reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

zanka jakie wyraźne zdjęcie! i jakie pultaski przesłodkie! nie widziałam jeszcze tak cudownego, wyraźnego ujęcia dziecka w brzuszku. :)

reklama
ja juz tez po wizycie, maly wazy 1kg 100g i jest juz ulozony glowkowo!!!!!!! Juhuuuuuuu nie bedzie cesarki, bo doktorek mowi, ze maly juz sie raczej nie odwroci, no i w zwiazku z tym wyjasnila sie przyczyna bolu mego lewego zebra...otoz moj ukochany synus wbija tam swe drobniutkie stopeczki ;-) ale niech wbija, aby tylko mamusi na cc nie wyslal.
Powiedzialam ginkowi o moich akcjach skurczowych i troche bury dostalam za to, ze nospy nie bralam jak mnie bolalo, ale ja myslalam, ze jak ja wezme to mi stlumi te skurcze i balam sie z emoge potem nie rozpoznac co i jak...no i jak znowu sie tio powtorzy to mam pedzic na izbe przyjec od razu...troche mnie tym nastraszyl, ale zbadal szyjke i jest sliczna zamknieta i nigdzie sie malemu nie spieszy.
no i dostalam szlaban na slodycze, bo zbyt szybko tyje po 1kg na tydzien, a to za duzo no i mam juz w sumie 11kg do przodu in waze obecnie 67kg, ale jak widze, ze wiekszosc z was tyle juz wazy no i niejedna przekroczyla juz magiczne 80kg to wcale sie tymi kg juz nie przejmuje i mam w nosie te zakazy, a jak nawet teraz wcinam czekoladke z bakaliami :-D

hej kobitki gratuluje udanych wizyt.
My też dziś byliśmy u gina, niestety szyjka skrócona :-( ale na szczęście zamknięta, przepisał luteinę dopochwowo 2*1 i Cordafen 1*1 i dalej mam brać Mg, zmartwiłam się ehhhh :-( mała leży cały czas bardzo nisko. Mam leżeć, a w środę znów muszę iść do gin bo zwolnienie mam do wtorku.

madrzejczuk-super że mały już jest ustawiony główkowo:)i że wszystko ok:)ja już sie nie moge doczekać swojej wizyty:)

Milla trzymaj się ciepełko i teraz nic innego Ci nie pozostaje jak dużo leżeć, a wtedy na pewno wszystko będzie dobrze:)

Mandrzejczuk gratuluję udanej wizyty :):)

mila - ja w pierwszej ciąży też musiałam 1,5 miesiąca leżeć,bo szyjkę miałam zupełnie miękką. Ale da się przeżyć - będziesz przynajmniej z serialami i lekturą na bieżąco ;-)
mandrzejczuk - teraz to normalne,że tyjemy,bo dzieciątko teraz szybko tyje. Ja też od poprzedniej wizyty, która była tydzień temu, przytyłam 1kg i wcale się nie opycham jedzeniem,a tym bardziej słodyczami (czasem 2-3 kostki czekolady i starczy). A ważę już 76 kg, więc pewnie też niedługo przekroczę 80 (na razie przytyłam 7,5 kg).
patyczku, kończynko - ja również mam niską hemoglobinę i bakterie w moczu...To chyba tu dośc powszechne, no ale trzeba dbac o siebie i przetrwać. Jak mogę wam coś poradzić - dużo pijcie-dobrze wpływa to na droogi moczowe. Ja kupiłam nawet specjalnie sok z żurawiny i dorabiam z wodą. Pani gin mnie pochwaliła za to:-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :-) Najgorsze jest to że miałam nadzieje napisać pracę mgr i się obronić przed porodem, ale niestety muszę przedłużyć termin, a przy malej to już ciężko będzie, ale mała najważniejsza :tak:

reklama
Milla zaciskaj nogi :tak: a tak na poważnie leżenie i leki przynoszą ogromne efekty:tak: wazne żeby w domu.

co do moczu to ostatnio bardzo dużo piłam i wyniki z nie najlepszych zrobiły sie książkowe,więc Persefona ma racje pić pić i jeszcze raz pić:tak:

Mandrzejczuk mały wyssie wszystko z mleczkiem:-D

Do góry