reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

onanana dzięki wielkie! Bardzo sie ciesze, ze udało mi się tak daleko donosić!!! Mam taką cichutką nadzieję, ze choć poród wynagrodzi mi tą ciężką ciążę, no ale rególy na to nie ma :dry:
Tych wód to na koniec robi się mniej, ale powinno być jednak więcej niż jest u mnie (AFI5). Dlatego chyba lepiej nie doprowadzić do przenoszenia ciąży, bo wtedy sie robi jeszcze mniej.

W każdym razie czekamy do czwartku i obserwujemy co sie dzieje po drodze:-)

reklama
margana ja przez caly porod nie mialam ani plamien ani krwawien, przynajmniej nie widzialam ich do czasu ostatniej wizyty w WC na ok 2h przed narodzinami Macka. Takze szyjka rozwierala sie sama i na poczatku mało bolesnie tak do 5cm rozwarcia mialam tylko lekkie bole.

No i dobre wiesci z wizyty :tak:
Faktycznie moze byc i tak ze lekarz wywola ci porod wczesniej, jesli uznacie wspolnie ze tak bedzie lepiej.

A no i ja tez czekam do czwartu, a wtedy mam kolejna wizyte i licze ze dowiem sie cos wiecej na temat porodowy :tak:

Jestem po wizycie. Sytuacja nie jest zła:-) Szyjka jeszcze nie zgładzona do końca, ale wiotka. Rozwarcie na 1-1,5 cm. Główka jeszcze niżej zeszła, co czułam. Czyli już zupełnie nie do pomiaru. Wód dalej mało :baffled:
Wydzielinka wzorowa, żadnego śladu infekcji.

Mówię, ze mogłabym już rodzić, bo juz nie mam siły.
Doktor: To na kiedy się umawiamy?
Ja: :-D
Doktor: Ale niech się pani nie śmieje, zaraz sprawdzę kiedy mam dyżur. W czwartek pani pasuje?
Ja: Mi tak, ale czy dziecku pasuje ;-)
Doktor: Ale ja sie z dzieckiem nie umawiam, tylko z panią :-)

No więc tak na serio jesteśmy umówieni na czwartek na 15.00 w szpitalu. Doktor obada dokładnie, zrobimy ktg i jak będą regularne skurcze to rodzę:-) W każdym razie mam byc przygotowana, ze mogę już zostać.

Margana - super, trzymam kciuki za czwartek!!! :-):-):-)

nimfii no właśnie widzę, ze jednak sie rozwierała. A byłam przekonana, ze jakieś plamienie musi być. A jednak to nigdy nic nie wiadomo.
To trzymam kciukasy za wizytę!

Margana- woooooooow:szok: powiem Ci, że chyba Ci zazdroszczę takich wieści. Czwartek to wypada 27X (ja mam wtedy na 12:00 wizytę u gina) i to są akurat urodziny mojego taty. Tak sobie myślałam, że fajnie było by dziadkowi zrobić taki prezent urodzinowy w postaci wnusi= mogła bym też wtedy urodzić;-) Brawo kobito - za tydzień o tej porze, już będziesz "prawdziwa mama" z dzieciątkiem na ręku, ale fajnie.

Margana to świetne, że wiesz na czym stoisz i są duże szanse, że Natalka z pomocą lekarza urodzi się w czwartek, nooo chyba że jej się pospieszy :-) Trzymam &&&&&!!!

reklama
anek to moze wybierzemy sie w czwartek 27.10 razem na porodowke ;-):-) Szczerze mowiac to bym juz wtedy chciala po wizycie u gina uslyszec ze powinnam jechac na IP :tak:
Ty masz wizyte u gina na godz 12 to akurat bys dojechala na Ujastek bo ja dopiero kolo godz 16 ide do swojego gina:-D

Hehe gdyby w praktyce mozna bylo to tak pieknie zaplanowac....

katerinka a ty nie masz czasem wizyty tez 27.10? ;-) W trojke na IP byloby jeszcze raźniej :-p

no dobra ide już spać, bo czym wiecej o tym mysle tym bardziej chcialabym zeby bylo juz po porodzie :sorry2:

Do góry