reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Margana, współczuję i rozumiem, że się zamartwiasz, dobrze że założą Ci szew, na pewno też będziesz troszeczkę spokojniejsza, trzymaj się dzielnie!

reklama
z wtorkowej wizyty: maleństwo rośnie zdrowo, wszystko dobrze się rozwija; Pani doktor powiedziała, że da mi popalić bo juz teraz strasznie się wierci i kopie; Niestety, do badania ułozyło się tak, że od zadnej strony nie szło dojsc aby zobaczyc co ma miedzy nóżkami; Jeszcze nie chce abyśmy wiedzieli ;-(
Jestem z wizyty bardzo zadowolona, nie to co z ostatniej; Naprawde duzo sie dowiedziałam ;]

Gratuluję udanej wizyty. Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy.

Ja już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku, dzidzia rośnie i prawdopodobnie jest DZIEWCZYNKĄ!!!!!!!!! lekarz nie jest pewien na 100% i nie podpisałby się pod tym, ale mówi, że jajek na razie nie widać, także zobaczymy czy za miesiąc jajka nagle nie urosną ;-) zdjęć fajnych nie mam, bo standardowo, tak jak na ostatniej wizycie było ustawione tyłem i obracało się głową więc nawet nie szło zmierzyć, ale kość udowa trochę dłuższa niż na ten czas ciąży, może będzie wysoka, po rodzicach, obwód główki i brzuszka też ok. Następna wizyta za miesiąc :-)

Super wiadomości. Gratuluję córeczki. Sytuacja się równoważy :)

Margana - wiem, że jest Ci ciężko i się martwisz, ale zobaczysz wszystko będzie dobrze. Teraz trzeba się troszkę przyzwyczaić do nowej sytuacji, ale zobaczysz jak szybko zleci, najważniejsze, żeby z dzidziusiem wszystko było w porządku, a Ty dasz sobie radę. Bądź dzielna.

Margana lekarze wiedzą co robią, na pewno wszystko się ułoży, a zdrowie dzidzia najważniejsze! :-) Jak tylko się urodzi, to szybciutko zapomnisz o tym co było niemiłe, choć domyślam się, że jest Ci ciężko :( Ale wszystkie tu jesteśmy z Tobą i niech moc będzie z naszymi brzucholami!!!:laugh2:

o widze ze coraz wiecej laseczek nam sie pojawia:) noo rownowaga musi byc:)

Margana spokojnie, ten szew to dobra rzecz, wyjazd sobie odpusccie gdzies w dalekie miejsca, zebys sie nie stresowala. Najwazneijsze ze dziecko zdrowe, ze nie masz skurczow, tylko wiecej odpoczywaj i wszystko bedzie odbrze zobaczysz:)

Margana trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo;****
Nie stresuj się tak bo to źle wpływa na maleństwo. Będzie wszystko dobrze, główka do góry;***

Margana, kochana lekarz na pewno wie co robi i co mówi!! Słuchaj jego zaleceń a wszystko będzie dobrze!! Grunt, że z maleństwem wszystko dobrze:-)

Gola84 kolejna wizyta za miesiąc, dokładną date muszę ustalić, tzn zadzwonic i zarejestrować;

Kurcze, powiem wam 4 miesiąc ale każdy pyta gdzie ja mam brzuch, nawet pani doktor pytała gdzie nosze tego dzidziusia ... Ale zważyła mnie, co prawda powiedziała ze waga jak wróbel, (utyłam z 2 kg) i wszystko jest ok,

A jak to u was z tymi brzuszkami ?

Margana Napewno bedzie wszystko dobrze.... zobaczysz... skonczy sie tylko na strachu; Trzymam kciuki za polepszenie calej sprawy ;-)

Ostatnia edycja:
Margana, nie będzie źle. Trzymam kciuki
To będziemy dwie na wątku z podtrzymaną szyjką.
Nie załamuj się, to jeszcze nie koniec swiata. Wierz mi, że powinnas dziękować ze znalazłas tak dobrego lekarza. Nie każdy by się tak zachował
Wazne, żeby utrzymać bąbla jak najdłużej w brzuszku, to teraz twoje zadanie, nawet jesli ma polegac na nicnierobieniu
Dobrze, że ci macica cicho siedzi, u mnie co kilka dni powtorka z rozrywki, a leki na jej wyciszenie ewidentnie mnie nie wyciszają i czuję się jakbym miala stan przedzawałowy. Ciesz się ze nie musisz tego łykac.
Głowa do góry!

julieet super ze wizyta byla udana i ze dzidzia zdrowo rosnie no i pocichutku GRATULUJE malej damy ;-):-D
Margana najwazniejsze ze z dzidzia wszystko jest ok no i ze lekarza masz super prowadzacego ze nie lekcewazy tej Twojej szyjki,zobaczysz wszystko bedzie w porzadku i juz niedlugo wszystkie bedziemy tulic nasze szkraby kochane ;-) Trzymam kciuki za dzisiaj &&&&&&& :-)

reklama
Do góry