reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Słuchajcie a moja niania... ozdrowiała tj. jak się ją postawi w innym miejscu kuchni jest ok. Jest podejrzenie, że coś majstrowali w systemie alarmowym banku, który jest pode mną
Setana - my też mamy jako drugi - samochodowy - wózek Mutsy i narawdę jest fajny :tak:A domowy Chicco też niczego sobie choć ma niżej gondolę.

reklama
a oświećcie mnie jeszcze, czy są urządzenia monitorujące sam oddech (ruch dziecka) bez funkcji podsłuchu? czy jest sens kupować tańszy sprzęt? Angelcare nie jest tani a zauważyłam że powoli wpadam w szaleństwo zakupów bo wszystko wydaje się potrzebne i zaczynam nie wyrabiać na zakrętach:) Nie wiem czy jest nam potrzebna niania za ok 500 zl na nasze skromne 40m :) chociaż z drugiej strony skąpy 2 razy płaci, więc jak ma być sprzęt niewiele tańszy a jakościowo dużo gorszy to wybór chyba jest oczywisty. Sama już nie wiem..:crazy:

Ja bym sobie darowała monitor oddechu - wszystko zależy od podejścia. Jasne, że latałam do łóżeczka i sprawdzałam, czy mały oddycha, ale dosyć szybko się ogarnęłam ;-) Monitor kupiłabym tylko w przypadku wskazań zdrowotnych.

Nie wiem czy nie zrobię jak mrsmoon , czyli spróbuję bez i jeżeli podejście moje będzie takie że dziecko śpi a ja nie to wtedy dopiero kupię :) tylko chciałabym wcześniej rozeznać się w temacie.

marmilla nie wiem czy takowe istnieją, wiem, że chyba tt produkuje też jakieś monitory oddechu, ja jednak postawiłam na angelcare. Nianię zawsze możesz wyłączyć, a wydaje mi się, że lepszy jest sprzęt 2-funkcyjny jeżeli oczywiście masz w perspektywie przeniesienie dziecka do osobnego pokoju. Możesz kupić też używany angelcare. Ale spróbować bez zawsze warto, ja przesadzam na wielu polach, jestem tego świadoma, ale skoro monitor zapewnia mi spokojny sen, to uważam, że warto. Tym bardziej, że ostatnio tego snu nie mam za dużo, ale to już inny temat;-)

marmila tez mi sie wydaje, ze lepiej poczekac z takim drogim zakupem. W dzisiejszych czasach jezeli stwierdzisz, ze swirujesz nad kolyska, albo malenstwo bedzie miala jakies problemy, to mozesz ten monitor natychmiast dokupic. Ja nigdy nie sprawdzalam czy maly oddycha, jakos malo strachliwa jestem.

też uważam, że na tak małym metrażu spokojnie dacie radę bez a w każdej chwili możecie dokupić. Ja z tych strachliwych a dałam radę spokojnie bez:tak: Nie dajmy się zwariować!;-)

reklama
Marmila - popieram dziewczyny powyżej :tak: Jeśli jednak zdecydujesz się na zakup, czy to samej niani czy z monitorem, to również polecam Ci Angelcare - mamy tę nianię od niedawna dopiero, ale sprawdza się świetnie! Słychać wszystko czyściutko i świetny zasięg, mimo 2 poziomów mieszkania.

Do góry