym jedzeniu myje je w zwykłym płynie z wodą.Chociaż teraz dostałam się jako ambasador marki BabyOno do testowania woreczków do sterylizacji w kuchence mikrofalowej i trzeba będzie to sprawdzić.Woreczki dzisiaj przyszły to jutro wykorzystam.
A co do kolki to moja odpukać póki co nie ma.Jesteśmy na Bebilonie Comfort i Nanie Pro,na Biankę działa to bardzo dobrze.

reklama
możecie polecić nianie elektroniczną?
chcą mi z pracy kupić i pytają jaką a ja chce jakąś sprawdzoną ale bez kamery taką z dobrym zasięgiem
polećcie coś?

philips Avent . Co prawda dopiero co zamówiłam,ale koleżanka ma taki i używa od 2 lat i jest mega zadowolona. Ja zamówiłam jednak z monitorem,myślę że dobrze jest mieć podgląd też,jeśli technika idzie tak do przodu.

Ostatnia edycja:
ja też nie wyparzam, czasem potraktuje butelkę i smoczek wrzącą wodą...nie ma co przesadzać ze sterylnością

Wreszcie znalazłam dobre krążki laktacyjne...polecam z Canpol Babies...są super i nie zostawiają kłaczków...za 25 szt płacę 9,95 zł

Ja wyparzylam po zakupie. Butelke po herbatce myje normalnie. Smoczek czasam plucze pod kranem (jak sobie przypomne), ale nigdy nie oblizuje (w ustach jest wiecej bakteri, niz na podlodze, a poza tym w ten sposob dzieci lapia pruchnice).

Butelki, smoczki, laktator, łyżeczki do lekarstw myję raz w bieżącej ciepłej wodzie, raz z dodatkiem płynu Nuk i przelewam wrzątkiem. Tak samo smoczek gdy spadnie. Nie wyobrażam sobie oblizywania i dawania Młodej. Nianie mam Philips Avent SCD 481 i jestem zadowolona - średnia półka cenowa.

Ja wyparzylam po zakupie. Butelke po herbatce myje normalnie. Smoczek czasam plucze pod kranem (jak sobie przypomne), ale nigdy nie oblizuje (w ustach jest wiecej bakteri, niz na podlodze, a poza tym w ten sposob dzieci lapia pruchnice).
Zgadzam sie oblizywanie to nie jest dobry pomysł, ze wzgledu na pruchnice.

reklama
Ja polecam nianie AngleCare, sprawdziła się przy Emilce i sprawdza się przy Asi. Trochę droga jest, nie wiem czy było by mnie stać na nią, ale dostaliśmy ją od teściów.
Co do sterylizacji to ja sterylizuje butelki, smoczki tylko myje tak samo pojemniczki na mleko

Do góry