reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Aestima a ten drugi wózeczek baby design jest b. popularny u nas w PL, choć musiałabyś go na żywo zobaczyć (dla mnie większość tych wózków była taka siermiężna, kobyłowata); cosatto czy cybex przy takim wygląda po prostu lżej, ładniej i ma nowoczesniejszą linię, no ale to już kwestia upodobań/oczekiwań/zasobó fin. i pewnie wielu innych rzeczy;) koleżanka z osiedla miała z baby design i była umiarkowanie zadowolona;) i hamulec im się psuł, ale nie wiem dlaczego - na pewno plusem jest, że w razie czego można to naprawiać tutaj, a z cosatto już tak nie jest (druga kwestia, że cosatto jest bezawaryjny);

mrsmoon - nie wiem czy być chciała nasz cosatto, jak niania jeździła z Ninką na spacery to gdzieś zgubiła "felgę" z jednego z kółek - swoja drogą, nie mam pojęcia jakim cudem wogóle to odpadło, bo jak pisałam wózek jest solidny... Ninkowa fura jest taka jak w tym sklepie, wzór 3 od lewej w górnym rzędzie; teraz bym kupowała pewnie inny kolorek, bo za różem nie przepadam, ale wtedy do wyboru był grafit z niebieskim (dość ponuro wyglądał), brąz z rózem oraz ten z "little squek";) ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: COSATTO wózek spacerowy Swift Lite SUPA z folią i śpiworkiem

zaletą tych wózków jest folia dopasowana do jego gabarytów i zapinana na zatrzaski - więc nawet w silny wicher mozna śmiało iść na dwór, bo folia idealnie przyega i nie szarpiesz się z nią jak np. w niektórych (nie wiem czy nie wszystkich) modelach baby design, gdzie jest po prostu kawał płachty foliowej;

reklama
Hej :)

Mrsmoon, jeśli to ma być dodatkowa spacerówka to polecam np.

JANE - WÓZEK - CHALLENGER - J03 - PROMOCJA +folia (2049896726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W ogóle polecam firmę jane. Jeśli ktoś szuka wózka na codzień to np. rewelacyjny jest jane nomad (leciutki), jane slalom, nurse sunny, czy z casualplay s4, s6

Tutaj np. nurse (włoska firma, która produkuje jane) Wózek Nurse Boulevard_NEON (2068704438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten składa się w parasolkę...

Ale wiesz co, nie wiem, czy parasolka zmieści Ci się do yariski na długość... Mój chicco simplicity (stara wersja), który składa się na pół, wchodzi do yariski idealnie, ale parasolka wydaje mi się, że będzie za długa... Trzeba by było sprawdzić..

Nie polecam Ci też opcji z przekładaniem rączki (lepsza opcja to przekładanie siedziska), a to dlatego, że zawsze ta druga strona jest gorzej wyważona, co wiąże się z bardzo ciężkim podbijaniem np pod krawężnik. No i często przednie kółka masz skrętne, po przełożeniu rączki stają się one tylnimi kółkami (zwykle można je zablokować do jazdy na wprost, ale wtedy tracisz na skrętności wózka)

Jeśli chodzi o tanią spacerówkę to pełno jest teraz mamas&papas np. model ollie Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale nie wiem czy tak duży wysyp używanych nie świadczy o tym, ze wózek jest po prostu marny...

Oglądałam ostatnio też mamas&papas porto Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W ogole to wszystko zależy na czym Ci najbardziej zależy, u mnie była to pełna rączka, duży bagażnik, oparcie rozkładane na płasko, regulowany podnóżek, jak największe kółka i jak najszersze siedzisko.
Nie znoszę podwójnych rączek (często prowadzę jedną ręką, bo drugą muszę np trzymać Jasia za łapkę, czy po prostu rozmawiam przez tel), bagażnik duzy to u mnie podstawa, jakoś dziwnym trafem zawsze jest i tak pełen...
Oparcie wiadomo, do spania, podnóżek też, żeby nóżki nie wisiały...

Z jane, obserwowałam ostatnio ten, bo cena była bardzo kusząca JANE - WÓZEK - SOLO - H66 - WYPRZEDAŻ (2032465331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale teraz go nie widzę..

