reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Sergee również trzymam kciuki.... Wierzę, że będzie dobrze!

My wczoraj mieliśmy wizytę - wszystko ok - szyjka długa, brak rozwarcia, wody i wyniki dobre :tak: Córcia w końcu ciałka nabrała i waży już 1050g :-)

Gratulacje:)To mój już pewnie tez kilo przekroczył 10 dni temu miał 930 gr, a w podobnym wieku są:p

Sergi będzie dobrze.

Sergee również trzymam kciuki.... Wierzę, że będzie dobrze!

My wczoraj mieliśmy wizytę - wszystko ok - szyjka długa, brak rozwarcia, wody i wyniki dobre :tak: Córcia w końcu ciałka nabrała i waży już 1050g :-)

Fiu fiu już kawał bobasa:tak: Faaajnie, nasze dzieci są coraz bardziej zdolne do samodzielnego przeżycia poza brzuchami:tak:

sergi bedzie wszystko ok zobaczysz:)

ale duze bobasy :D teraz to beda szybciutko rosły :) ja wlasnie sobie male spanko zrobilam a moja niunia tak wypychala kufer ze az macica stwardniala cala :p oby tylko nie miala ADHD :p

właśnie jak napisałyście, że Wasze Bąbelki mają juz powyżej 1000 g to przypomniało mi się, że za 10 dni bliźniaki urodzone przez moją kuzynkę będą miały już roczek! urodziły się w 27/28 tydzień z waga właśnie oba około 1000 g. Chłopaki teraz zdrowe, super uśmiechnięte, jedynie troszkę w tył z rozwojem ruchowym, ale jeden już raczkuje i ostatnio nawet na schodach go znaleźli. Także dziewczyny teraz to już macie "z górki" :-)

Dziękuję Wam, Kochane, za wsparcie i dobre myśli! Byłam właśnie oddać próbkę do badania, specjalnie wyszłam z domu duuużo wcześniej, żeby nie musieć się śpieszyć i powoli spacerkiem z Gabrysią dotarłyśmy. W drodze powrotnej (mam jakieś 15-20 min piechotką) znowu zaczął boleć brzuś i po raz kolejny dostałam skurcze, pierwszy raz w tej ciąży zaczęłam czuć jak dziecko uciska na szyjkę :szok: :sad: Poczytałam na angielskiej stronie (tutaj służba zdrowia ma swoje własne "standardy" :dry: ) i nawet wg nich mam ryzyko przedwczesnego porodu... Na 3 najczęstsze powody, dotyczą mnie dwa :sad: :sad: Nie chcę siać paniki, ale strasznie się boję, tym bardziej, że moja babcia straciła swoją córeczkę (trzecia ciąża) właśnie na podobnym etapie ciąży, co ja... :-( I wiem, że to było "setki" lat temu, ale dochodzi strach o jakieś piep*one "predyspozycje" rodzinne do tego :-(

Sergee będzie dobrze :tak: Tulę mocno na pocieszenie :tak:

Dzięki dziewczyny :-) No duża już jest, ale wg wagi i pomiarów mniejsza o tydzień :-)

Melduje sie po wizycie. Odebrałam wyniki krzywej cukrowej, morfologii, moczu, toxo, anty hcv, odczyn coombsa. Wszystkie sa prawidłowe, choc troche dziwna ta glukoza bo na czczo miałam wynik 82 a po 2 godzinach wynik jeszcze niższy bo 77. Czy któraś z was tez tak miała?
W srodku tez wszystko w porządku, szyjka trzyma, ale lekarka cos wspomniała o otwarciu na opuszek palca, ale mówiła zeby absolutnie sie tym nie martwić bo urodziłam juz jedno dziecko i to jest normalne. Troche sie oczywiscie zestresowalam (jak to ja), ale na szczescie we wtorek mam USG wiec poprosze o dokładne sprawdzenie szyjki (na poprzedniej wizycie była długa na ok 5cm).

reklama
sergeevna - wiem, że to banały ale zza monitora niewiele więcej da się zrobić ale musisz myśleć pozytywnie. Nasze nastawienie też ma duże znaczenie dla organizmu, przynajmniej głęboko w to wierzę. Leż jak najwięcej i może skonsultuję się z innym lekarzem?

pola - a czy to nie jest tak, że w trzecim trymestrze szyjka przygotowuje się do porodu, mięknie i zaczyna się rozwierać bardzo powolutku? Tak przynajmniej ostatnio mówiła położna. Mówiła, że jeżeli szyjka w trzecim trymestrze "przygotuje się" do porodu to będzie łatwiej. Ale nie wiem czy to ma następować od 27tyg. czy później.

Haust - fajnie, że młoda już taka duża :)

A te nasze ptysie takie malutkie były, ostatnio pokazywałam cioci zdjęcia z pierwszego USG. Jak wciąż nie mogę w to uwierzyć jak dziecko szybko rośnie i się rozwija.

W środę idę na badania a w poniedziałek za tydzień dopiero na wizytę do doktorka.

Do góry