reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

Gdynianka, gratuluje udanej wyzyty. Majczka rośnie super.
Amethyst, trzymam kciuki za wizytę!!!

Ja też dostałam skierowanie na glukoze, ale wizyte mam dopiero 23 sierpnia, bo lekarz idzie na urlop. Pytałam kiedy mam ją zrobić powiedział że za 3 tygodnie.
Coś obiło mi się o uszy, że takie badanie robi się do 24 tygodnia, gdzieś coś czytalam.

reklama
Gdynianka zależy jak ta anemia była zaawansowana, ale 2 tyg to naprawdę krótki okres czasu jak na podniesienie Hgb, po 2 tyg stosowania Fe tak naprawdę nie ma żadnych widocznych efektów w Hgb,o tym że Fe zaczyna działać po 2 tyg to ewentualnie po retikulocytach (ich poziom rośnie) można powiedzieć. Może podczas badania byłaś trochę odwodniona, bo to od razu zawyża poziom Hgb.

Nonek Tak jak pisała Megao test obciążenia glukozą robi się miedzy 24-28tc. Taka jest moja wiedza na ten temat i aż to sprawdziłam w książce bo tyle razy pojawia się zapytania o to. I naprawdę tak jest. Jeśli macie jakieś pytania jeszcze odnośnie tego testu, interpretacji wyników to mogę napisać.

Witam sie serdecznie...
Jestem po wizycie... dzieciątko poważone pomierzone ale nie do końca... główne pomiary zrobiła ale Dziecko nie chciało sie obrócić ...Leżało sobie głową w dół i za chiny nie dało sie z tym nic zrobić... wstawałam, trzęsłam brzuchem no rożnej maści gimnastykę odstawiałam a małe tylko kopało nogami w głowice usg....
Na dokładne badanie serduszka, nerek, pęcherza(bo tego nie mogła zobaczyc dokładnie) jesteśmy umówieni za dwa tygodnie.
Jedno zobaczyła... myśmy zobaczyli...... a ja jedyne co powtarzałam...... I don't believe..... a łzy leciały mi po policzkach... M siedział a raczej unosił sie w powietrzu bo z wrażenia zapomniał oddychać .. tylko Mikołaj stał zdziwiony o co chodzi..... będzie Córcia...wielkie marzenie mojego m... Matylda i koniec! Nie moge uwierzyć!!!!

Amethys gartuluje udanej wizyty. Ja tez miałam mały problem z pomiarami bo łukaszek ustawił dziwnie głowkę i lekarz robił mi potem usg dopochwowo ale wtedy się udało:)

reklama
Do góry