reklama
R
rojku
Gość
Byłam dziś na wizycie na NFZ, żeby skierowania na badania dostać. Dostałam kilka, ale nie wszystkie. Za dwa tygodnie mam się zjawić na następną wizytę i resztę badań zleci mi wtedy. Dzidź ma się dobrze, serducho pika, ma tyle ile ma mieć, czyli 17mm (dl. ciem.-siedz.) Wypada dokładnie 8t1d, czyli idzie równo
maddlena
Fanka BB :)
Ja też po wizycie, wszystko w porządku, jeszcze tydzień mam brać jeszcze DUPHASTON, kruszyna ma 2,52 cm, mam powtórzyć badanie na toksoplazmozę, bo jest lekko podwyższony wynik. Dziwne, bo w pierwszej ciąży nie miałam toxo., nie mamy kota w domu, raczej rzadko mam z nimi styczność, więc mam nadzieję, że to zwykła pomyłka. MAm brać witaminy PREGNA PLUS, no i chyba to tyle. Jutro wstawię zdjęcie.
Aha, i zaproponował mi badania prenatalne, że mogę je zrobić, ale nie wiem sama., tak mi jakoś dziwnie mówił o tym badaniu, żę sama nie wiem, co zrobić. pierwszej ciąży nie miałam robionych, a z kolei sam lekarz mówił, że nawet jeśli wyjdzie prawdopodobieństwo, to i tak nie daje gwarancji, że to dziecko urodzi się chore. Zrobił mi taki mętlik w głowie, że sama już nic nie wiem.
A któraś z was będzie robić?
Aha, i zaproponował mi badania prenatalne, że mogę je zrobić, ale nie wiem sama., tak mi jakoś dziwnie mówił o tym badaniu, żę sama nie wiem, co zrobić. pierwszej ciąży nie miałam robionych, a z kolei sam lekarz mówił, że nawet jeśli wyjdzie prawdopodobieństwo, to i tak nie daje gwarancji, że to dziecko urodzi się chore. Zrobił mi taki mętlik w głowie, że sama już nic nie wiem.
A któraś z was będzie robić?
Rosea
Majowe mamy'09
Ja będę robiła przezierność i echo serca płodu, ale w mojej chorobie to standard. Tylko to i tak nic nie zmieni. To nie jest 100% pewne badanie, więc czasem niby coś wychodzi nie tak, a dziecko rodzi się zdrowe. A nawet gdyby było chore, to to i tak nic nie zmienia, może jedynie dać czas nam na oswojenie się z sytuacją.
Magda86Poznań
oto foteczka mojej kruszyny- rośnie równo ;-) oststnio dziecko miało crl 0,68 teraz 2,28 mm
lekarz ocenił wszystko na 6 +
badania wszystkie zrobione, karta ciązy załozona
teraz 24 kwietnia badanie przeźiernosci karkowej ;-)
ciesze sie ogromnie ;-) widziałam już zaczatki rączek i nóżek- zreszta czesciowo wiać na zdjeciu
mam brac witaminy prenatal
lekarz ocenił wszystko na 6 +
badania wszystkie zrobione, karta ciązy załozona
teraz 24 kwietnia badanie przeźiernosci karkowej ;-)
ciesze sie ogromnie ;-) widziałam już zaczatki rączek i nóżek- zreszta czesciowo wiać na zdjeciu
mam brac witaminy prenatal
Załączniki
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Jak wspominałam wczoraj na forum ogólnym, za namową mojej przyjaciółki udałąm się do jej ginekologa na nfz. Umówiona byłam na 18, weszłam po 19. Lekarz okazał się bardzo miłym, starszym panem, a co najbardziej mnie zaskoczyło w gabinecie był sprzęt do usg, starszej klasy, ale jednak. Usłyszałam serduszko mojego maleństwa, które biło 183 uderzania na minutę, a na monitorze zobaczyłam mojego Okruszka, który na dzień wczorajszy miał wymiar 14mm:-) Pan doktor bardzo miło ze mną rozmawiał podczas usg, choć na samym początku troszkę mnie wystraszył, bo wydawało mu się, że widzi dwa serduszka, ale szybko zmienił zdanie i jednak bije jedno;-) Dostałam skierowania na kilka dodatkowych badań, na które poprzedni ginekolog mi nie dał (w tym na czystość pochwy). Dostałam od niego wizytówkę i mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy gdyby coś się działo. Na pewno zostanę przy nim jesli chodzi o lekarza na nfz, bo do tego dziada z zeszłego tygodnia na pewno więcej nie pójdę.
A oto zdjęcie mojej Kruszynki, jest trochę niewyraźne (jaki sprzęt takie zdjęcie), mam nadzieję, ze zdjęcie z wizyty w ten czwartek u mojego ginka będzie dużo bardziej wyraźne:-)
A oto zdjęcie mojej Kruszynki, jest trochę niewyraźne (jaki sprzęt takie zdjęcie), mam nadzieję, ze zdjęcie z wizyty w ten czwartek u mojego ginka będzie dużo bardziej wyraźne:-)
Załączniki
reklama
Magda86Poznań
słodziaki te nasze dzieciaki ;-) niech rosną