reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

gratuluje wszystkich pięknych buziolków Waszych dzidziusiów!!!!! :)
ja już po glukozie, dziś odebrałam wyniki. Pytałam położnej od czego zależy dokładna waga glukozy(50/75g). Powiedziała że wg nowych standardów zalecane jest 75g dla każdej ciężarnej. Krew miałam pobieraną z żyły, 3 razy. Wypiłam ta wybuchową mieszanke, ale łatwo nie było.........
Wyniki mam zaskakujące dziwne...
glukoza na czczo: 75,21
glukoza 1 h po obciażeniu:114,37
glukoza 2 h po obciążeniu:73,05
kompletnie tego nie rozumiem...a wizyta dopiero w poniedziałek.
W morfologii: Erytrocyty,Hemoglobina,Hematokryt i Limfocyty poniżej normy.... macie dziewczyny jakies pojecie o tych wynikach?

reklama
mycha z glukozą jest ok, do 150 jest norma chyba.
A morfologia, to porównaj z poprzednimi wynikami, może to anemia?
ile masz hematokrytu- poniżej 30%, hemoglobiny poniżej 10g/dl? to anemia, więcej to zwykłe "rozwodnienie" krwi jakie jest w ciązy

Ostatnia edycja:
mycha najprawdopodobniej to anemia bo ja też miałam to poniżej normy. Dodatkowe żelazo Ci lekarz przepisze

jaipur poprzednie wyniki przejrzałam i faktycznie były lepsze...wszystko w normie lub na granicy. Obecne badanie wykazało poniżej norm. Znalazłam w necie to co własnie napisałas..ze to moze byc anemia..
Co do glukozy to zastanawia mnie najbardziej wynik po 2 h po obciążeniu..poniżej normy..??!hmmm

hm a to nie jest test robiony właśnie po to aby pokazać jak wzrasta poziom cukru i jak trzustka radzi sobie z rozlożeniem glukozy?Tak na chłopski rozum, więc na początku jest określona wartość, wzrost(do określonej normy) i potem znów określona wartość, z początku?

reklama
Do góry