reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Kamila ja zawsze jeśli używałam podpasek to always i teraz tez takie kupię.

Evvula ja miałam ten fotel. Ogólnie jest ok, dość wygodny ale on się za bardzo nie buja. To znaczy faktycznie można w nim się swobodnie odchylac ale dosyć mocno trzeba naciskać plecami i do normalnego bujanego to mu daleko. Może pojedziesz do Ikei i spróbujesz czy to jest to o co Ci chodzi.

reklama
Evula a czy bujany fotel jest ok do karmienia? Ja myślałam o czymś stabilnym z podnóżkiem.

Doris no to ja się nie dziwię że Ty tak spokojnie bo Ty dużo masz. Ja zaczynałam od zera no i nikt mi nic nie dał bo i nie ma po kim.

Ja też chyba muszę się zaopatrzyć w jakieś podpaski ale do szpitala mam te poporodowe. Muszę sprawdzić czy czegoś w domu nie mam ale jak coś to L skoczy i kupi. Mam tą wygodę bo 5 minut spacerem mam do apteki 24h i 5 minut autem do Tesco także w razie W o każdej porze dnia i nocy mogę mieć brakującą rzecz.

Muszę się cofnąć parę stron i zobaczyć co kupujecie dla maluszków z apteki. Te witaminy są obowiązkowe czy dopiero jak lekarz powie?

Ostatnia edycja:
Colly to fakt, dostałam mnóstwo ubranek i pieniądze na wózek. I tak pomału zaopatrzylismy się w resztę. Jeszcze mi się przypomniało, że nie mam staników do karmienia.

Co do witamin to się nie wypowiem bo widzę, że dużo się zmieniło odkąd urodziłam dziewczynki więc sama jestem ciekawa co powie pediatra.

Doris no własnie sęk w tym że najbliższa Ikea w Warszawie tj.130km, chciałam coś przez internet kupić. W sumie to jak on tylko trochę się buja to może i lepiej, rozumiem że posiedzieć w nim bez bujania też można? Czy może ten zwykły poang byłby lepszy?

Doris no własnie sęk w tym że najbliższa Ikea w Warszawie tj.130km, chciałam coś przez internet kupić. W sumie to jak on tylko trochę się buja to może i lepiej, rozumiem że posiedzieć w nim bez bujania też można? Czy może ten zwykły poang byłby lepszy?

Właśnie w nim się siedzi tak normalnie i można się na nim łatwo odchylac, delikatnie bujać (naciskajac plecami) ale nie jest to fotel typowo bujany. I nie jestem pewna czy będzie wygodny do karmienia.

Colly witamina K i D są obowiązkowe, K podajesz przez chyba 3 msce, a D to teraz weszlo, ze do 18 r. ż. hehe ale jeszcze jest tak, ze jak karmisz mm to chyba K nie trzeba dawac

aha spotkalam sie tez z tym, ze niby w szpitalu podaja dawke wit K i nie trzeba jej juz podawac, ale jakos nie jestem tego zbyt pewna, bo chyba kazde dziecko dostaje w spzitalu wit K i u nas normalnie kazali dawac, wiec do konca to tez jakas niewyjasniona sprawa

W szkole rodzinie polona ostatnio mówiła i wit. D i k dajemy od 6 albo 8 doby
D najlepiej w formie kropli vigantol o ile dobrze zapamiętałem 5 zł na receptę i jak pisze dolga nawet do 18 rż.
K tylko dla karmiacych cycem

Witamine k+d trzeba podawac dzieciom karmionym piersia od 8 doby do 3 m-ca - tak bylo jak rodzilam piewrszego syna. Jesli dziecko jest karmione mm to tylko witamina D.

reklama
Ja kupiłam witaminę D+K bo tak każą podawać u Nas,pytałam też dziewczyn które urodziły niedawno,ponoć do 3 miesiąca póżniej tylko D :tak:

Do góry