reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
a to ciekawe - nam w szkole rodzenia już z Niną odradzano twarde gryki i kokosy ( a mówiła o tym Katarzyna Sempolska); owszem, nie może to być zapadający się materac, ale na twardym (cholernie twardym) to i ja bym długo nie wytrzymała; zresztą, nawet wkład z becika-rożka, taki kokosowy, od razu wywaliłam, bo był za sztywny... my mamy lateksowo-piankowy - jest umiarkowanie twardy albo umiarkowanie miękki - kwestia nazwy i oczekiwań ;-)w sam raz;

ironia
Amela miała 2 lata i dostała "dorosłe" łozko. Nosiła wtedy ciuchy 92-98 - nie pamietam ile miała wzrostu. Ale to diabeł wcielony z drewnianego wykopała szczebeli jak rok miała - nowe łózeczko kupione z certyfikatem, potem 2 turystyczne rozkopała :no: Oli bedzie sie przenosil za 2 i 1/2 roku około - mały jest to chyba bedzie sie miescil do tego czasu.
Dlaczego o tym mysle kiedy - i mam to juz zaplanowane czasowo - bo za 2 i 1/2 roku Amela pojdzie do pierwszej klasy to biurko dojdzie itp. wiec i tak przemeblowanie pokój dzieciecy czeka.

Andariel, taak, też słyszałam pochlebne opinie na temat lateksowych materacy, jednak na zdrowy rozsądek - ja spałam na kokosie i było dobrze, dlaczego ma być źle Ediśkowi? Zresztą, sama mogłabym na takim spać - "przykładałam" się do niego, żeby zobaczyć, po burzliwych materacykowych dyskusjach na bb ;-)

pewnie, zołza; dla mnie akurat to jest za twarde - mimo, iż generalnie wolę twardsze od miękkich; ten nasz (tj. Leosia) jest jakoś profilowany, tj. boki ma twardsze, środek bardziej miękki;

andariel

wkłady w rozku sa nieznosne (wogole nie cierpie rozkow) ale to inaczej byc z takim wkladem zwiazanym a lezec na takim materacu - Oli lezy na kokosie i ja bym z checia sie do niego przeniosła. Chociaz tez - bez wiedzy M. wybrałam twarda kanape - i teraz jak mu sie przypomni marudzi, to powiem Wam, ze jak mnie bola plecy inne rzeczy to bym na biurku najchetniej spała :-D

Młoda ma lateksowy a ja dla siebie wzięłam najtwardszy i najgrubszy w rozmiarze łóżka z Ikea, nie lubię miękko. :no:

Ostatnia edycja:
reklama
my też mamy kokos-pianka-gryka i jakoś mały nie narzeka ;) chciałam lateksowy, ale cena mnie również niestety powaliła :/

a ja już myślę o kupnie 'dorosłego' łóżeczka, wiadomo nie teraz...ale mam nadzieję, że za pare miesięcy przeprowadzimy się do swojego domku i Kubik dostanie własny pokój... tylko właśnie nie wiem jakie? mu to najlepiej kupić materac king size (tak buszuje przez sen i budzi się jak się zaklinuje w rogu ;) i obudować siatką :)

Do góry