reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

I my jesteśmy po usg, ale troszkę się przeraziłam, 30 t 5d i mały już waży 2200, wg usg o 3 tyg starszy, a np obwód główki wychodzi już na 35 t :D termin na 11 maj, a ok 20 kwietnia powinien ważyć już 3500,
nie wiem czy ok 38 tyg jeśli wcześniej się nie rozpakuję nie warto będzie zrobić jeszcze jednego usg żeby spr wagę, bo nie wiem jaka zbyt duża waga kwalifikuje do cc :/
A może już teraz będzie wolniej przybierał na masie...w sumie ja mam 7 kg na plusie, a ten maly tak daje czadu :)
Oj chyba ciężko będzie...

no to rzeczywiście klopsik Ci się szykuje, ale zawsze się bierze poprawkę na tą wagę bo ona jest tylko orientacyjna na podstawie wymiarów, a przecież dziecko może być długie a chude. w pierwszej ciąży miałam tak że 2 tygodnie przed porodem lekarz stwierdził że mała waży 3200g i spokojnie dobije do 3500g, a w dzień porodu w szpitalu mi robili usg i lekarz stwierdził że waży 2500g :szok: a ostatecznie ważyła równe 3kg:tak: także tojest tylko orientacja w stronę duże małe a niedokładne wymiary

My też po wizycie, niestety pani doktor stwierdziła niedokrwistość i zapalenie dróg moczowych (a jakże), ale tabsy przepisane będziemy się kurować. Mała waży 1350g, podobno to mało, ale w granicach (więc może i dobrze, może łatwiej rodzić będzie), położona główkowo. No i jak ja mierzyła to wszystko ok (ja to rozumiem, że jest proporcjonalna?).

Gratuluję Małych Klopsików, ale myślę, że te wagi ostatecznie naszym Dzieciaczkom się wyrównają mniej więcej.. ;-)

gratuluję dobrych wieści a z waga tak jak już pisałam to jest tylko orientacja a my tylko możemy się łudzić że jak mniejsze dziecko to poród lżejszy ;-)

reklama

no to rzeczywiście klopsik Ci się szykuje, ale zawsze się bierze poprawkę na tą wagę bo ona jest tylko orientacyjna na podstawie wymiarów, a przecież dziecko może być długie a chude. w pierwszej ciąży miałam tak że 2 tygodnie przed porodem lekarz stwierdził że mała waży 3200g i spokojnie dobije do 3500g, a w dzień porodu w szpitalu mi robili usg i lekarz stwierdził że waży 2500g :szok: a ostatecznie ważyła równe 3kg:tak: także tojest tylko orientacja w stronę duże małe a niedokładne wymiary

no lepiej żeby był szczuplutki i długi,oby tak było :) lepsza "paróweczka cienka niż "klops" :))
z mężem niscy nie jesteśmy, a mąż to już wogóle, więc może rzeczywiście będzie tak jak piszesz :)

Zresztą i tak najtrudniej urodzić główkę a jak już przejdzie to reszta jakoś pójdzie. Jak leżałam w szpitalu w ciąży z Paulą to mnie wszyscy pocieszali, że lepiej urodzić "chudsze" dziecko bo najczęściej takie drobniejsze są bardziej aktywne do jedzenia i wclae w tyle nie zostają. Moja osiągnęła 50 centyl po 4 czy 5 miesiącach od urodzenia i cały czas rozwijała się proporcjonalnie. No i mniej do taszczenia jak dziecko ma 3 kg a nie 5 od razu ;) Zresztą oby tylko zdrowiutkie się urodziły i tyle.

emikaa gratuluję udanej wizyty:) Jestem ciekawa ile mój synuś już waży

Amandae mam nadzieję że leki pomogą. Trzymam &&&&&&

Witajcie ja też po wczorajszej wieczornej wizycie.
U nas synuś nadal jest małym mężczyzną waży 2100 :-) ale wiem że to jest plus minus ileś tam deko, doktorek przebadał mnie na 1000 możliwych sposobów w związku z tym krwawieniem, zrobił nawet usc dowcipne żeby wszystko dobrze sprawdzić. I stwierdził że wszystko w jak najlepszym porządku.
Hope ja też mam założony krązek już od miesiąc i da się z tym żyć, wiadomo jest trochę dyskomfort bo upławy są większe i trzeba się czopkować żeby do żadnej infekcji nie doszło no i zero seksu, ale da się wytrzymać:tak:
No i zapomniałam pogratulować całej reszcie udanych wizyt mniejszych i większych bobasków

paula gratulacje, że maluch płci nie zmienił ;))) i, że dalej możecie kupowac niebieskie ciuszki ;))) super, że jest zdrowy i nabiera wagi :)))

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkow.
Amandae nie martw sie wielkoscia dziecka. Moja pierwsza corcia wazyla 2400 jak sie urodzila a teraz jest najwyzsza w klasie i wyglada na dziecko 2 lata starsze. Druga corcia, ktora we mnie rosnie tez nie bedzie jakims byczkiem z tego co widze, ale juz wiem ze nie nalezy sie martwic, o ile wiesz ze dbasz o swoja zdrowa diete i o siebie.

Ja mialam dzis badanie krwi i pomimo brania lekow niestety wyniki cholestazy wzrosly. Strasznie sie zmartwilam, bo przy lekach to czlowiek oczekuje poprawy a nie pogarszania sie. Mam nadzieje ze na dziecko to nie bedzie mialo wplywu, ale ryzyko jest. W piatek ponowne badanie...

Ostatnia edycja:
reklama
adeczka strasznie mi przykro:( trzymam za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry