reklama
Juz robiłam w 12 tygodniu, ale to zdjecie w kolorze nie wyszło ładnie, gdyz mam krzywą macice. Zobaczymy jak jutro będzie wyglądać. Idziemy z mężem na 20 Siusiaka już mam zdjecie wiec chyba nic się nie zmieni lekar zmówił że na 100 %. A idę do tego samego lekarza tylko że prywatnie
Magda86Poznań
Fanka BB :)
Tymuś jest uroczy ;-)
ciesze sie razem z tobą, Nonek trzymam kciukasy za piekne foty
ciesze sie razem z tobą, Nonek trzymam kciukasy za piekne foty
Jolka6621
Gratuluję udanych wizyt!
Akaiah- piękne zdjęcia:-)
A no i właśnie. Zmienili Ci datę porodu, więc jak to jest? Bo słyszałam, że nie powinno się zmieniać daty porodu od 12 tc., że niby wtedy dziecko już rośnie własnym tempem, itp. i że powinno się sugerować datą z cyklu lub z pierwszych usg. zna się ktoś na tym?:-)
Akaiah- piękne zdjęcia:-)
A no i właśnie. Zmienili Ci datę porodu, więc jak to jest? Bo słyszałam, że nie powinno się zmieniać daty porodu od 12 tc., że niby wtedy dziecko już rośnie własnym tempem, itp. i że powinno się sugerować datą z cyklu lub z pierwszych usg. zna się ktoś na tym?:-)
Jolka powinno być tak jak mówisz, góra do 12tc wyznaczony termin porodu i później już nie zmieniać. Po parametrach co się mierzy na USG pewnie jakiś program szacuje przewidywany termin porodu i dlatego lekarz może zasugerować inny termin. Ja się tam trzymam mojego 9 listopada;-)
tosienka88
Chyba macie rację z tym 12 tygodniem. Mi z USG ciągle wychodzi 06.listopad, a z miesiączki 23. października, więc trzymamy się terminu z USG, bo jest bardziej miarodajny. A różnica jest spora - 2 tygodnie...
koriander
akaiah przesliczny synus, gratulacje! Bardzo ladne imie
nonek udanej wizyty!
za wszystkie wizytujace trzymam kciuki!
Kusicie tym usg3D, z jednej strony duzo kasy, z drugiej to pewnie nasze ostatnie dziecko a fajnie miec taka pamiatke
nonek udanej wizyty!
za wszystkie wizytujace trzymam kciuki!
Kusicie tym usg3D, z jednej strony duzo kasy, z drugiej to pewnie nasze ostatnie dziecko a fajnie miec taka pamiatke
nonek - trzymam kciuki
jolka - andzia - u mnie było kiepsko z wyznaczeniem terminu - już tłumaczę. we wrzesniu przestałam brać tabl.anty. w pażdzierniku miesiaczka mi się zatrzymała, leczyłam to luteiną - ale okres nie przyszedł do tej pory z wiadomych przyczyn teraz , za to jak powiedział mój ginekolog wystpaiła podwójna owulacja.
i w końcu musiał cos wpisac na karcie ciąży <a tam mi pomaział ją ze szok> bo wpisał koniec pażdzierkina 2014 , póżniej skreślił , wpisał 2015 , i póżniej znowu skreślił , i 2013 ...
a na 3D wysznaczył wg wieku móżdzku.
koriander - sporo kasy bo ja dałam 180zł.. ale to jednorazowy "wybryk" , bo chciałam wiedziec przxedewszystkim czy dzidziuś zdrowy ze serduszko zdrowe i nie ma wad gentetycznych bo mój gin. to nic.. ale za taką wizytę to cena adekwatna.
patrzcie jak mam wymazianą ksiązeczkę(
jolka - andzia - u mnie było kiepsko z wyznaczeniem terminu - już tłumaczę. we wrzesniu przestałam brać tabl.anty. w pażdzierniku miesiaczka mi się zatrzymała, leczyłam to luteiną - ale okres nie przyszedł do tej pory z wiadomych przyczyn teraz , za to jak powiedział mój ginekolog wystpaiła podwójna owulacja.
i w końcu musiał cos wpisac na karcie ciąży <a tam mi pomaział ją ze szok> bo wpisał koniec pażdzierkina 2014 , póżniej skreślił , wpisał 2015 , i póżniej znowu skreślił , i 2013 ...
a na 3D wysznaczył wg wieku móżdzku.
koriander - sporo kasy bo ja dałam 180zł.. ale to jednorazowy "wybryk" , bo chciałam wiedziec przxedewszystkim czy dzidziuś zdrowy ze serduszko zdrowe i nie ma wad gentetycznych bo mój gin. to nic.. ale za taką wizytę to cena adekwatna.
patrzcie jak mam wymazianą ksiązeczkę(
Załączniki
Ostatnia edycja:
reklama
koriander
akaiah to u mnie prawie 100zl wiecej za 3d.. 160zl za "normalna wizyte z usg Masakra jakas A ksiazeczka boska, dr sie postaral