reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Jestem na chwilę obecną w 15 tygodniu ciąży, robiąc to nieszczęsne badanie byłam w 13 tygodniu, mam 25 lat, żadnych przypadków chorób genetycznych w rodzinie. do tej pory wszytsko było w porządku, aż do tego nieszczęsnego badania

reklama
mysle ze nie powinnas sie tak bardzo martwic, bo 1. lekarze popelniaja bledy, maszyny rowniez; 2. czasami uzywaja zbyt dosadnych slow, nie biorac pod uwage ze kobiete w ciazy latwo wystraszyc; 3. podwyzszone prawdopodobienstwo nic jeszcze nie znaczy, bo wg lekarzy prodwyzszone podobienstwo to juz np szansa 1 na 200 ... nie daj sie zwariowac, zrob wszytskie badania jak masz sierowanie i czekaj na wyniki, tylko spokojnie, bo juz kilka razy lekarze wystraszyli nam dziewczyny z forum i jak narazie zadnej zly news sie nie potwierdzil

poza tym i tak wpadnij na glowny watek, podagaj z dziwczynami i zobaczysz ze w kupie razniej przechodzi sie przez takie momenty :)

Ania, ja robiłam tylko usg, lekarz twierdził, że nie ma potrzeby wykonywać testu Pappa. Wiem, że dużo dziewczyn wykonuje tylko usg. Domyślam się, że strasznie się stresujesz. Ja bym pewnie posłuchała zaleceń i zrobiła aminopunkcję. Wspólczuję nerwów. I tak jak IzaV pisze - wejdź może na wątek główny - tam więcej dziewczyn zagląda.

ania nie martw się, moja siostra miała wysokie prawdopodobieństwo, przepłakała reszte ciąży a Wotuś urodził sie zdrowiutki! to tylko jakieś maszyny, badź spokojna...

Ania - nie martw sie na zapas, zrob pierw wszystkie badania tak jak radza dziewczyny

A ja jutro mam kolejna wizyte u gina o 15:30, oj strasznie jestem ciekawa czy maluszek sie ujawni i pokaze nam co ma miedzy nozkami:-)

Iza na ostatnim usg dzidzia smacznie sobie spala, ale wtedy to dobrze bo to bylo genetyczne i lekarz mogl spokojnie wszystko pomiezyc. Teraz wypije cos slodkiego (jakis sok) na godzine przed badaniem no i popukam w brzusio hehe

aniu wiem że łatwo mówić ale postaraj się nie zamartwiać za wczasu bo tak jak dziewczyny powiedziały,nie koniecznie wynik musi wskazywać na chorobę
chrobek pomęcz malucha i powiedz mu że mamusia chce już zaszaleć na zakupach i nie wie jaki kolor wybrać :-D

Witam dziewczyny, ja też już po wizycie, i tak jak u Jagody na 90% będzie dziewczynka :)
wszystko poza tym w porządku więc już niedługo zaczynam jakieś zakupy dla maluszka i ciążowe dla siebie :)

reklama
Do góry