Poza tym, tak jak pisałam ostatnio zakochałam się w cybexie callisto, którego wykluczyłaś.

Zobacz też te:

HAUCK Condor lolli silver + GRATIS (2048225817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wózek spacerowy parasolka LOOP EASYGO + GRATIS 24H (2049886804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z przekładaną rączką:
Wózek spacerowy Capella lekki ZIMOWA PROMOCJA (2057261657) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

NOWOŚĆ! WÓZEK QUATRO MONZA PRZEKŁADANA RĄCZKA !!! (2050825637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale tych dwóch powyższych nie znam kompletnie...

A pomijając wszystko, to mi się bardzo podoba ;) Oczywiście nie na teraz ROWER SPACEROWY PUKY CEETY made in Germany 2011 (2038253724) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeszcze potem czegoś poszukam, na razie muszę lecieć do Bartka...

Acha, nie wykluczaj peg perego, moim zdaniem to wózki bardzo przyjazne zarówno dla rodziców, jak i dla dzieci.. Miałam starszy model (chyba venezia czy coś w tym stylu) i był super...
Lecę, Bartek woła...

Andariel - Cosatto b. zgrabnie wygląda no i właśnie czerwono - zielony jest najfajniejszy jak dla mnie :tak:
Mam już obiecaną jedną parasolkę od koleżanki, ale zważywszy na miejsce zakupu to raczej na wyjazd na południe niż na nasz klimat. Faktycznie, jeśli ja się mam znowy szarpać ze stelażem od samochodowego wózka - ledwie wchodzi - to trzeba pomyśleć o czymś bardziej przyjaznym. Może się na McLarena załapię z tego samego źródła co wózek nr 2? :-p
Mrsmoon - myślę, że przede wszystkim musisz wymierzyć swój bagażnik i szukać czegoś co Ci wejdzie.
Pomyślałam właśnie, że fotelik nie rośnie wraz z Młodą....:baffled:

maclareny są bardzo dobre i ja na tego xlr już swego czasu chorowałam, jednak cena mnie mimo wszystko powstrzymała; cosatto był jego angielskim odpowiednikiem w przystępniejszej cenie, choć chyba siedzisko w xlr jest obszerniejsze; gdybym nie musiała patrzeć na cenę, kupowałabym jednak ten model maclarena;

dla mnie była też ważna wielkość kółek, bo np. w cosatto są one trochę większe, niż w wielu typowych parasolkach; ten techno xlr też ma chyba większe właśnie:tak:

jeszcze mi się przypomniało - zwróćcie uwagę na wysokość rączek wózka, bo np. maclareny i cosatto są wyższe (chyba 108 cm jeśli db.pamiętam) i niskim osobom jest je niewygodnie prowadzić;

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny!!!
zeberko ja też chorowałam na callisto, ale on nie ma okienka w budce i to w zasadzie wg przyjętych przeze mnie kryteriów jedyna wada...nie wiem czy potrafię się obejść bez podglądania Mai, bo chyba nadopiekuńcza ze mnie matka;-)
Dzięki za jane challenger, bardzo fajny wózek, tańszy niż callisto i ma okienko:-) zastanawiam się czego on nie ma;-)

Ja też jestem fanką maclarenów, zresztą sama posiadam i Bartek myślę za max miesiąc będzie już nim jeździł. Tyle, że ja mam tego dużego mx3.

Mrsmoon, challenger ma stosunkowo mały bagażnik jeśli chodzi o wady...

Aaaaa u mnie na dole na klatce stoi baby design mini i jak dla mnie to niestety rączki są zbyt nisko, byłoby mi niewygodnie prowadzić, ale ja mam 180cm wzrostu...

reklama
Widze, że to też już dylematy... Ja mam podobnie między chicco http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1500&<osCsid> a cosatto ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: COSATTO wózek spacerowy Swift Lite SUPA z folią i śpiworkiem> tylko że najgorsze jest to że chciałam pałąk...;/ a druga strona medalu to kolory... chicco uniwersalny, natomiast cosatto już albo dla ch. albo dla dz. a chodzi mi o taki unisex, coby dla drugiego maluszka również posłużył... bo obecny wózek daję za miesiąc bratu...

Może byc nawet coś innego, byleby tak jak moon pisała do 1000pln

Ostatnia edycja:
Do góry