reklama
kamila1982
Fanka BB :)
Colly witamina K i D są obowiązkowe, K podajesz przez chyba 3 msce, a D to teraz weszlo, ze do 18 r. ż. hehe ale jeszcze jest tak, ze jak karmisz mm to chyba K nie trzeba dawac
aha spotkalam sie tez z tym, ze niby w szpitalu podaja dawke wit K i nie trzeba jej juz podawac, ale jakos nie jestem tego zbyt pewna, bo chyba kazde dziecko dostaje w spzitalu wit K i u nas normalnie kazali dawac, wiec do konca to tez jakas niewyjasniona sprawa
Z tego co ja sie orientuje to jesli sie karmi piersia przez pierwsze 48h po porodzie to nie potrzeba wit K - chodzi mi o ta dawke ktora jest podawana maluchowi od razu po urodzeniu. W mleku matki jest tego podobno wystarczajaco duzo. Co do innych witamin to ja sie wacham jeszcze... Bo jednak tabletki to rowniez chemia
Dzisiaj miałam spotkanie z pediatrą - witaminę K podają jeszcze w pierwszej dobie. Potem dopiero od ósmej doby przez trzy miesiące. Witamina D3 - do drugiego roku życia.Z tego co ja sie orientuje to jesli sie karmi piersia przez pierwsze 48h po porodzie to nie potrzeba wit K - chodzi mi o ta dawke ktora jest podawana maluchowi od razu po urodzeniu. W mleku matki jest tego podobno wystarczajaco duzo. Co do innych witamin to ja sie wacham jeszcze... Bo jednak tabletki to rowniez chemia
Julisia
Lilolo
Julisia,
Ja swoje foteliki odbieram w poniedziałek to zerkne.
Ale z tego co pamiętam to na Guci pebble info miałam przyklejone przy podglowku
Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka
Ja swoje foteliki odbieram w poniedziałek to zerkne.
Ale z tego co pamiętam to na Guci pebble info miałam przyklejone przy podglowku
Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka
reklama
Akatsuki
pierwsza tego imienia.
Julisia tez info mam na widoku ale zerwałam, pokrowiec wypralam i nie ma śladu. Z tego co kojarzę to nawet sama zaczela odchodzić naklejka po jakims czasie to jej pomogłam
Z tym że ja mam Cabrio a nie Pebble.
Z tym że ja mam Cabrio a nie Pebble.
Ostatnia edycja:
Podziel się: