reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

Dobrze prawi Kamila:
- witaminę D od pierwszego dnia
- witaminę K od ósmej doby tylko dla karmiących cycem :)
Info też ze szkoły rodzenia, ale z pediatrą się widzimy dzisiaj lub w piątek, więc dopytam.

reklama
Colly witamina K i D są obowiązkowe, K podajesz przez chyba 3 msce, a D to teraz weszlo, ze do 18 r. ż. hehe ale jeszcze jest tak, ze jak karmisz mm to chyba K nie trzeba dawac

aha spotkalam sie tez z tym, ze niby w szpitalu podaja dawke wit K i nie trzeba jej juz podawac, ale jakos nie jestem tego zbyt pewna, bo chyba kazde dziecko dostaje w spzitalu wit K i u nas normalnie kazali dawac, wiec do konca to tez jakas niewyjasniona sprawa

Z tego co ja sie orientuje to jesli sie karmi piersia przez pierwsze 48h po porodzie to nie potrzeba wit K - chodzi mi o ta dawke ktora jest podawana maluchowi od razu po urodzeniu. W mleku matki jest tego podobno wystarczajaco duzo. Co do innych witamin to ja sie wacham jeszcze... Bo jednak tabletki to rowniez chemia :crazy:

Z tego co ja sie orientuje to jesli sie karmi piersia przez pierwsze 48h po porodzie to nie potrzeba wit K - chodzi mi o ta dawke ktora jest podawana maluchowi od razu po urodzeniu. W mleku matki jest tego podobno wystarczajaco duzo. Co do innych witamin to ja sie wacham jeszcze... Bo jednak tabletki to rowniez chemia :crazy:
Dzisiaj miałam spotkanie z pediatrą - witaminę K podają jeszcze w pierwszej dobie. Potem dopiero od ósmej doby przez trzy miesiące. Witamina D3 - do drugiego roku życia.

Malinka i Buba mscie foteliki Maxi cosi grey a gdzue jest przyklejona informacja o poduszkach powietrznych? Jakos wcześniej nie zwrovilam uwagi i teraz mnie zaczyna to draznic , tylko mi to przeszkadza?

Załączniki

• 1441307917091.jpg
    1441307917091.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 89
Wcześniej tez nie zwrocilam uwagi a teraz mnie drażni i albo mam taki dzień i sie czepiam ale jutro na pewno przyjrze sie innym fotelikom

Julisia,

Ja swoje foteliki odbieram w poniedziałek to zerkne.

Ale z tego co pamiętam to na Guci pebble info miałam przyklejone przy podglowku :tak:

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
Julisia tez info mam na widoku ale zerwałam, pokrowiec wypralam i nie ma śladu. Z tego co kojarzę to nawet sama zaczela odchodzić naklejka po jakims czasie to jej pomogłam :p
Z tym że ja mam Cabrio a nie Pebble.

Ostatnia edycja:
Do góry