reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

nonek - powodzenia jutro :) tez się tak niecierpliwisz jak ja wczoraj ?? spac nie mogłam :) pierwszy raz bedziesz robic 3d?

dziekuje dziewczyny :)

reklama
Juz robiłam w 12 tygodniu, ale to zdjecie w kolorze nie wyszło ładnie, gdyz mam krzywą macice. Zobaczymy jak jutro będzie wyglądać. Idziemy z mężem na 20:) Siusiaka już mam zdjecie wiec chyba nic się nie zmieni lekar zmówił że na 100 %. A idę do tego samego lekarza tylko że prywatnie:)

Gratuluję udanych wizyt!
Akaiah- piękne zdjęcia:-)
A no i właśnie. Zmienili Ci datę porodu, więc jak to jest? Bo słyszałam, że nie powinno się zmieniać daty porodu od 12 tc., że niby wtedy dziecko już rośnie własnym tempem, itp. i że powinno się sugerować datą z cyklu lub z pierwszych usg. zna się ktoś na tym?:-)

Jolka powinno być tak jak mówisz, góra do 12tc wyznaczony termin porodu i później już nie zmieniać. Po parametrach co się mierzy na USG pewnie jakiś program szacuje przewidywany termin porodu i dlatego lekarz może zasugerować inny termin. Ja się tam trzymam mojego 9 listopada;-)

Chyba macie rację z tym 12 tygodniem. Mi z USG ciągle wychodzi 06.listopad, a z miesiączki 23. października, więc trzymamy się terminu z USG, bo jest bardziej miarodajny. A różnica jest spora - 2 tygodnie...

akaiah przesliczny synus, gratulacje! Bardzo ladne imie :)
nonek udanej wizyty!

za wszystkie wizytujace trzymam kciuki!

Kusicie tym usg3D, z jednej strony duzo kasy, z drugiej to pewnie nasze ostatnie dziecko a fajnie miec taka pamiatke :tak:

nonek - trzymam kciuki :)

jolka - andzia - u mnie było kiepsko z wyznaczeniem terminu - już tłumaczę. we wrzesniu przestałam brać tabl.anty. w pażdzierniku miesiaczka mi się zatrzymała, leczyłam to luteiną - ale okres nie przyszedł do tej pory :-D z wiadomych przyczyn teraz :p , za to jak powiedział mój ginekolog wystpaiła podwójna owulacja.

i w końcu musiał cos wpisac na karcie ciąży :tak:<a tam mi pomaział ją ze szok> bo wpisał koniec pażdzierkina 2014 , póżniej skreślił , wpisał 2015 , i póżniej znowu skreślił , i 2013 ...

a na 3D wysznaczył wg wieku móżdzku.

koriander - sporo kasy bo ja dałam 180zł.. ale to jednorazowy "wybryk" , bo chciałam wiedziec przxedewszystkim czy dzidziuś zdrowy ze serduszko zdrowe i nie ma wad gentetycznych bo mój gin. to nic.. ale za taką wizytę to cena adekwatna.

IMG_0049.jpgpatrzcie jak mam wymazianą ksiązeczkę:((

Załączniki

• IMG_0049.jpg
    IMG_0049.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry