reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

TSH - w ogóle nie robi się w ciąży (bo nie wyjdzie prawidłowy wynik) więc tym wynikiem się nie przejmuj ... ale FT4 już może coś oznaczać więc wizyta u specjalisty wskazana:-)

Agnes - super że kamienia w sercu juz nie ma:-D

Koncia
- OMG... przy pięcioraczkach to chyba się leży cały czas taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki brzuchol musi być:-)

reklama
Agnes ciesze sie ze wyniki sa dobre,gratuluje .
Anabell bedzie dobrze,musisz tylko znalezc dobrego lekarza.Ja mam hashimoto juz od kilkunastu lat,tez myslałam ze bedzie to problemem w ciazy ale nie jest tak zle,poprostu mam podwyzszana dawke lekow i jest ok.
Fitrzaczku juz kiedys o tym pisałam ze dobry lekarz sprawdzi tarczyce nawet w ciazy tylko po tsh,ja tak robie,przy hashimoto nie robie juz rzadnych innych badan na tarczyce.Faktem jest ze po zmianie dawki leku trzeba długo czekac na zmiane wyniku bo ja robiłam pod koniec lipca i ginek zmienił mi dawke ale na wrzesniowa wizyte nie kazał robic tsh bo to za wczesnie na efekty nowej dawki,dla swietego spokoju mowił ze moge zrobic ft4.Ja juz własciwie nie mam tarczycy bo sie sama zjadła ;)

Ostatnia edycja:
Ide dzisiaj do dobrej endokrynolog-ginekolog do ktorej chodzi moja siostra - w koncu zrobila w jej organizmie porządek :))))))))))
TSH mozna robic ale nie w I trymestrze gdyż wtedy jest mało miarodajne. Odbierałam wczoraj wyniki na HIV i uwaga - musialam isc do internisty zeby mi wreczyla koperte z wynikiem wiec przy okazji zapytalam o te wyniki tarczycy - powiedziala ze nie ma tragedii zebym poszla do endo i dostane pewnie jakies leki ale w malej dawce. Moja mama ma to samo wiec jakos mnie to nie zdziwilo za bardzo tylko naczytalam sie ze w necie glupot oczywiscie....

Oj tak w necie jak sie cos przeczyta na temat tej choroby to mozna ''pasc''.Hashimoto jest bardzo podstepne,moze na to chorowac sto osob a kazda bedzie miała inne objawy i inne leczenie.
Powodzenia Anabell.

Wiem wiem dlatego najpierw to przeczytałam a potem podzieliłam na dwa :DDDDD Skoro zaszłam w ciążę i ja utrzymałam to tak źle nie moze byc ze mna :))))))))))))))))

reklama

A mi wczoraj w końcu przyszły wyniki testu Pappa :-) kamień spadł mi z serca, ryzyko niskie 1:3800 :-):-):-):-):-)

To super wieści:):)

Koncia- dziekuję- powiem Ci ze to rewelacyjne uczucie widziec takie usg a na nim dwa maluchy, jeden macha rękami, drugi nóżkami- poprostu tego sie nie da opisac słowami. Ale łezka zwse się zakreci w oku jak sie to widzi:):biggrin2:

Ostatnia edycja:
Do góry