reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Julianna współczuje pobytu w szpitalu. Dobrze, ze jednak jestescie jeszcze w dwupaczku w domku! Trzymaj się dzielnie i wypoczywaj. Trzymam kciuki!
A Fenoterol to chyba rzeczywiście uzaleznia, bo ja tez juz próbowałam zmniejszać i sie nie udało:baffled:

nimfii super, ze wszystko dobrze! Szkoda, ze nie mozesz mieć częściej usg. Ja mam na kazdej wizycie i wiem jakie to wazne upewnic suie, ze wszystko ok.

A ja jutro podejmuje drugą próbę zmniejszenia Fenoterolu;-)

reklama
super że wszystko ok julianna trzymaj się będzie dobrze ułoży się wszystko

Nimfii - mi lekarz powiedział,że do 38 tyg mam wytzymać i chyba cesarka

A moja ciotka dziś urodziła i lekarz mówił jej, że mały będzie ważył 2700kg, a urodził się 3700kg kilo więcej no i 62 cm długi, po kuzynce wzrost ma :p Taki fajny pulchny jest, bo to pierwsze miało 2,5kg jak się urodziło i ona jest aż w szoku muszą jej teraz inne ciuszki do szpitala przywieść, bo tamte za małe

andrzelika pamietam jak na USG w dniu porodu wyszlo ze Maciek mial miec 3200g a urodzil sie z 3800g ;) Wiec wiem ze teraz te obliczenia nie sa tak dokladne jak widac i po przykladzie twojej cioci ;)

No a u ciebie to przynajmniej kontrolujecie wzrost dziecka na bierzaco. Wiesz ze jest duzy itp, a ja nie wiem nic. Pojecia nie mam ile moj wazy, czy jest odpowiednia ilosc wód itp, a mimo to gin uznal ze wystarczy uwazac do 37TC. Hmm ciekawe czym sie kieruje tym razem bo w pierwszej ciazy odstawialam leki na podtrzymanie ciazy dopiero w 39TC i zaraz po tym urodzilam.
No ale zobacze za 2 tyg co "powie" mi USG ;)

W ogole zauwazylam ze gin teraz podchodzi jakos lekko do tematu ciązy. Nie wiem czy to dlatego ze to druga ciaza?
Skierowania na badania krwi mam wiele rzadziej niz w pierwszej ciąży, no i wg niego wizyty co miesiac wystarcza, a powinny byc juz czesciej. Przeciez za miesiac to ja juz moge byc poza dwupakiem :p

No i wróciłam :) Wód przybyło! 8 AFI mamy :)!! Następna kontrola za 10 dni ;) oczywiście zalecenia wciąż te same- leżeć, pić mnóstwo wody, brać leki i najlepiej nic więcej nie robić :) No i utyć młodego ;)
W odpowiednim wątku umieszczę wieczorem zdjęcie z USG, lekarz zrobił fotkę Aleksowej mordeczki, ptyś taki, że ho ho :p

Nimfii, ja też nie wiem ile ma wzrostu czy wody są ok itd. Chyba jest okej, bo teraz na każdej wizycie lekarz bada mnie na USG dokładniej i nic nie mówił, że jest coś nie tak. Więc jestem dobrej myśli. Tylko tyle co mi powiedzieli na tym "dużym" USG w 32tc, że waży 1556g. No ale jaka jest zmiana to nie mam pojęcia, wydaje mi się tylko, że nie urodzi się zbyt duży.

Julianna, strasznie się cieszę! Jestem przekonana, że jakoś wytrwacie do terminu, jeszcze tylko parę tygodni :)

ponko tylko ze ja mialam USG w 20 TC i wtedy widzialam malucha ostatnio ;) to wtedy wszystko bylo odpowiednich wymiarow. Do tej pory jeszcze nie robi mi wiekszej roznicy czy np maly ma ponad 2kg czy nie, ale im blizej 37TC to juz roznice bedzie mi robilo bo wtedy odstawie magnez, nospe i jak akcja porodowa sie rozkreci to chcialabym miec pewnosc ze synek jest odpowiednich rozmiarow.
Jak tutaj pisza dziewczyny - niektore maluchy przybieraja wiecej na wadze, inne mniej, no a potem z inna waga koncowa sie rodza.

Mnie poprostu zrzera ciekawośc o tego mojego młodzieńca i czekam na USG z niecierpliwoscia :D

Ankusch, Katerinka gratuluje udanych wizyt!
Julianna trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Odpoczywaj aż Ci leżenie bokami będzie wychodziło;-)
Nimfii ja też mam ktg na każdej wizycie. Super, że u Was wszystko w porządku. Ja po ostatniej wizycie mam zwiększony magnez i mój lekarz raczej nie przewiduje, żebym wytrzymała do jego odstawienia. Jeśli chodzi o usg, też nie wiem ile ma "wzrostu", ale u mnie bardzo pilnują wód, bo miałam w okolicy 20 tygodnia ubytek, więc to mam pod kontrolą, oczywiscie zalecenie picia dużej ilości wody. Faktem jest, że usg miałam chyba 6 czy 7 razy robione i w środę mam kolejny raz. Widocznie Twój gin wyszedł z założenia, że jest wszystko ok i robi książkowo tylko 1 raz w każdym trymestrze. Nie dziwię Ci się, że Cię aż kręci z ciekawości! Będzie ok.

No i wróciłam :) Wód przybyło! 8 AFI mamy :)!! Następna kontrola za 10 dni ;) oczywiście zalecenia wciąż te same- leżeć, pić mnóstwo wody, brać leki i najlepiej nic więcej nie robić :) No i utyć młodego ;)
W odpowiednim wątku umieszczę wieczorem zdjęcie z USG, lekarz zrobił fotkę Aleksowej mordeczki, ptyś taki, że ho ho :p

To super, więc leż, leż, leż....a jak będziesz miała dosyć to idź spać :) Trzymam kciuki :)

reklama
Ewa87, Madzia,ankusch gratuluję udanych wizyt!:)
Katerinka super, że siatkówka taka jak trzeba, też ze względu na wadę wzroku musiałam dwa razy odbyć wizytę o okulisty na szczęście wszystko OK:)
Julianna jesteś bardzoooo dzielna, bardzo się cieszymy, że wróciłaś do domku i synuś siedzi jeszcze w brzuszku, wszystko będzie dobrze!

Do góry