reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Ja już po wizycie w ramach NFZ. Założono mi kartę ciąży :-) i dostałam skierowanie na badania mocz, morfologia, test obciążeniowy glukozą. Mam zrobić prywatnie czystość pochwy i HCV. Miałam też robione USG, dziecko jest o tydzień starsze niż termin miesiączki, waży ponad 250 g.Pytałam o płeć, ale niemiła pani doktor powiedziała, że takie pomiary wykonuje się na prywatnych wizytach i może mi powiedzieć gdzie mogę się zgłosić. Zresztą czego można się spodziewać na państwowej wizycie.

reklama
Ufff, wróciłam.
Zgodnie z okiem lekarza to małe gucio co rośnie mi w brzuchu to Dziewczynka :laugh2:
M całą wizytę zaglądał w monitor nad ramieniem lekarza i uśmiech mu z twarzy nie schodził, zwłaszcza jak Mała wsadziła kciuka do buzi.
Niunia rośnie jak szalona, waży 193 gramy i zgodnie ze wszystkimi wymiarami znów przegoniła o tydzień swój wiek według ostatniej miesiączki bo z USG wyszedł 17 tydzien i 1 dzień.
Generalnie lekarz powiedział że jeszcze obiema rękami się pod płcią nie podpisze ale jego zdaniem między nóżkami zupełnie nic nie ma, ale z malowaniem pokoju na różowo jeszcze by się wstrzymał bo nie chciałby go potem przemalowywać.
No więc Kochane chyba będzie mała Alicja:rolleyes:
A tu ten kciuk w ryjku ;)
DSC_0324.jpg

Załączniki

• DSC_0324.jpg
    DSC_0324.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry