Julisia
Fanka BB :)
I my jesteśmy po usg, ale troszkę się przeraziłam, 30 t 5d i mały już waży 2200, wg usg o 3 tyg starszy, a np obwód główki wychodzi już na 35 t termin na 11 maj, a ok 20 kwietnia powinien ważyć już 3500,
nie wiem czy ok 38 tyg jeśli wcześniej się nie rozpakuję nie warto będzie zrobić jeszcze jednego usg żeby spr wagę, bo nie wiem jaka zbyt duża waga kwalifikuje do cc :/
A może już teraz będzie wolniej przybierał na masie...w sumie ja mam 7 kg na plusie, a ten maly tak daje czadu
Oj chyba ciężko będzie...
no to rzeczywiście klopsik Ci się szykuje, ale zawsze się bierze poprawkę na tą wagę bo ona jest tylko orientacyjna na podstawie wymiarów, a przecież dziecko może być długie a chude. w pierwszej ciąży miałam tak że 2 tygodnie przed porodem lekarz stwierdził że mała waży 3200g i spokojnie dobije do 3500g, a w dzień porodu w szpitalu mi robili usg i lekarz stwierdził że waży 2500g a ostatecznie ważyła równe 3kg także tojest tylko orientacja w stronę duże małe a niedokładne wymiary
My też po wizycie, niestety pani doktor stwierdziła niedokrwistość i zapalenie dróg moczowych (a jakże), ale tabsy przepisane będziemy się kurować. Mała waży 1350g, podobno to mało, ale w granicach (więc może i dobrze, może łatwiej rodzić będzie), położona główkowo. No i jak ja mierzyła to wszystko ok (ja to rozumiem, że jest proporcjonalna?).
Gratuluję Małych Klopsików, ale myślę, że te wagi ostatecznie naszym Dzieciaczkom się wyrównają mniej więcej.. ;-)
gratuluję dobrych wieści a z waga tak jak już pisałam to jest tylko orientacja a my tylko możemy się łudzić że jak mniejsze dziecko to poród lżejszy ;-)