reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Heloł, mały ludzik całkiem spory, wychodzi równo 13 tydzień, na początku USG bobo zrobiło TOSI TOSI:tak::-):-), pokazało klatę, główkę a jak na moje podwójne oczka to na razie żadnej armatki nie widziałam:no::-p:-D:-D.
Z tego wszystkiego zapomniałam o zdjęcie poprosić.

Heloł, mały ludzik całkiem spory, wychodzi równo 13 tydzień, na początku USG bobo zrobiło TOSI TOSI:tak::-):-), pokazało klatę, główkę a jak na moje podwójne oczka to na razie żadnej armatki nie widziałam:no::-p:-D:-D.
Z tego wszystkiego zapomniałam o zdjęcie poprosić.

czyżby dama z klasa????????? super wiesci!!!!!!

Marta i Motylek ciesze sie z dobrych wiesci,oby tak dalej ;)

Ja juz tez po wizycie,dzis niestety bez usg(było miesiac temu i lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby znowu robic) ale mnie przebadał ''recznie'' i stwierdził ze wszystko jest super,macica,szyjka itd,a i powiedział nawet ze juz jak leze to fajnie widac ze brzusio rosnie ;)
Dostałam nowe wytyczne tzn odstawic Duphaston i Folik a kupic Centrum materna,na nastepna wizyte (11pazdziernika) mam zrobic mocz i morfologie.Wynik ft4 bardzo dobry,mam sie oszczedzac i jest ok.Pytałam o usg 4d i powiedział mi doktor ze jego zdaniem to jest ''gadzet'' bo na 2d tez widac wszystkie nieprawidłowosci jesli wystepuja.

Poziomeczki ja wiem ze fajne sa te fotki ale zwyczajnie mnie na to nie stac,akurat w przyszłym miesiacu bym musiała zrobic ale tez wtedy musze zapłacic 400zł za ubezpieczenie mieszkania i jeszcze trzeba bedzie zrobic przeglad naszego biednego autka,niestety moje 900zł na wszystko nie starcza i musze wybierac co zrobic a co nie.Oczywiscie jesli tylko beda jakies nieprawidłowosci to zrobie dla pewnosci to usg chocbym miała sie zapozyczyc.
Wiele moich znajomych robiła to 4d ze wgledu na np toksoplazmoze albo podejrzenie dziury w sercu,w takim wypadku tez bym robiła.

reklama
Ola ja też nie wiem czy akurat teraz będę miała kase na to badanie bo toniemy w wydatkach;)))
W tej chwili zwykłe USG jest bardzo czytelne nie to co np 10 lat temu. Ja robiłam z Gabi ale ok 36 tyg i niestety nie wiedziałam że powinno się je robić wcześniej:( a do tego maluch był bardzo duży i kiepsko widać.

Do góry