reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ssabrinaa Duży i silny chłopak pewnie bedzie :)

A u mnie kolejny problem; Mam nadzieje ze wyjdziemy z tego bez wiekszych problemów :-(
Odebrałam dziś wyniki badania GBS. Wynik wyszedł dodatni, za czym idzie paciorkowiec. Bez antybiotyku podczas porodu się nie obejdzie. Poczytałam o tym troszkę. Mam nadzieje ze mała urodzi sie zdrowa.
Pierwsza komplikacja a ja juz strasznie się martwię;

reklama
Ssabrinaa to same dobre wieści, najważniejsze żeby synuś był zdrowy, to w takim razie trzymamy kciuki za przyszłe usg, oczywiście jeśli nie rozpakujesz się wcześniej

Justynaz idź od razu do lekarza, żebyś mogła szybko przyjąć antybiotyk.
Ssabrinaa czyli może i Ty będzisz skazana na cc, najważniejsze, żeby z dzieciątkiem było w porządku!
Margana koniecznie daj znać co u Was! trzymam mocno kciuki:-)

Ostatnia edycja:
pierwsze wieści już mamy z wizyty czekamy na kolejne bo dziś dużo tych wizyt,
Ssabrina oj racja trzeba się na czekać w kolejce na swoją kolej ja mam wizytę na 18stą jak wejdę o 19stej to będzie dobrze :szok:
dobrze że masz kolejną wizytę za tydzień, teraz pod koniec lepiej być pod stało kontrolą, trzymam kciuki:tak:
Justynaz oj tak jak najszybciej do lekarza no i antybiotyk, trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło

Ssabrinaa nio super, że wszystko ok, a synuś ile waży? Z tym USG to też różnie bywa... Ale wiadomo jak duże dzieciątko ma być, to lekarze wolą nie ryzykować porodu SN
Justynaz psikro mi, kurde dziewczyny, a ja nawet nie miałam żadnego badania GBS:/ Gin nic mi nie mówił, nie dał skierowania - dostałąm tylko na HBS, OWA, morfologia mocz

Gola, to idź sobie sama zrób to badanie prywatnie, kosztuje chyba 50 zł, a będziesz spokojniejsza. Ja wymaz sobie sama robiłam, bo to nie musi być z szyjki tylko z pochwy, zwykłą wymazówką, zaniesiesz do labu, gdzie mają mikrobiologię i zrobią bez łaski. Z tym GBSem to nie żarty, Justyna dobrze że masz wynik i można leczyć, wszystko będzie ok!

A ja już po wizycie, też się naczekałam jak głupia. Szyjka trzyma, żadnego skrócenia, a już tym bardziej rozwarcia brak. Brzuch spięty, no ale tak już mam od jakiegoś czasu, a to i tak o niczym w sumie nie świadczy. Na ktg plaża, ani pół skurczu. Za to moja klucha ma się świetnie, waży już 3600g, co mnie lekko przeraża, mam nadzieję że to usg zawyża, a nie zaniża! Mam przyjść za tydzień, ale coś czuję, że do terminu spokojnie się dokulamy, jak tak dalej pójdzie, to urodzę 10kg grzmota w grudniu ;-);-);-)

Ja też już po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitala z rozpoznaniem makrosomii płodu, jak w ciągu tygodnia nie urodzę to mam jechać do szpitala bo noszenie takiego dużego dziecka jest już podobno niebezpieczne. Lekarka nie miała ciekawej miny..pomrukiwała, ze "no mała to ona nie jest.." brzuszek nie mieścił się na usg..tak na oko wyszła jej waga 4300, ale może być więcej, bo jest za duża żeby to dokładnie określić.. czy będą mi wtedy wywoływać czy cesarka czy tylko obserwacja to już zależy od lekarza na dyżurze.. nie znoszę szpitali i chyba ich pogryzę jak mi będą kazali na patologii bez sensu leżeć..a dziecko będzie rosło dalej.. szyjka ma niecały centymetr, rozwarcie na palec, główka wysoko, na ktg żadnych konkretnych skurczy nie widać..nic nie wskazuje na szybki poród..

aqua to rzeczywiście niunia duża, mam nadzieję, że jednak urodzisz w ciągu tego tygodnia żebyś się kochana nie męczyła

julieet Twoja dzidzia też nie mała, a brakiem rozwarcie nie martw się, juz tu nie które dziewczyny też bezobjawowo i nagle na porodówkę

aqua, mam nadzieję że u Ciebie samo się zacznie i lekarze będą wiedzieli co robić, tak żeby nie męczyć ani Ciebie ani dziecka, ale skoro córa taka duża, to chyba cc jednak? nie ma tego złego!

Aneczka, no mam nadzieję, do terminu 2 tyg więc w sumie jeszcze czas :-)

reklama
julieet no to super wiesci u Ciebie i faktycznie Twoja niunia wagowo tez sobie fajnie juz wazy :-) a i nie martw sie ze rozwarcia nie ma bo z to sie moze zmienic w kazdej chwili:tak:
aqua no to faktycznie tez duza dziecina sie u Ciebie szykuje i dobrze ze pojdziesz do szpitala i moze juz urodzisz swoja dziecine kochana :-) no i mam nadzieje ze przy takiej wadze nie beda was meczyc tylko CC Co zrobia.

Dzieki dziewczyny,no faktycznie jestem zadowolona z wizyty bo wkoncu cos sie dowiedzialam i wiem na czym stoje a maly podobno wagowo juz wazy okolo 4kg :szok: ale wiadomo to jest tylko szacowana waga orientacyjna,maly moze wazyc mniej lub jeszcze wiecej a tutaj jeszcze 3tygodnie do konca zostaje,wiec ciesze sie ze za tydzien zrobia mi USG i sprawdza synka co i jak i zapadnie decyzja :-)

Do góry