reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Takie szczepienia w NL.
DKPT to w kolejności
Błonica = dyfteria
Krztusiec = kinkhoes
Polio = hmnm polio :p
Tezec = tetanus
dalej HIB to jakaś hemofilia, Hep B to WZW B.
BMR to
świnka = bof
odra = mazelen
rozyczka = (dziwne tłumaczenie google) Duitse mazelen
mec c = meningokoki c
reszta chyba logiczna

Załączniki

• 1412878286619.jpg
    1412878286619.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 50
No tak ale było lepiej, to pewnie przez to że w nocy robi jedną przerwę 6h. W dzień je co 2h, ok 15 min. Choć ostatnio się złości po ok 10, nie wiem czy mu slabo leci czy co i się zastanawiam czy dac wtedy drugiego, ale wolałbym żeby wypił drugiego do końca.

Rozmawiałam wreszcie z kimś z sanepidu. Powiedziała mi, że listopad/grudzień to raczej tylko plotka. Producent nie posiada komponentów i produkcja jest zawieszona, Nie wiadomo kiedy ją wznowią.:szok: ALE.. ogólnie DTPa jest stosowana u wcześniaków i dzieci z przeciwskazaniami, jeśli pediatra stwierdzi konieczność szczepienie DTPa to tą szczepionkę dostanę, bo sanepid ma swoje zapasy dla dzieci obciążonych. Muszę pogadać z pediatrą, że Adaś pooperacyjny, że boję się NOPów itd. właściwie co jej zależy? Chociaż znając moją pediatrę, która ze wszystkim ma problemy, to nie będzie proste. :sorry2:Mogę też zaszczepić teraz DTPw (i modlić się, żeby nic się nie stało), a potem jak już będzie dostępna, to szczepić DTPa.

Jagodka czyli 5w1 już zupełnie Cie nie interesuje? Mi pediatra powiedziała, że nietolerancja białka jest wskazaniem do DTPa, ale jest na chorobowym i nie wiem czy w ogóle wróci.

Lilla próbowałam dawać drugiego i to samo:/ teraz zaczął piszczeć po 2 min, ale nu przeszło i przysnal.

reklama
5w1 totalnie odpada, żadnych skojarzonych.. Poza tym 5w1 też na rynku nie ma z tego samego powodu co dtpa

Undomiel n
igdzie nie znalałam informacji, że skaza białkowa jest wskazaniem do dtpa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry