reklama
DoMisia1985
Fanka BB :)
U mnie też wszystko OK. Bąbelek mierzy już ponad 3 cm i się energicznie ruszał. Krwiaka już nie ma, ale mam dalej brać luteinę, aspargin.
Założono mi kartę ciąży i mam zrobić mnóstwo badań: odczyn Coombsa, WR, HIV, HCV, toxoplazmoza IgG IgM, CMV IaG, IaM
Następna wizyta za dwa tygodnie w 12 tygodniu ciązy - USG genetyczne dokładne około godziny sprawdzające wszystkie narządy i przezornośc (koszt 250zł ze zdjęciem i płytą)
Nasze dzidzie rosną, gratuluje meago i życzę innym powodzenia na wizytach :-)
Założono mi kartę ciąży i mam zrobić mnóstwo badań: odczyn Coombsa, WR, HIV, HCV, toxoplazmoza IgG IgM, CMV IaG, IaM
Następna wizyta za dwa tygodnie w 12 tygodniu ciązy - USG genetyczne dokładne około godziny sprawdzające wszystkie narządy i przezornośc (koszt 250zł ze zdjęciem i płytą)
Nasze dzidzie rosną, gratuluje meago i życzę innym powodzenia na wizytach :-)
maddlena
Oj, kobitki, a ja znowu się martwię. Dzisiaj rano znowu miałam krew na papierze toaletowym, po wysiusianiu się, potem na wkładce trochę. Pojechałam do lekarza, zrobił mi USG, stwierdził, że wszystko w porządku, serduszko bije, maleństwo urosło, ma 2,04 cm, pęcherzyk w koło cały, nic się złego ie dzieje. Nadal mam brać DUPHASTON, oszczędzać się i dużo odpoczywać. Teraz też mam brudną wkładkę. Kurcze, tak bardzo bym chciała, żeby nic złego sie już nie działo.
Dzisiaj dorwałam mojego lekarza w szpitalu, badał mnie tak na szybko, więc tak czy tak na tą wizytę w poniedziałek mam przyjść.
Trzymajcie kciuki za mnie i moje maleństwo, oby wszystko dobrze się skończyło...
Dzisiaj dorwałam mojego lekarza w szpitalu, badał mnie tak na szybko, więc tak czy tak na tą wizytę w poniedziałek mam przyjść.
Trzymajcie kciuki za mnie i moje maleństwo, oby wszystko dobrze się skończyło...
maddlena
maego gratulacje, śliczna "dzidzia".
Magda86Poznań
super dziewczyn. cieszę się z wami, ja w poniedziałek;-)))))))
cześć dziewczyny, mam kłopot! byłam wczoraj na wizycie, dzieciątko śliczne, wszystko ok i mówię do lekarza że jak cały 2012 rok notowałam daty @ tak w styczniu nie zapisałam, a że mam sklerozę i nie nastawiałam się kompletnie na ciąże, to znam datę mniej więcej (+/- 4 dni), więc mówi do mnie że obliczymy datę porodu z USG, no i wyszło mu 27 październik - zgodzę się z tym ale w karcie wpisał mi 9 tydzień i że tak mu wychodzi ! dopiero w domu policzyłam że no jakim cudem! :// to bym musiała już być w mocno 10-tym eh
reklama
Witam szanowne przyszłe Mamusie Chyba do Was dołączę, bo z ostatniej wizyty wychodzi, że rodzić będę 06.11 Burza nie martw się na zapas - ja na pierwszej wizycie byłam u gin to ona stwierdziła że na pewno i z miesiączki i z USG - 8tydz. wychodzi no to ok, tydzień później poszłam do kolejnego gin i ten stwierdził, że to 7tydz.! Myślałam, że umrę tak się zamartwiałam, ze dziecko nie rośnie!!! Ale spokojnie - nie ma co się nakręcać. Powiedz mi - co ile miałaś cykle, bo to też może mieć wpływ... Gosiula z tego co się orientuję polegają one na USG, różnych pomiarach dzidziusia (ja moje mam na 26.04), więc wszystko opiszę Zastanawiałam się czy je robić, ale w sumie gin sam mnie skierował. Pewnie dlatego, że jestem 4 miesiące po operacji (rak tarczycy) i przed jodoterapią. Sama nie wiem - w każdym razie nie warto martwić się na zapas. Więc Burza spokojnie - Twoje dzieciątko pewnie sobie pięknie rośnie i żaden gin. nie będzie mu mówił jak szybko ma to robić - ono wie lepiej ;D
Kochana dziękuję za pocieszenie, wiem że dzieci różnie rosną, ale dla świętego spokoju zrobiłam wczoraj prywatnie usg i wszystko jest w porządku, moje maleństwo ma 28,3 mm i wszystko jest dobrze.
Meago super że wszystko jest ok
DoMisia1985 super że wszystko dobrze, ja wczoraj zrobiłam tyle badań co ty masz zrobić, zapłaciłam za to 140 zł, masakra normalnie.