reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Bunny dobrze ze jednak wszystko ok ale nie ciekawa sytuacja.. Zreszta chyba bym prosila o wiecej no i zeby cos powiedzial a nie tylko Ok .. Kurde place to wymagam!!!

reklama
Witajcie Dziewczyny :) ja miałam wczoraj wizytę, denerwowałam się tak bardzo przed badaniem przezierności, że ciśnienie mi skoczyło do 150/70 i ginka kazała mi kupić tabsy na nadciśnienie.. później dostałam opiernicz, bo przytyłam 4 kg w miesiąc :-p nie moja wina, że kazała mi siedzieć w domu i się nie ruszać ;-) w każdym razie na badanie zaprosiła też mojego męża, widzieliśmy Maleństwo jak na dłoni! Nawet mój mąż popłakał się ze wzruszenia, a raczej nie lubi okazywać uczuć, więc musiało to być dla niego nie lada przeżycie :-) z Maleństwem wszystko ok, ma 61 mm i kręci fikołki :-D dostaliśmy kilka zdjęć i nawet film nam ginka nagrała, powiedziała, że jak chcemy to mamy się dopatrywać, co tam ma Dzidzia między nogami, bo ona jeszcze się nie odważy wyrokować :-p następna wizyta za 4 tygodnie.
Martwi mnie tylko wpis w karcie ciąży "Kosmówka - tylna ściana ale dochodzi do ujścia wewnątrz" bo nie wiem, co oznacza.. :confused:

Bunny na pewno wielkie przezycie.
martula niczym się nie martw.

Ja się boję, że lekarz mnie opeirniczy bo ja nie przytyłam jeszcze nic, mam jeszcze na minusie:)

bunny- kochana też bym zminiła lekarza, albo powaznie sie zastanowiła
martula- gratulcje wizyty;-)

ja też schudłam nonek 2 kg, a lekarz mówił że to normalne.
i tak mam za duzo kg wiec tym lepiej ;-)

martula : z tego co wyczytałąm kosmówka a później łożysko umiejscawia się rożnie w macicy. Czasami jest na ścianie przedniej, czasami na ścianie tylnej i oba położenia są jak najbardziej prawidłowe w tym okresie ciązy. ;)

Ja już po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze, ma już 8 cm :-) Moje wyniki badań są perfekcyjne, a następna wizyta 21.05. Naciskałam gina odnośnie płci, trochę się poruszył, że za wcześnie i na tym etapie łatwo pomylić. Nawet na usg nam nie przybliżył Bąbla, bo wiedział, że będę dociekać. No nic trzeba poczekać do połówkowego :zawstydzona/y:

Bunny- nawet nie chce sobie wyobraac co musialas przezywac. Bardzo bardzo s ie ciesze ze wszystko z Maluszkiem dobrze :-)
martula - nic sie nie przejmuj, a od poczatku ciazy tez 4kg do przodu:-p ale sie ciesze, bo bylismy znow na USG i dzidzius rosnie i ma sie bardzo dobrze. Teraz tylko postanowilam juz sie kontrolowac z tym jedzonkiem :-) Ja przytylam, bo rzucilam palenie jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i jeszcze sie odchudzalam przed sama ciaza- to teraz mam jojo. Ale i tak Malenstwo jest dla mnie najwazniejsze i tym sie bede pocieszac.
Po za tym moja tesciowka mi opowiedziala ze w obu ciazach bardzo duzo schudla na poczatku ale pod koniec i tak nadrobila :-)

doMisia 8cm to juz niezly "LUJ" (tak moj S mowi :-)) gratulacje :-) ciesze sie z udanej wizyty Twojej i wszystkich innych mam , ktore juz sa po :-)
Jutro zamieszcze zdjatko z mojej ostatniej wizyty:happy:

reklama
Do góry