reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
będzie dobrze, pamiętam twój stres na początku ciąży, jesteś z kościerzyny 40 km odemnie :) do lekarza pewnie idziesz u siebie?

Ja się bardzo denerwowałam przed USG genetycznym, miałam je robione w 13 tygodniu. Miało trwać około 20 minut a trwało grubo ponad 30, ponieważ maleństwo bardzo fikało non stop ruszało nóżkami i rączkami lekarz stwierdził, że na jedno to dobrze bo można było stwierdzić, że nie ma przykurczów, patrzył na organy wewnętrzne na jakim wtapie to wszystko jest i jak tam serduszko i jego komory:-) Poza tym też mierzył wszystko bobas miał wtedy 7,3cm:-D a przezierność karku wyszła 1,4 więc chyba niezle:-) Ale niezapomniane doznanie jak słyszy się serduszko i widać wyrażnie bo w 4d jak dzieciątko się rusza:-D Zapłaciłam za badanie 210zł dostałam cały opis i płyte z filmikiem. Natępne badanie mam mieć koło 22tygodnia:-)

Witam Kochane. :happy2:
Dzisiaj mieliśmy usg (zdjecie wrzuce jutro):happy2: Z Maleństwem wszystko dobrze, pomachalo rączkami i possało troche paluszka:-D Ciąża jest o tydzień starsza:-)
Było cudownie:-)

gratuluję wszystkich szczęśliwych wizyt..
trzymam kcuki za pozostałe (jutrzejsze)

widze że nie tylko moje maleństwo o tydzień starsze...
misia a ile ma cm twoje dziecko??
koniczynko twoje też??

Ostatnia edycja:
Mój bopbas na dzień dzisiejszy z OM ma 14 tygodni i 5 dni a z USG ma 15 tygodni i 5 dni, co do wielkości to 25pazdziernika miało 7,3 cm teraz byłam w szpitalu i wiem, że jest większe ale nie wiem dokładnie ile bo byłam na pogotowiu:(

reklama
tak do lekarza chodze u siebie , pewnie slyszalas o nim (M.Moll)
40km ode mnie fajnie :) a skad dokladnie?
jestem pewna ze bedzie u mnie wszystko dobrze tylko mialam obawy co to takiego to usg genetycznege ale teraz juz wszystko wiem dzieki Wam :) i jestem spokojna :)

Do góry