reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Aestima ja tak samo Marysię ubieram:) My już często bez rajstop śmigamy w kurtce bez polarkowej podszewki. W bluzie też bywa. Moja mama i Marcin mówią, że za lekko, ale Marysia wraca ze spacerów cieplutka. No i raz w życiu katar miała więc chyba jest ok. ALe kupiłam jej dziś śliczną kurteczkę/płaszczyk. Jest ciepła więc teraz będzie się przegrzewać, bo łądna:) W lecie też w niej będzie chodzić haha :)
taka: Kurtka dziewczęca, rozmiar 80 - Cool Club - Ubranka dla dzieci - sklep internetowy Smyk.com

reklama
Gosiaczek, ja mam wysoki ( co bylo dla mnie upierdliwe, bo dopiero teraz możemy go użwywać- po opuszczeniu łóżeczka) , odkupiłam nieużywany od babki na allegro za 20 zł ( z mothercare):)
Trasia, bardzo drogie te co pokazujesz:szok: Ja mam 3- każdy za ok 30 zł... Fajny mam z ikei ale on jest akurat niski...

Trasiu, biegłyśmy do domu, bo mega wiało, smoczek mi gdiześ się zagubił, byłam zdenerwowana, bo jeszcze mały kwiczał- nie chciał do wózka wsiąść ( wcześniej byliśmy na huśtawkach) i poluzowałam pasy, wsadziłam go i nie dociągnęłam ich w tym stresie, pośpiechu. On się wyswobodził z tych górnych ( biodrowe miał zapięte) i przechylił się mocno do przodu, stracił równowagę i wypadł... biodrowymi nadal był przyczepiony do wózka ale dosięgnął ziemi twarzą:szok: straszny widok:no::-(

Trasia- ładna:-) A rajstop dawno nie nosimy:) Dziś mieliśmy, bo mega wiatr. I często chustki na szyję nie mamy. I czapę która nie zakrywa uszu:)) Miesio cieplutki i zdrowiutki:)))

Aestima nie przejmuj się, moja Maja dziś rypnęła w łazience, siedziała i się bawiła, sięgnęła po zabawkę i zupełnie nieoczekiwanie do tyłu się gibnęła. Dobrze, że nie zaryła głową w płytki bezpośrednio tylko w chodniczek łazienkowy, chociaż trochę zamortyzował upadek...ale się upłakała:-(
trasia piękny płaszczyk, a my mamy jedną kurteczkę i polarek...
Silva Maja ma z fp używany i to jest jej ulubiona zabawka, szkoda by mi było wywalać tyle kasy na jedną zabawkę

Ja chyba z tym ubraniem przewrażliwiona jestem, bo zakładamy cienkie rajstopki pod spodnie, na górę bodziak z kr. rękawkiem bluzka z długim i na to kurteczka na cienkim polarze. A jak zimno to zamiast krótkiego bodziaka długi a na niego tunikę wełnianą bez rękawów z h&m

Ostatnia edycja:
Aestima ale ja szukałam wysokiego ochranacza i mam większe łóżeczko 140/70. Niestety na tą wielkość nie było żadnego wyboru. Ten z ikei mi się bardoz podobał ale był za niski, Marysia wali głową o szczeble z masakryczną siłą w nocy. Ten z pianki jest naprawdę super.
Ech, współczuję przygody z wózkiem, wiem jak podle się czujesz. Nic się nie stało, nie zadręczaj się już. Tak pytałam bo mam ten sam wóżek i już wiem, że muszę mocniej Marysię pasami spinać bo też ma dość luźno.

zołza
Fajna kurteczka, faktycznie rozmiarowo wyglada na "juz", ale usmiech superasny taki zadziorny :-)

Aestima
My jeszcze wczoraj w bluzie bylismy, dzisiaj juz chlodniej.
Amela mi tez wypadła raz z wózka na podłoge w sklepie i tez zaryła tyle, ze niestety piasku tam nie było.

Silva
My tez mamy ten z biedronki za 20 teraz oli go dostanie na zajaca

ale te nasze dzieci urazowe... moj dzis sie poslizgnal pacnal na tylek i glowa w sławny próg :szok: nawet nie zaplakal bo zaczelam sie smiac zeby odwrocic jego uwage :cool: maskra normalnie ...

my sie ubieramy tak ze bez rajstopek ogrodniczki body z dlugim rekawkiem i bluza albo wiatrówka :tak: ale dzis nie wyszlismy bo lało pół dnia .. :confused2:

reklama
Aestima - współczuję przeżycia, przypomniało mi się jak Młoda się zsunęła z huśtawki dwa tygodnie po upadku z łóżka... :baffled:
Z tym ewentualnym płaczem wszystko zależy od humory Delikwentki jak mi się zdaje.
My mamy ochraniacz też Nino wysoki, ale nie do końca, najważniejsze jest jednak, że na wszystkie boki łóżeczka - zważywszy na to jak Młoda śpi nie wyobrażam sobie czego innego. Troczki jak na razie poza zainteresowaniem ;-)
Co do ubierania to czytając Wasze wpisy średnio bym powiedziała - tak patrzę bardzo po sobie w tej materii - ale to dlatego, że Młoda na spacerach śpi i nie ma nic gorszego jak dla mnie gdy się człowiek rozbudzi i jest mu zimno.

Do góry