reklama
AniaSm
Fanka BB :)
mary ,oby się niunia obróciła , a jak nie to próbuj walczyć o cc bo z tego co wiem to tutaj lubią w trakcie skurczy obracać maleństwo a to raczej przyjemne nie jest , trzymam mocno kciuki
u mnie wizyta we wtorek ale i tak mi niewiele pewnie powie
u mnie wizyta we wtorek ale i tak mi niewiele pewnie powie
mary-beth
Anna - dziękuję! Myślę, że takie ułożenie jest już dość porządnym wskazaniem do CC, więc jakby co będę się kłóciła! Mam rozchodzące się spojenie, więc tym bardziej!
Ania - moja siostra się bez żadnych wskazań wykłóciła, to chyba mi nie powinni robić szczególnych problemów!... Jeju, ale mi niunia numer zrobiła z tym odwróceniem dupką na sam koniec...
Ania - moja siostra się bez żadnych wskazań wykłóciła, to chyba mi nie powinni robić szczególnych problemów!... Jeju, ale mi niunia numer zrobiła z tym odwróceniem dupką na sam koniec...
Ostatnia edycja:
mery beth mysle ze lekarzowi ciezko jest planowac CC ze wzgledu na samo ulozenie dziecka, no bo szansa jest ze sie odwroci - tak jak pisza dziewczyny np podczas skurczow.
Ale obserwuj siebie i objawy przedporodowe dobrze, bo w razie czego lepiej szybciej trafic do szpitala, bo jesli zajdzie koniecznosc CC to zeby mogli ja wykonac na spokojnie, bez pospiechu ;-)
Nie zazdroszcze tego ze rodzisz za granica, bo wiem wlasnie ze tam maja zupelnie inne podejscie do tematu bardziej skomplikowanych porodw niz w Polsce. No ale w Polsce pewnie ulozenie posladkowe tez nie byloby wskazaniem do CC tylko czekaliby do ostatniej chwili na rozwoj akcji.
Tak czy inaczej glowa do gory ;-) Zobacz wiekszosc dzieciakow jest ulozona glowkami do domu, ale i one w trakcie porodu (lub na sam koniec) moga zrobic niespodzianke i sie jakos obrucic. Tak naprawde zadna z nas nie zna dnia ani godzny i jak to wszystko przebiegnie.
Licze ze u ciebie pouklada sie po Twojej mysli Zeby6 Was tam w szpitalu nie meczyli za bardzo, tylko jakos pomogli ;-)
Ale obserwuj siebie i objawy przedporodowe dobrze, bo w razie czego lepiej szybciej trafic do szpitala, bo jesli zajdzie koniecznosc CC to zeby mogli ja wykonac na spokojnie, bez pospiechu ;-)
Nie zazdroszcze tego ze rodzisz za granica, bo wiem wlasnie ze tam maja zupelnie inne podejscie do tematu bardziej skomplikowanych porodw niz w Polsce. No ale w Polsce pewnie ulozenie posladkowe tez nie byloby wskazaniem do CC tylko czekaliby do ostatniej chwili na rozwoj akcji.
Tak czy inaczej glowa do gory ;-) Zobacz wiekszosc dzieciakow jest ulozona glowkami do domu, ale i one w trakcie porodu (lub na sam koniec) moga zrobic niespodzianke i sie jakos obrucic. Tak naprawde zadna z nas nie zna dnia ani godzny i jak to wszystko przebiegnie.
Licze ze u ciebie pouklada sie po Twojej mysli Zeby6 Was tam w szpitalu nie meczyli za bardzo, tylko jakos pomogli ;-)
AnnaJ007
Nimfi w Polsce ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do CC i bardzo rzadko go nie wykonują tylko czekają na rozwój akcji.
tak więc już po wizycie, ciśnienie dobre, wyniki dobre, waga jak zwykle do przodu już 15,5 kg, ale pani położna mi powiedziała, że wyglądam bardzo ładnie i wcale nie widać po mnie tyle kg:-) no i rozwarcie na 1 cm, nie zmartwiłam się tym zbytnio aczkolwiek jeszcze tak min. 2 tyg bym chciała pochodzić. dla mężusia nałożony jest celibat przez gin., ja już na niego dawno nałożyłam.
kolejna wizyta za 2 tyg., no chyba, że urodzę, ja bym chciała po 1.11 mój mąż mnie obstawia do końca października i też zaczyna rzucać tekstami: może pojedziesz rodzić bo mi sie do pracy nie chce iść, albo nudno w domu mogła by się juz urodzić
kolejna wizyta za 2 tyg., no chyba, że urodzę, ja bym chciała po 1.11 mój mąż mnie obstawia do końca października i też zaczyna rzucać tekstami: może pojedziesz rodzić bo mi sie do pracy nie chce iść, albo nudno w domu mogła by się juz urodzić
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Aneczka no to super wiesci i tez juz jestes praktycznie na wylocie,rozwarcie masz no ale trzymam kciuki aby jeszcze dziecinka sobie posiedziala w brzuszku :-) A i mam podobnie z moim w weekend moj A. tez podobne haslo rzucil ze fajnie by bylo jakbym po wizycie czwartkowej juz zaczela rodzic bo mu sie do pracy nie bedzie chcialo isc (a on bedzie mial tydzien dodatkowego wolnego na urodzenie dziecka) a i ze nudnawo i tak cicho w domu ach Ci faceci tez juz sie doczekac nie moga dzieciaczkow :-)
anna tak wlasnie pomyslalam ze w Polsce moze byc o to latwiej, choc juz rozne opinie czytalam na ten temat. W sumie kazdy lekarz moze ineczej zalecic.
aneczka masz zasadzony celibat w zwiazku Z tym rozwarciem? Bo sie juz zastanawialaam czy to jest przeciwskazanie czy nie. Choc osobiste odczucia mam takie ze bym sie nie dala zblizytc mezowi gdy wiem ze tam już sie otwiera szyjka
No to kolejna mama ze zmięknieta już szyjką ;-)
aneczka masz zasadzony celibat w zwiazku Z tym rozwarciem? Bo sie juz zastanawialaam czy to jest przeciwskazanie czy nie. Choc osobiste odczucia mam takie ze bym sie nie dala zblizytc mezowi gdy wiem ze tam już sie otwiera szyjka
No to kolejna mama ze zmięknieta już szyjką ;-)
reklama
Aneczka gratuluję udanej wizyty! Wiecie dziewczyny, mój mąż też coś ostatnio podekscytowany, chyba dopiero zdał sobie sprawę, że nasz synek już niedługo może być z nami. Jak mu powiedziałam, że za 3 tyg.mogę już spokojnie rodzić, to aż się zdziwił :-)
Ja jestem w środku akcji pralniczej, później prasowanko i układanie w szafie. Po mebelki w sobotę, mąż skręci, czekam jeszcze na brakujące części do złożenia kołyski do naszej sypialni (powinny być w tym tyg.) i będę już czekać :-)
Ja jestem w środku akcji pralniczej, później prasowanko i układanie w szafie. Po mebelki w sobotę, mąż skręci, czekam jeszcze na brakujące części do złożenia kołyski do naszej sypialni (powinny być w tym tyg.) i będę już czekać :-)