reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

alma super wiesci,najwazniejsze ze synek zdrowy i moze uda sie jeszcze pochodzic w dwupaku te 2tygodnie tak jakbys chciala :-) trzymam kciuki za to ;-):-)

Ja mam w karcie ciazy wpisany plan porodowy i tam mam zamieszczona informacje ze chce ZZO wiec pewnie za tydzien jak bede miec wizyte w szpitalu to juz mi moze porobia jakies badania pod tym katem a jak nie to jak juz trafie do szpitala,znieczulenie Ja mam darmowe wiec jesli mam taka mozliwosc to bede korzystac :-D

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was w PL spotkała się z planem porodu? Coś takiego wypełniałyście z lekarzem? Położna może sugerowała? Ja tylko o tym słyszałam i czytałam w "oczekiwaniu na dziecko" :-D

Ja się spotkałam, sporo na ten temat na forum chusty.info, którego jestem członkiem. Inna sprawa, że na razie te plany nie wszystkie szpitale respektują, ale myślę, że warto go mieć i przedyskutować z położną na początku porodu.

W PL nie słyszałam żeby w szpitalu oczekiwali a na SR doradzali....
Plan porodu jest fajny bo zawsze położna się zapozna i respektuje to czego kobieta sobie życzy i wie czego kobieta oczekuje.
No w PL jeszcze nie ma bo tam mało kto traktuje ludzi jak pacjentów i pyta się czy się zgadza na takie postępowanie a jeśli nie to szuka innych rozwiązań, a nie mówi że tak się robi!!!

alma super, ze z synusiem wszystko ok!
U mnie zzo nic nie kosztuje i jest dostępne całą dobę w zależności od potrzeby.

Właśnie sobie przeczytałam jak Anek mi zazdrosci, ze juz niedługo będę rodzić:-D Hahaha, cwaniara ładnie pozazdrościła:-D

Co do cen USG to w Wawie różnie kosztuje, zależy u jakiego lekarza.Ja jak chodziłam do swojego-dość długo prowadziłam"podwójne" wizyty(i w Holandii i w Polsce) to miałam w cenie wizyty czyli 130 zł. Samo USG gin. kosztuje od 130 do 450zł.
A ZZO powinno być wszędzie darmowe!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o usg to u mojego lekarza wizyta kosztuje 100zł, a wizyta z usg 150zł. To chyba nie tak dużo? Prawie na kazdej wizycie miałam usg i cieszyło mnie to bardzo.

alma super że wszystko ok :tak:

ja na każdej wizycie miałam USG i płaciłam 130zł
za ZZO zapłacę 490zł (w tym jest wliczona wizyta przedporodowa którą mam jak już piałam 27.10)

reklama
Alma śliczniutki ten Twój synulek! Niech jeszcze posiedzi chociaż 2 tyg.w brzuszku, jeśli jeszcze nie chcesz się rozpakowywać.
Ja plan porodowy sobie napisałam, czytałam trochę na ten temat, rozmawiałam z położną i nie jest to głupi pomysł, żeby zawrzeć tam swoje oczekiwania nt.porodu. Wiadomo, nie można oczekiwać jakiegoś odmiennego traktowania, ale przypomnienie np.o uprzedzaniu i tłumaczeniu wykonywanych przez położne i lekarzy procedur medycznych jest moim zdaniem dobre.
Na przykład moi przyjaciele mieli swoją położną, która przebiła pęcherz przy małym rozwarciu,nie uprzedzając ich o tym, albo podłączanie bez potrzeby oksytocyny (a po niej skurcze bolesne że ho,hooo!!)

Do góry