reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

hpv? Przeciw wirusowi hpv (powodującemu raka szyjki macicy) Czytałam, że po tym szczepieniu na hpv dziewczynki są niepłodne:szok:

reklama
Już się dowiedziałam co i jak. Infanrix DTPa to ta szczepionka, którą mogę szczepić. ALE zrobiłam wywiad w aptekach, dostępna jest tylko hexa z GSK, reszta szczepionek z tej firmy jest z powodów formalnych niedostępna u producenta- będą na rynku w listopadzie (5w1) i grudniu (DTPa). W województwie pomorskim na pewno w jednej aptece DOZ jest jeszcze DTPa. Także czeka mnie telefonowanie po wszystkich aptekach w Lublinie i szukanie tej szczepionki, bo jeśli ktoś ją ma, to ma ją na stanie, zamówić w hurtowni jej nie może

no ale przy tym 5w1 też jest wzw tylko osobno podawane.

Czyli generalnie pozostaje szczepić podstawowym albo 6w1. Ewentualnie dzwonienie i szukanie. No i ostatnie wyjście - czekać do listopada.

elifit - jak dwa razy na żółtaczkę? Nie kumam.
Popatrz w kalendarz szczepień. Masz dwa szczepienia tylko dtp i polio i hib gdzie nie trzeba wzwb. Hexą 6w1 podajesz bo jest w składzie ale za to omijasz jedno szczepienie na pół roczku. Ja wolę za jednym razem podać mniej wirusów i dlatego wybieram 5w1
Już się dowiedziałam co i jak. Infanrix DTPa to ta szczepionka, którą mogę szczepić. ALE zrobiłam wywiad w aptekach, dostępna jest tylko hexa z GSK, reszta szczepionek z tej firmy jest z powodów formalnych niedostępna u producenta- będą na rynku w listopadzie (5w1) i grudniu (DTPa). W województwie pomorskim na pewno w jednej aptece DOZ jest jeszcze DTPa. Także czeka mnie telefonowanie po wszystkich aptekach w Lublinie i szukanie tej szczepionki, bo jeśli ktoś ją ma, to ma ją na stanie, zamówić w hurtowni jej nie może
:( dokładnie to samo mi powiedziano. W jednej aptece tylko znalazłam 5w1.
no ale przy tym 5w1 też jest wzw tylko osobno podawane.

Czyli generalnie pozostaje szczepić podstawowym albo 6w1. Ewentualnie dzwonienie i szukanie. No i ostatnie wyjście - czekać do listopada.

My 12 listopad. Może będą.
Przy 5w1 podajesz tylko przy pierwszym szczepieniu. I samo wzwb na pół roczku.

Zaraz wkleje kalendarz szczepień

Kalendarz szczepień

Załączniki

• 1412695925106.jpg
    1412695925106.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Mam jeszcze jedno wyjście i będę usilnie przekonywać pediatrę. Teraz podam wzwb i hib, a z dtp poczekam do grudnia.. 5w1 jest jeszcze pentaxim no ale ja nie chcę szczepić 5w1

Do góry