reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po wizycie, w sumie niby wszystko dobrze tylko Nadia malutka ponoć jest nie wiem ile waży i mierzy bo to tylko z ręcznych macanek lekarka powiedziała że jest mała ale w normie. No ale okazuje się że mój P miał 3100 i 56cm jego brat 3200 i 56cm, ja miałam 3200 i 52cm moja siostra 2400 i 50cm ale ona się się urodziła w 8 miesiącu więc do gigantów nienależelliśmy no może ja trochę taki kluskiem byłam. Ja tam uważam że jak będzie miała 2800 i wzwyż to ok a mi będzie lżej trochę. Do tego mam już 59kg i tu znowu okazuje się że moja mama idąc mnie rodzić miała 62kg a startowała z 50 więc niby tak samo.

styna ja sobie przypomniałam teraz właśńie dzisja....
moja znajoma z forum z UK w listopadzie jak szła rodzić to też jej z macanek wyliczyli że dziecko będzie miało no mówili chyba 3800-3900 ale napewno nie miało przekraczać 4 kg..
no i że jest główką w dół...
a urodziła 4150!! i to na dodatek dziecko było ułożone POŚLADKOWO i rodziła naturalnie...!!
dla mnie to rzecz niewykonalna;-)
ale dała radę:tak:

reklama
styna ostatnie zdanie brzmi strasznie, czuję się co najmniej jakbym była trędowata :-(
Zanka nie chciałam abyś tak się poczuła, chodziło mi tylko o to że personel medyczny musi być bezpieczny i musisz mieć tego świadomość bo jak im nie powiesz oni nie będą o tym wiedzieli i wtedy mogą się różne rzeczy stać, np. ktoś z personelu sięzarazi, albo nie wyczyszczą sali odpowiednimi środkami i maluszek który się tam będzie rodził później może się zarazić. Szanse że to się stanie są minimalne ale ryzyko jest zawsze. Wiem jak to podle brzmi ale trzeba z tym uważać.
Kamcia czyli dają radę różnica nawet 350 gram jest ryzykiem błędu nawet aparatu USG, ja mam znajomą która jest położną w Polsce i rodziła dziewczyna drobniutka, na usg w dniu porodu wyszło że dziecko ma już nie pamiętam dokładnie ale ok. 3200 a potem się okazało że miało 5kg!!:szok: niestety ta historia nie ma happy end więc nie będę kończyć, ale pokazuje że Nawet usg może się bardzo pomylić bo wszystko zależy od ułożenia maleństwa, a przy tak dużej ciąży ciężko dokładnie wszystko pomierzyć.

Ostatnia edycja:
A my wkońcu dzisiaj jedziemyna 3/4d i bedziemy wiedzieć jaka płeć :-)dzieciaki nie moga sie doczekać a ja jak jeszcze kilka tyg temu chciałam wiedziec to teraz wolała bym dopiero przy porodzie ,taka niespodzianka!
Ale macie sporo tych badań ja miałam dwa usg i 3 razykrew i mocz i to wszystko tak ze mam nadzieje ze wszystko ok!

No i juz wiemy jednak będzie chłopak,musze sie z tym oswoić bardzo chciałam dziewczynke choć z drugiej strony było mi to obojetne bo przecież mam dwie córki sama nie wiem czy cos ze mną nie tak czy to tylko chormony.Według dzisiejszego usg 31tydz.dzieciaczek wazy 1.813 g i jest dość dziwnie ułozone poprzecznie !mam nadzieje ze tak nie zostanie .Niewiem jak wstawić fotke!!!pomocy;-)

Jandia gratuluję syneczka, a zdjęcia aby wkleić musisz kliknąć na edycje zaawansowaną, tam jest znaczek spinacza, klikasz i kierujesz się instrukcjami które ci podaje komputer o ile dobrze pamiętam dodaj pliki wgraj pliki insert online i automatycznie wskoczą

tak piszecie o wadze maluszkow w dniu porodu, z eprzypomnialo mi sie jak klientki mama 2 miesiace twmu rodzila jej braciszka no i uparla sie zbey rodzic naturalnie (ona 38 lat) i zgadnijcie ile maly wazyl? 4.800kg !!!!!!!!!!!!!!!! I to przeszlo naturalnie nie wyobrazam sobie rodzic takiego kloca

reklama
Do góry