reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
i po USG... z dzidziusiem wszysttko w porządku, rośnie, waży prawie 400g :D a co do płci to tak samo jak w tamtym miesiącu, niby dziewczynka, ale nic pewnego i nadal mam się nie nastawiać bo kiepsko było widać... :)

hej i ja dzis po normalnej wizycie, maly pierwsze co pokazal to fiflaczka :) i dr powiedziala ze to sie juz nie zmieni, dostalam zwolnienie wiec juz w domu odpoczywam.
Serdusio pieknie bije, a maluch wazy 275g :) i na jednym zjadtku pokazal jakby "OK" raczka :)
bylby piekny dzien gdbyby nie moja tesciowa!!!!!!

Witam i ja:)

Już po wizycie. Moje dzieciątko waży 480g! Lekarz pomierzył, pobadał. Wszystko w jak najlepszym porządku. Ale teraz mam kolejne 4 tygodnie czekania, bo mój szkrabuś ma pupkę w miednicy i jak to określił pan doktor: możemy wróżyć z fusów czy chłopiec czy dziewczynka:sorry2: będzie niespodzianka. Ale cieszę się, że wszystko w porządku:-)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:-)

No to ja może pochwalę się moją cudowną Majeczką IMG00252.jpg
Malutka waży już 400g i wszystkie pomiary ma w normie, żadnych wad:-)
Jedyne co to mam zmniejszoną ilość płynu owodniowego (lekarka napisała "subiektywnie") oraz w prawej tętnicy macicznej mam podwyższony opór. Póki co mam odpoczywać, dużo pić, unikać stresu i w 26 tc przyjść do niej na kontrolę. Jeśli ilość płynu nie zwiększy się do tego czasu to podejmiemy leczenie.

Załączniki

• IMG00252.jpg
    IMG00252.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry