reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ewcia no współczuje..
wiesz pewnie tamten nie bardzo wie co dla ciebie ważne , i tak olał sprawę chciał cię pocieszyć ze wszystko dobrze i nie martwic badaniami.. no nie wiem...
umów się jeszcze raz ze swoim ginkiem a będziesz spokojniejsza
wiesz pewnie tamten nie bardzo wie co dla ciebie ważne , i tak olał sprawę chciał cię pocieszyć ze wszystko dobrze i nie martwic badaniami.. no nie wiem...
umów się jeszcze raz ze swoim ginkiem a będziesz spokojniejsza
Gratuluję udanych wizyt
Ewcia pamiętaj co ci powiedzieli nie denerwuj się dla Krzysia nerwy nie są wskazane, a wieczorem na spokojnie zadzwonisz i się dowiesz co i jak.
Wiecie jak tak czytam ten wątek to dociera do mnie że tutaj w UK wielu badań nie robią, wy wszystkie o tej szyjce gadacie czy się kurczy czy nie i ile ma, a mi raz tam zajrzeli jak miałam tą nieszczęsną kolkę aby sprawdzić czy już nie rodzę i tyle, szyjkę mają gdzieś, cukrzyca tego też nie badają bo po co, usg 2 razy robią i stwierdzili że wystarcza, nawet przed porodem nie robią,
Ewcia pamiętaj co ci powiedzieli nie denerwuj się dla Krzysia nerwy nie są wskazane, a wieczorem na spokojnie zadzwonisz i się dowiesz co i jak.
Wiecie jak tak czytam ten wątek to dociera do mnie że tutaj w UK wielu badań nie robią, wy wszystkie o tej szyjce gadacie czy się kurczy czy nie i ile ma, a mi raz tam zajrzeli jak miałam tą nieszczęsną kolkę aby sprawdzić czy już nie rodzę i tyle, szyjkę mają gdzieś, cukrzyca tego też nie badają bo po co, usg 2 razy robią i stwierdzili że wystarcza, nawet przed porodem nie robią,
Żelka
Fanka BB :)
Kurcze, a ja narzekałam na Polską służbę zdrowia i na olewactwo lekarzy. Chociaż prawda jest taka, że w większości przypadków jak sie nie da "prezentu" to też olewają. Ja chodzę prywatnie, ale to też wychodzi że podczas całej ciąży wydam około 2 tyś na same wizyty + wszystkie badania, a zleca ich pan doktor dużo, odpłatne. Mam przynajmniej świadomość, że moge zadzwonić w każdej chwili i nie zostane olana, wszelkie dodatkowe badania czy usg - mam prawo wymagać i gin mi robi bez żadnej łaski. Z drugiej strony mam koleżanki, które chodząc prywatnie w Polsce spotykają się z olewactwem, chamstwem i naciąganiem. Więc to róznie bywa i zależy na kogo się trafi.
lepidoptera
Fanka BB :)
Ewcia - dobrze, że możesz choć telefonicznie porozmawiać ze swoim prowadzącym lekarzem, infekcji ukł. moczowego nie ma co bagatelizować.
styna - ja też za wielu badań to robionych nie miałam. Chodzę na NFZ, więc trudno się dziwić. Jak dotąd na początku miałam badaną morfologię, glukozę i mocz, później toksoplazmozę i hormony tarczycy, aha i grupę krwi. Poza tym raz USG u mojej doktórki i 2 razy w specjalistycznej przychodni (badania genetyczne). Czekam na badanie glukozy, no i przydałoby się sprawdzić wreszcie mocz i morfologię, ale pani doktor nie zleca...
Wczoraj miałam wizytę. Z szyjką wszystko dobrze, ale dostałam Luteinę, bo za często "spina" mi się macica...myślałam, że to normalne, bo tak gdzieś czytałam, ale jednak jeśli często tak się dzieje, to trzeba uważać. Mam dużo wypoczywać i leżeć, idę więc za 2 tyg. na urlop - chciała mi go wypisać od razu, ale muszę pozamykać pewne sprawy w pracy. Dziś uprzedziłam szefową.
i tak sobie wczoraj pomyślałam, że gdyby się okazało, że muszę leżeć w szpitalu, to ja dla maluszka mam tylko ciuszki...trzeba się wziąć za konkretne zakupy, pomimo że wydaje się, że jeszcze duuużo czasu...
styna - ja też za wielu badań to robionych nie miałam. Chodzę na NFZ, więc trudno się dziwić. Jak dotąd na początku miałam badaną morfologię, glukozę i mocz, później toksoplazmozę i hormony tarczycy, aha i grupę krwi. Poza tym raz USG u mojej doktórki i 2 razy w specjalistycznej przychodni (badania genetyczne). Czekam na badanie glukozy, no i przydałoby się sprawdzić wreszcie mocz i morfologię, ale pani doktor nie zleca...
Wczoraj miałam wizytę. Z szyjką wszystko dobrze, ale dostałam Luteinę, bo za często "spina" mi się macica...myślałam, że to normalne, bo tak gdzieś czytałam, ale jednak jeśli często tak się dzieje, to trzeba uważać. Mam dużo wypoczywać i leżeć, idę więc za 2 tyg. na urlop - chciała mi go wypisać od razu, ale muszę pozamykać pewne sprawy w pracy. Dziś uprzedziłam szefową.
i tak sobie wczoraj pomyślałam, że gdyby się okazało, że muszę leżeć w szpitalu, to ja dla maluszka mam tylko ciuszki...trzeba się wziąć za konkretne zakupy, pomimo że wydaje się, że jeszcze duuużo czasu...
sroczka24
Zaangażowana w BB
Witajcie moje kochane musze sie pochwalic.. byllismy dzis na badaniu w szpitalu.. nie wiem jak sie nazywa po Polsku a nie chce strzelic gafy.. u nas wita epipedu ale to nic Wam nie powie, takie dokladniejsze USG co mierza kazda czesc ciala, sprawdzaja serce, pluca itp. a wiec jestem bardzo szczesliwa bo wszystko jest idealnie, lekarze powiedzieli ze 10 punktow na 10. Mam mnostwo pieknych fotek z tego Usg jak uda mi sie to w najblizszych dniach wkleje ze dwa, jedno takie ladne profilu i takie buzinki sliczne.. niestety tatus nie mogl byc z nami bo jest na wyjezdzie ale byla z nami kolezanka. No i dostalam dzis prezent w szpitalu, mala paczke pampersow, maly persil dla dzieci, plyn do mycia, masc do pupki, wkladni i podpaski.. szczena opadla mi naprawde. Zawsze daja cos takiego po porodzie... W sumie to prywatny szpital ale czemu teraz?? Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze kezdej z Was tak dobrych wynikow. Buziaki dla brzuszkow
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
tak tak sroczka to usg poówkowe..
ciesze się że wsztsko ok... i że jesteś taka zadowolona.. swoją drogą dziwne macie tam nazwy;-)
lepi w takim razie duo odpoczywaj.. i się nie przemęczaj...
dobrze że z szyjką wszytsko ok...
ciesze się że wsztsko ok... i że jesteś taka zadowolona.. swoją drogą dziwne macie tam nazwy;-)
lepi w takim razie duo odpoczywaj.. i się nie przemęczaj...
dobrze że z szyjką wszytsko ok...