reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Katerinka też tak myślę z tym naszym wątkiem i porodami, bo jeśli któraś z nas ma termin na sam początek listopada, to spokojnie może urodzić już w 2 połowie października (38tc.). Ciekawe jak będzie ze mną, termin mam na 26 listopada, zobaczymy czy terminowo, mam nadzieję, że nie po.. Obserwuję posty dziewczyn z września i października i sama widzę, że ok.38 tc.jest już taki kryzys, że chciałoby się, żeby to było już, bo dłużej ciężko się kulać :-)

reklama
ja juz po wizycie, wszystko ok, zapomniałam się dopytać czy szyjka się nie skraca, ale wydaje mi się że sama by z siebie babka powiedziała jakby było coś nie tak, jeśli chodzi o mój niski brzuch powiedziała że widocznie mam taki urok, ale jak dla niej jest ok, zresztą tak na 3-4 tyg przed porodem może się obniżać, wody płodowe ok co mnie bardzo cieszy bo trochę się zamartwiałam że może byc mało, utwierdziła mnie, że moje bóle w pachwinach, bądź w spojeniu to normalka, zapytałam się czy mój malutki żylaczek może koligować z porodem naturalnym, też nie ma przeciw wskazań:-D kazała już teraz dużo odpoczywać, więc idę na L4, znając życie i tak ja dużo to nie będę odpoczywać bo tyle do roboty. wizyta za 3 tyg, i powiem Wam że już się tak nie boję ewentualnego wczesnego porodu, nawet jakbym miała o miesiąc wcześnie rodzić, ale oczywiście jak najdłużej w dwupaku
i najważniejsze od czego powinnam zacząć moja Zosia przybrała na wadzę, z czego się bardzo cieszę. waży 2,2 kg jak dla mnie to nadal kruszynka ale bałam się, że nie dobije 2 kg a tu w 4 tyg z 1200 tak skoczyła

ale się rozpisałam

reklama
Aneczka super, że wsio OK i córunia fajnie sobie waży :)
Też mam nadzieję, że nasze bobo do 2 kg "dobiło", choć wiadomo jak z tą wagą wyliczoną z pomiarów, ale jakoś człowiek spokojniejszy ;-)

Do góry