reklama
futrzakowa
yea! to ja!
ja idę w środę i już nie mogę się doczekać:-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
ja też idę w środę - posłuchać serducha (bo narazie to "tylko" widzieliśmy) i zrobić cytologię. A za 2 tygodnie badanie AFP
Łooo a co to za badanie AFP? Obowiązkowe to jakies czy nie? Mi moja nic nie mowila o takim badaniu.... a ze ja chetna do oddawania krwi wiec robie wszystkie badania jakie sie da nie pamietam kiedy mnie tak przebadali na prawo i lewo DDDDD
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
mój lekarz wszystkim ciężarnym zleca to badanie, to jest jedno z badań prenatalnych nieinwazyjnych - test na poziom alfa-fetoproteiny (AFP) we krwi - wykrywa m.in. przepuklinę rdzeniową i inne wady rdzenia kręgowego i mózgu dziecka, robi się je w 17 tygodniu i kosztuje (u nas) 30 zł
Ostatnia edycja:
ona1986
Fanka BB :)
;-)A więc... Newsyyy z Naszej dzisiejszej wizyty u Gina...
Wszystko jest wporządku... nie wierzyłam, az sie popłakałam jak zobaczyłam
maleństwo, skakało jak szalone, moj M stał w szoku hehe a ja patrzyłam z łzami i
takim :-) banankiem na twarzy... lekarz bardzo fajnie nam wszystko opisał,
pokazywał zbliżał bardzo dokładnnie kazdą częśc ciała... tu stópka tu zoładeczek tu
to i tamto, a ja bym tak mogła lezec i oglądac godzinami... jejku poki co bede
zyc tą wizytą... nie moge sobie wyobrazic ze taki maluszek tam sobie fikołeczki robi...
grochy mi tak leciały ze szok... Powiedziałam ze ma powiedziec płec tylko wtedy jak
będzie pewny a Gin powiedział... * wiec dzisiaj nie powiem * Hmmm co
jeszcze... ma długie włosy ... hehe zartuje... ma 7,33 cm w 13t5d ciazy... i
moje wymioty go troszke nie pokoją bo stwierdził ze jak nie miałam wczesniej to juz
teraz troszke pozno ze się zaczeły, wiec dostałam badania na wątrobe i tarczyce...
odłozył mi duphaston... Przytyłam 1kg i 300 g. Achhh i jeszcze słuchaliśmy serduszka.. na prawde piękny poranek był... )) zdjecia mam troszke nie wyraźne :/:/ ale wkleje i
wklejam opis dzidziusia i badania jakie mam do wykonania plus jutro ide zrobic te
Badania Prenatalne... Wyszłam od Gina i pytam Mezusia.. i cooo fajnoo ?? a On mowi ... Na Bank Piłkarz albo Koszykarz tak tam latał, i mowi ze ONO tak skacze ze ja już powinnam czuć to chyba tyle... czekam na wasze kolejne wiesci... )) Tak strasznie sie cieszeeeeeee Mamuśki !!!!:-):-):-) :*
Wszystko jest wporządku... nie wierzyłam, az sie popłakałam jak zobaczyłam
maleństwo, skakało jak szalone, moj M stał w szoku hehe a ja patrzyłam z łzami i
takim :-) banankiem na twarzy... lekarz bardzo fajnie nam wszystko opisał,
pokazywał zbliżał bardzo dokładnnie kazdą częśc ciała... tu stópka tu zoładeczek tu
to i tamto, a ja bym tak mogła lezec i oglądac godzinami... jejku poki co bede
zyc tą wizytą... nie moge sobie wyobrazic ze taki maluszek tam sobie fikołeczki robi...
grochy mi tak leciały ze szok... Powiedziałam ze ma powiedziec płec tylko wtedy jak
będzie pewny a Gin powiedział... * wiec dzisiaj nie powiem * Hmmm co
jeszcze... ma długie włosy ... hehe zartuje... ma 7,33 cm w 13t5d ciazy... i
moje wymioty go troszke nie pokoją bo stwierdził ze jak nie miałam wczesniej to juz
teraz troszke pozno ze się zaczeły, wiec dostałam badania na wątrobe i tarczyce...
odłozył mi duphaston... Przytyłam 1kg i 300 g. Achhh i jeszcze słuchaliśmy serduszka.. na prawde piękny poranek był... )) zdjecia mam troszke nie wyraźne :/:/ ale wkleje i
wklejam opis dzidziusia i badania jakie mam do wykonania plus jutro ide zrobic te
Badania Prenatalne... Wyszłam od Gina i pytam Mezusia.. i cooo fajnoo ?? a On mowi ... Na Bank Piłkarz albo Koszykarz tak tam latał, i mowi ze ONO tak skacze ze ja już powinnam czuć to chyba tyle... czekam na wasze kolejne wiesci... )) Tak strasznie sie cieszeeeeeee Mamuśki !!!!:-):-):-) :*
Załączniki
Ostatnia edycja:
Marta1981
Rodzyneczka
Ona, super wieści:-), ja czekam do 18:45 jak na szpilkach i cała rodziną pojedziemy;-).
reklama