reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Marta no to w poniedziałek nasze kompy beda rozgrzane do czerwonosci od swiezych informacji,naliczyłam ze conajmniej 4 ida w poniedziałek do ginka.

ja też idę w środę - posłuchać serducha (bo narazie to "tylko" widzieliśmy) i zrobić cytologię. A za 2 tygodnie badanie AFP

Łooo a co to za badanie AFP? Obowiązkowe to jakies czy nie? Mi moja nic nie mowila o takim badaniu....:( a ze ja chetna do oddawania krwi wiec robie wszystkie badania jakie sie da :) nie pamietam kiedy mnie tak przebadali na prawo i lewo :DDDDDD

mój lekarz wszystkim ciężarnym zleca to badanie, to jest jedno z badań prenatalnych nieinwazyjnych - test na poziom alfa-fetoproteiny (AFP) we krwi - wykrywa m.in. przepuklinę rdzeniową i inne wady rdzenia kręgowego i mózgu dziecka, robi się je w 17 tygodniu i kosztuje (u nas) 30 zł

Ostatnia edycja:
;-)A więc... Newsyyy z Naszej dzisiejszej wizyty u Gina...

Wszystko jest wporządku... nie wierzyłam, az sie popłakałam jak zobaczyłam

maleństwo, skakało jak szalone, moj M stał w szoku :shocked2: hehe a ja patrzyłam z łzami i

takim :-) banankiem na twarzy... lekarz bardzo fajnie nam wszystko opisał,

pokazywał zbliżał bardzo dokładnnie kazdą częśc ciała... tu stópka tu zoładeczek tu

to i tamto, a ja bym tak mogła lezec i oglądac godzinami... :rofl2: jejku poki co bede

zyc tą wizytą... nie moge sobie wyobrazic ze taki maluszek tam sobie fikołeczki robi...

grochy mi tak leciały ze szok... Powiedziałam ze ma powiedziec płec tylko wtedy jak

będzie pewny :-p a Gin powiedział... * wiec dzisiaj nie powiem * :p Hmmm co

jeszcze... ma długie włosy ... :p :-Dhehe zartuje... ma 7,33 cm w 13t5d ciazy... i

moje wymioty go troszke nie pokoją bo stwierdził ze jak nie miałam wczesniej to juz

teraz troszke pozno ze się zaczeły, wiec dostałam badania na wątrobe i tarczyce...

odłozył mi duphaston... Przytyłam 1kg i 300 g. :p:p Achhh i jeszcze słuchaliśmy serduszka.. na prawde piękny poranek był... ;))) zdjecia mam troszke nie wyraźne :/:/ :crazy: ale wkleje i

wklejam opis dzidziusia i badania jakie mam do wykonania plus jutro ide zrobic te

Badania Prenatalne... Wyszłam od Gina i pytam Mezusia.. i cooo fajnoo ?? a On mowi ... Na Bank Piłkarz albo Koszykarz tak tam latał, i mowi ze ONO tak skacze ze ja już powinnam czuć :-D:-D to chyba tyle... czekam na wasze kolejne wiesci... :))) Tak strasznie sie cieszeeeeeee Mamuśki !!!!:-):-):-) :*

Załączniki

• 20100913501.jpg
    20100913501.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 27
  • 20100913502.jpg
    20100913502.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 29
  • 20100913500.jpg
    20100913500.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 28
  • 20100913504.jpg
    20100913504.jpg