reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Angun, Anek ja nawet nie zauważyłam,ze mi odszedł,chyba jakoś stopniowo odchodził,chociaż ja zauwazyłam tylko więcej białej wydzieliny (która świadczy o infekcji niestety i trzeba to do porodu wyleczyć koniecznie).A co do tego czy chciałabym teraz czy jeszcze nie to wszystko mi jedno o ile mała jest już dosyc rozwinięta.chociaż..... chyba wolałabym sie jeszcze miesiąc wyspac bez pobudek na karmienie,odbijanie,przewijanie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pepsi nie,gin potwierdził infekcję i to przez to.dostałam jakis żel z aplikatorem jednorazowego użytku,aby szybko zwalczyć dziadostwo.
Aczkolwiek to prawda,ze wydzieliny jest więcej na końcówce.

Ostatnia edycja:
Madziu to nas też zszokowałaś wieściami! ;) Ale malutka fajnie sobie waży:)Przykro mi , że jakieś cholerstwo się na koniec ciąży przyplątało:/
Ja miałam wysokie (139/93) ciśnienie u gin, i przepisał mi tabsy na obniżenie, mocz idealny, nie puchnę nic a nic, więc ma to związek ze wzrostem ciśnienia pod koniec ciąży , a ja też nigdy niskociśnieniowcem nie byłam.
Szyjka jak to gin ujął zgładzona, maleńka główeczką bardzo niziuteńko, mówi , że mogę w ciągu 2 tygodni urodzić, ale zdarza się czasem i tak, że się przetrzyma ;)
i najważniejsze nasza Polcia waży ok 2750 g!! a 3 października ważyła 1950! :) Ja od ostatniej wizyty niecały kg na plusie, a od początku ciąży 9kg, dziewczyny jak ja się cieszę, że maleńka nie jest już taka malutka!

No Gola gratuluję, że Polcia tak ładnie rośnie!!! Jednak to prawda, że pod koniec ciąży nasze dzidziole przypakowują z prędkością światła :-) A jak szyjkę masz zgładzoną, to rzeczywiście już tylko czekać na rozwarcie! :-p

Angun ​tak to prawda, dziś mi mówił gin, że ostatni miesiąc dzieci przybierają najwięcej:) Ale też każdy dzidź rozwija się indywidualnie :)

Gola to Ci Polunia podrosła, pewnie od razu lżej Ci na duszy

Madzia ale nowiny nam tu oznajmiasz i dzidzia też już duża

ja w pon wizyta czuje się dość dobrze, ale przeczucia mi mówią, że wróce z takim nowinami jak Madzia, co do wydzieliny to jestem w szoku bo mi mówiła że to normalne, no nic zobaczymy co się wykluje w poniedziałek

Gola Polcia nieźle przypakowała :-) Majcia 500 g w 3 tygodnie :-)
Aneczka no niby normalne,ale tez o infekcji może swiadczyć.Gin juz poznał po wynikach z moczu,bo leukocytów duzo,a bakterii nie czyli coś nie grało,ale raczej nie od nerek,więc z pochwy i faktycznie.Chociaz ja żadnego swędzenia ani pieczenia nie czuję:no:

reklama
Dziewczyny, mi też mój gin mówił, że to normalne bo ja od ok miesiąca obserwuje taką białawo przezroczystą wydzielinę - dużo jej

Do góry