reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Misialina - fajny, widzę, że fiolet staje się drugim kolorem wśród czerwcówke, po zielonym oczywiście Ja się zaczynam zastanawiać jak bardzo Młoda się utopi w tej parasolce od mojej koleżanki, aż boję się sprawdzać....
andariel
mama super dwójki :]
Misialina - cudny uwielbiam fiolety;
co do budki - mozna dokupić dodatkowy daszek z sunshine kids albo z teutonii (ja musiałam wlaśnie Nince dokupywac, bo ona z tych mrużących oczy w slonevzny dzień i urządzała mi sceny na spacerach); a jak wietrznie jest to można folię założyć (tylko wazne, by byla dobrze dopasowana do wozka, żeby nie fruwalo wszystko dokoła);
my sie póki co wozimy w części spacerowej od wózka 2-funkcyjnego, ale w wakacje oddaję wozek mojej sis, która jest w ciąży; więc wtedy już Panicz Leon będzie tylko parasolką śmigał; tylko mam problem tego typu, że nasze cosatto jest brązowe z różowymi dodatkami (typowo dzieczyńska fura) i jakoś mi tak dziwnie gdy pomyślę o wożeniu w tym chłopca... z kolei nie oplaca mi się sprzedawać tego za marne pieniądze i kupowanie nowego (a raczej byłby to znów cosatto);
co do budki - mozna dokupić dodatkowy daszek z sunshine kids albo z teutonii (ja musiałam wlaśnie Nince dokupywac, bo ona z tych mrużących oczy w slonevzny dzień i urządzała mi sceny na spacerach); a jak wietrznie jest to można folię założyć (tylko wazne, by byla dobrze dopasowana do wozka, żeby nie fruwalo wszystko dokoła);
my sie póki co wozimy w części spacerowej od wózka 2-funkcyjnego, ale w wakacje oddaję wozek mojej sis, która jest w ciąży; więc wtedy już Panicz Leon będzie tylko parasolką śmigał; tylko mam problem tego typu, że nasze cosatto jest brązowe z różowymi dodatkami (typowo dzieczyńska fura) i jakoś mi tak dziwnie gdy pomyślę o wożeniu w tym chłopca... z kolei nie oplaca mi się sprzedawać tego za marne pieniądze i kupowanie nowego (a raczej byłby to znów cosatto);
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Andariel - jakbyś widziała gondolę Ediego Leo na dziewczynkę nie wygląda.
andariel
a co z tą gondolą? różowa?
Aestima
Fanka BB :)
Andariel, e tam wal stereotypy! idziesz z ninką i leo- od razu wiadomo, że szczęściarz po starszej siostrze wózio odziedziczył. Naprawdę, nie przejmuj się. A własnie- świetny felieton ostatnio przeczytałam " chłopiec z lalką, nic specjalnego" i w efekcie szyję lalę miesiowi:-)
A jeszcze w ramach dygresji- wiecie, że kiedyś dziewczynki ubierało się na niebiesko a chłopców na różowo? Bo że niby szaty Matki Boskiej niebieskie a Jezusa różowe... Mój dziadek jeszcze to pamięta
A jeszcze w ramach dygresji- wiecie, że kiedyś dziewczynki ubierało się na niebiesko a chłopców na różowo? Bo że niby szaty Matki Boskiej niebieskie a Jezusa różowe... Mój dziadek jeszcze to pamięta
andariel
pewnie tak, Aestima podejrzewam, że nie będę się pozbywać mojego ukochanego wózia tylko dlatego, że wnętrze budki jest różowe; aczkolwiek nowe wzory cosatto kusza jak cholera!!! ale nie, nie mogę...
no a co do błękitu i różu, to też od rejonu zależy, bo np. tutaj w Pruszkowie już od paru osób (starszych) słyszałam, że chłopców ubiera się w róż, a dziewczynki w błękity
no a co do błękitu i różu, to też od rejonu zależy, bo np. tutaj w Pruszkowie już od paru osób (starszych) słyszałam, że chłopców ubiera się w róż, a dziewczynki w błękity
forever_young
Niemłoda mama Młodej
No...prawie ;-)a co z tą gondolą? różowa?
Odnośnie kolorystyka a płeć to ja przede wszystkim jestem przeciwna stereotypom - np. gadżety urodzinowe ( roczek za niecałe 3 miesiące ) - różowe dla dziewczynki i niebieskie dla chłopca, a gdzie inne kolory nawet w wersji unisex - żółty, zielony, czerwony chociażby... Wszystkie przesłodzone i kiczowate rzeczy w różach są dla dziewczynek, jakoś słodkości i tandety dla chłopców nie widziałam....
reklama
Podziel się: