reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

wow, moon - zazdroszczę;-) koniecznie się pochwal wózkiem! jeju, xlr... ech... ;-)

wstawiam jeszcze linka do miękkich paputów - jako pierwsze butki do wózka i na sporadyczne występy poza nim myślę, że są ok - Sklep internetowy Smyk.com
forever - no, to prawda, pamiętam jak musiałam się naszukać beżowych czy żółtych ubranek dla Ninki;

reklama
No to się może wypowiem, chociaż dopiero zaczęliśmy używać

fotelik mamy taki
tobi_walutbrown.jpg
a wózek taki
images.jpg
i tak mi się dobrze wózkiem jeździ, że zaczęłam poważnie zastanawiać się nad sensem trzymania x-landera. Co prawda gondolę bym zostawiła na 2-gie dziecko, ale wiem, że spacerówkę będę używać sporadycznie:zawstydzona/y: Powiem Wam, że super ten maclaren jest, szeroki jak na parasolkę, prowadzi się jedną ręką, koła ma amortyzowane...nie znalazłam na razie żadnej wady...jest rzeczywiście dość duży jak na parasolkę - przede wszystkim wysoki, ale do bagażnika mi wchodzi w poprzek bez problemu. Jest szerszy niż xt, co widać gołym okiem. Ma fajny śpiworek i folię przeciwdeszczową, budkę da się zaciągnąć jeszcze szczelniej niż w x-landerze. Mam wrażenie, że wszystko jest idealnie dopasowane. Oparcie reguluje się skokowo jedną ręką - nie na pasek tak jak w x-landerze, chyba to lepsze rozwiązanie, bo w x-landerze czasem ten pasek mi się blokuje. Aż mi głupio wobec starego wózka, ale mam porównanie dopiero teraz. Jedynie na trudnym terenie xlr na pewno nie wygra. Już go pokochałam;-)
Z fotelika też jestem zadowolona, bardzo stabilnie się mocuje, Mai w nim wygodnie - dziś po drodze z zakupów zasnęła;-) W roemerze jak siedziała w kombinezonie, to jej głowa jakoś do tyłu leciała, miałam wrażenie, że oparcie jest za bardzo pochylone i nie miała jak oprzeć tej głowy. No i roemer jest obszerny, to plus oczywiście dla dużych dzieci, ale ona do olbrzymów nie należy;-) Oba mi się podobały, ale widać było, że w roemerze jej po prostu źle. Mierzyliśmy mc do hondy, w toyocie też zupełnie na sztywno da się zamontować. Tak więc Maja przesiadła się już do nowego fotelika, a ja pierwszy raz od dawien dawna jechałam na fotelu pasażera:tak:

Ha... Mrsmoon - to jaki fotelik będę musiała dla Młodej kupić jeśli Maja jest niedużym Dzieckiem...:rofl2: Kolorki naprawdę eleganckie, fotelik bardziej bym kawa z mlekiem powiedziała. Ale ile zakupy w ramach promocji ?

kochana, lepiej nie pytaj...2k bez 18zł...fotelik 745, wózek 1243, chyba jeszcze pałąk dokupię, ale najpierw sprzedam wkładkę, którą gratis dawali. Wyobraź sobie głupia wkładka 100zł kosztuje, a nie potrzebuję na wymianę...Pałąk zresztą też 100zł, ale przynajmniej coś za coś będę miała
jak chcesz, to za tydzień możesz Krysię przymierzyć do fotelika, na codzień w moim aucie jest zamontowany, on jest dużo mniej obszerny niż roemer. Wszystko pod dziecko trzeba dopasować i tyle, na pewno coś znajdziesz

dla tych mam które kupują mm bebilon, w sklepie tesco i leklerk (nie wiem jak to się pisze :baffled:) jest bebilon w kartoniku 1200g za 50 zł, znacznie bardziej się opłaca niż kupowanie 800g puszki za 42 zł :tak:

Mrsmoon - chętnie przymierzę:-) Tata Młodej stwierdził przytomnie, że zaczyna być Krysi niewygodnie, bo ma zgięte nogi z uwagi na oparcie - jeździ z przodu, ale tyłem do kierunku jazdy. Po weekendzie się okaże jak na dłuższe trasy.
A ja mogę polecić pieluchy z Lidla, ich marka, mniejsza paczka, kolorowe opakowanie, nazwa jakoś na S. Cenowo bardzo opłacale. Nie mam żadnych zastrzeżeń, miłe w dotyku, wąskie czyli coś dla Młodej.
I jeszcze zerknijcie na stronę Endo, naprawdę fajne rzeczy za 15-20 złotych w zakładce Outlet.

Mrsmoon - super zakupy! My też mamy MC Tobi, tylko taki kolor: TOBI Playful Grey Maxi Cosi (jak dla mnie, to "grey" jest tylko zagłówek, reszta raczej błękit) i sprawdza się super! Antek jak tylko go posadzimy to w 15 min. wali w kimono... a nawet, jak się zdarzy, że nie, to widać, że sprawia mu frajdę jazda przodem i uważnie wszystko obserwuje.. chyba jeszcze ani razu nie płakał, a mamy ten fotelik już ponad miesiąc! :) Tylko już nie mogę się doczekać, żeby skończył się okres tych grubych kombinezonów i przyszła wiosna, bo wtedy to już nic go nie będzie ograniczało w foteliku! :tak:

reklama
my postanowiliśmy kupić dla Ninki nowy fotelik duży (rozważamy Cybexa), a ten obecny MC odziedziczy Leo; pewnie w okolicy 1 urodzinek będzie zamiana;

mrsmoon - super wózio, eleganckie kolorki, na pewno będziesz zadowolona!

powracam do trampek, do których linka tu wklejalam - przyszły; po otwarciu koperty czuć było zapach gumy (albo kleju, nie wiem), ale po wietrzeniu przez 3 godz. na balkonie wszystko ladnie wywietrzało i po dobie w mieszakniu moge powiedziec, że NIC nie śmierdzi; więc jak się komus podobają, można śmiało kupić:tak: w weekend jeszcze do Coolclub sie wybieram, oblukać te trampolki nowe (bo i dla Ninki na bieganie wkoło domu, do piaskownicy potrzebuję czegoś trampkowatego);

Do góry