reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

hpv? Przeciw wirusowi hpv (powodującemu raka szyjki macicy) Czytałam, że po tym szczepieniu na hpv dziewczynki są niepłodne:szok:

reklama
Już się dowiedziałam co i jak. Infanrix DTPa to ta szczepionka, którą mogę szczepić. ALE zrobiłam wywiad w aptekach, dostępna jest tylko hexa z GSK, reszta szczepionek z tej firmy jest z powodów formalnych niedostępna u producenta- będą na rynku w listopadzie (5w1) i grudniu (DTPa). W województwie pomorskim na pewno w jednej aptece DOZ jest jeszcze DTPa. Także czeka mnie telefonowanie po wszystkich aptekach w Lublinie i szukanie tej szczepionki, bo jeśli ktoś ją ma, to ma ją na stanie, zamówić w hurtowni jej nie może

no ale przy tym 5w1 też jest wzw tylko osobno podawane.

Czyli generalnie pozostaje szczepić podstawowym albo 6w1. Ewentualnie dzwonienie i szukanie. No i ostatnie wyjście - czekać do listopada.

elifit - jak dwa razy na żółtaczkę? Nie kumam.
Popatrz w kalendarz szczepień. Masz dwa szczepienia tylko dtp i polio i hib gdzie nie trzeba wzwb. Hexą 6w1 podajesz bo jest w składzie ale za to omijasz jedno szczepienie na pół roczku. Ja wolę za jednym razem podać mniej wirusów i dlatego wybieram 5w1
Już się dowiedziałam co i jak. Infanrix DTPa to ta szczepionka, którą mogę szczepić. ALE zrobiłam wywiad w aptekach, dostępna jest tylko hexa z GSK, reszta szczepionek z tej firmy jest z powodów formalnych niedostępna u producenta- będą na rynku w listopadzie (5w1) i grudniu (DTPa). W województwie pomorskim na pewno w jednej aptece DOZ jest jeszcze DTPa. Także czeka mnie telefonowanie po wszystkich aptekach w Lublinie i szukanie tej szczepionki, bo jeśli ktoś ją ma, to ma ją na stanie, zamówić w hurtowni jej nie może
:( dokładnie to samo mi powiedziano. W jednej aptece tylko znalazłam 5w1.
no ale przy tym 5w1 też jest wzw tylko osobno podawane.

Czyli generalnie pozostaje szczepić podstawowym albo 6w1. Ewentualnie dzwonienie i szukanie. No i ostatnie wyjście - czekać do listopada.

My 12 listopad. Może będą.
Przy 5w1 podajesz tylko przy pierwszym szczepieniu. I samo wzwb na pół roczku.

Zaraz wkleje kalendarz szczepień

Kalendarz szczepień

Załączniki

• 1412695925106.jpg
    1412695925106.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Mam jeszcze jedno wyjście i będę usilnie przekonywać pediatrę. Teraz podam wzwb i hib, a z dtp poczekam do grudnia.. 5w1 jest jeszcze pentaxim no ale ja nie chcę szczepić 5w1

Do góry